Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Angst & Opførsel

Hunde kan, lige så vel som vi selv, opleve angst og frygt i situationer de oplever som enten stressende eller farlige. Dette kan resultere i en ængstelig adfærd, som kan betyde at din hund opfører sig anderledes – og ikke på den gode måde. Det er derfor din hunds adfærd du skal holde øje med, hvis du vil have en idé om hvorvidt den er bange og utryg eller ej. Ved at kende din hunds adfærd kan du derfor få en idé om hvad der gør din hund utryg, og dermed vide hvornår den har brug for ekstra støtte fra dig. Animigo har en række produkter netop til dette formål, som kan hjælpe dig med at hjælpe din hund håndtere skræmmende og stressende situationer på let og naturlig vis.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvad er angst hos hunde?

Ligesom mennesker kan hunde også føle sig stresset. Det skyldes ikke nødvendigvis de samme årsager (kæledyr behøver ikke at bekymre sig om at betale regninger), men der er normalt logiske årsager til deres angst. Hunde angst involverer normalt en frygt for et bestemt sted, person eller objekt eller at være adskilt fra os deres elskede forælder. I de fleste tilfælde kan det resultere i usædvanlig hundeadfærd, såsom overdreven gøen, urinering indenfor og at de ryster. Derfor er det altid bedst at håndtere det, så snart du tror, at din hund er ængstlig.

Hvad forårsager angst hos hunde?

Stress hos hunde kan skyldes en række faktorer, og selvfølgelig er hver hund anderledes. De mest almindelige årsager kan dog opdeles i tre kategorier:

Frygt

Angst relateret til frygt kan variere med hver hund, men kan være høje lyde såsom storme eller konstruktion, møde nye mennesker eller hunde, være i et nyt miljø, opdage nye ting såsom paraplyer eller hatte og at tage steder hen, de ikke kan lide for eksempel dyrlæger. I nogle tilfælde kan disse undgås, men hvis de ikke kan, kan de skabe stor angst for din lille ven.

Separation

Separationsangst påvirker omkring 14% af hunde og er en stor årsag til stress for vores firbenede venner. Det er når din hund føler sig nervøs eller ubehagelig tilpas, når de bliver efterladt alene i længere tid. Størstedelen af tiden er det, når vi forlader dem alene i huset, men i alvorlige tilfælde kan endda være, når vi bare forlader lokalet eller de ikke længere kan se os.

Alder

Angst hos ældre hunde er normalt relateret til deres kognitive funktion. Kognitivt dysfunktionssyndrom (CDS) hos hunde ligner de tidlige stadier af Alzheimers hos mennesker; det påvirker ofte deres bevidsthed, læring, hukommelse og opfattelse. Dette kan selvfølgelig føre til stress i varierende grad, da de har svært ved at gøre ting, de er vant til.

Hunde angst symptomer

  • Overdreven gøen
  • De urinerer eller klarer deres afføring rundt omkring i huset
  • Rysten
  • De går frem og tilbage
  • Destruktive adfærd
  • Overdreven tygning
  • Rastløshed
  • Savlen
  • Aggression
  • Pusten og stønnen

Angst hos hunde behandling

Behandling af hunde med angst er ikke altid så simpelt som at tage noget medicin; det kræver forståelse for hundens adfærd såvel som deres frygt for at hjælpe. Hvis du tror, at din hund lider af angst, og du ikke er sikker på hvorfor, er det første skridt at tage dem til dyrlægerne. De kan hjælpe dig med at identificere årsagen, samt udelukke eventuelle andre medicinske problemer, der kan resultere i symptomerne.

Når du ved hvad det er, kan du, hvis det er muligt, prøve at fjerne frygtens kilde. Dette kan betyde at tage det "skræmmende" objekt ud af deres syn, undgå travle områder eller holde dem i kendte miljøer. Desværre kan kilden i mange tilfælde ikke undgås, enten på grund af nødvendighed eller fordi det ude af vores kontrol. Et eksempel på dette er at forlade din hund - vi kan ikke alle tage vores kæledyr med på arbejde. En måde at hjælpe på er distraktion. Prøv at sætte radioen på, når du forlader huset og giv dem tygge legetøj til at fokusere på eller tale med dem, mens de er i bilen. Du kan også prøve at motionere din hund før situationen for at gøre dem trætte. Disse tips og ticks kan være nyttige til en gangs stressende situationer, for eksempel hvis i flytter, men de er ikke permanente løsninger til at ændre deres adfærd. Her er 3 måder at hjælpe med at håndtere hundens angst på lang sigt:

Adfærdstræning

En måde at hjælpe er ved at forstå din hunds adfærd. Hvis du forstår hvordan de opfører, vil det hjælpe dig med at tage dig af din specifikke firbenede ven. En god måde at gøre dette på er at tage dem til hundetræning. Hundetræning kan være til alle slags hunde og kan endda hjælpe med hvalpeangst samt visse problemer med hundens adfærd. Du kan også lære dem positive vaner derhjemme for at hjælpe med at styrke deres lydighedstræning samt god hundeadfærd, så de kan håndtere deres angst.

Angst medicin til hunde

Hvis din hunds angst er alvorlig, kan du besøge din dyrlæge og bede om beroligende medicin til hunde. Sørg for, at du får din dyrlæge godkender det først; prøv ikke at få medicin uden at få rådgivning. Du kan også bede om specifikt hunde separationsangst medicin, hvis du føler at det er det eneste problem, men hvis det er deres generelle nervøse opførsel, så kig efter specifikt anti-angst medicin.

Naturlige løsninger

Hvis du ikke ønsker at ty til medicin med det samme, så kan du gå naturlige vej. Naturlige løsninger er typer af hjemmehjælpemidler og produkter som er ekstremt populære, da de gør det muligt for dig at hjælpe din hund med deres angst og de kan hjælpe med at ændre deres adfærd uden de samme alvorlige bivirkninger som angst medicin kan have. Der er mange typer at vælge imellem på dette område, herunder naturlige angst tabletter til hunde samt piller, pulvere og flydende kosttilskud. De er lavet ved hjælp af beroligende ingredienser som kamille og passion blomst, de bidrager til at få din hund til at føle sig rolige og fredelige. Hvis de udviser negativ adfærd som følge af deres angst, såsom at tygge på møblerne, kan du også prøve en naturlig anti-tygge spray for at afskrække den vane.

Forebyggelse af hundeangst

En af de vigtigste måder at stoppe angst og negative hundeadfærd på er at lære dem det, mens de er unge. Hvalpeangst kan være meget almindelig, da de stadig er ved at lærer om verden og hvordan man skal håndtere skræmmende objekter, mennesker og situationer. Hvis du lærer dem fra en ung alder, at der ikke er noget at frygte, kan stress og angst minskes senere i livet. At forstærke gode hundeadfærd, såsom at sidde i bilen med en hundesele og lege med passende tyggelegetøj er et godt træk og kan lade dem forstå, hvad de må og ikke må. Ved at gøre dette kan du stoppe eventuelle dårlige vaner, før de starter!

Angst hos hunde vil aldrig være simpelt, og det tager tid og dedikation at hjælpe din hund gennem de hårde tider. De bedste ting, du kan gøre for at hjælpe, er at lære dem positive adfærd i en ung alder, prøv at undgå den stressede situation så meget som muligt, og hvis der er noget, der ikke kan afværges, kan du holde dem rolige med beroligende ord og naturlige beroligende produkter.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.