Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Velvære

Din hund er en del af familien og derfor er det naturligt at dens trivsel, sundhed og velvære lige så vigtigt som dit eget. Din hunds velvære dækker over en hel række faktorer, herunder ernæring, hygiejne og mental sundhed, og selvom det lyder som en mundfuld så behøver det ikke være svært at pleje din hund. Animigo har gjort det nemt og samlet netop de produkter du behøver, for at hjælpe din hunds velvære og trivsel på bedste vis. Alle produkterne er sikre og lette at anvende, så både du og din hund kan fokusere på at have det sjovt og nyde tilværelsen.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvorfor bekymre dig for din hund's sundhed og trivsel?

Hvis du er en hundeejer, ved du, at de er så meget mere end blot et dyr, vi holder i huset. De er en del af familien og vores loyale ledsagere, så selvfølgelig, hvis vi elsker dem, vil vi passe på dem! Som følge heraf skal deres generelle sundhed og velvære være vigtigt for dig, da du vil holde dem sunde og glade og så længe som muligt. Hundesundhed dækker en række forskellige aspekter, herunder ernæring, motion, hygiejne og generelt at give dem masser af kærlighed og opmærksomhed.

Ernæring til en sund hund

En af de første ting at overveje, når det kommer til naturligt sunde hunde, er deres ernæring. Som man siger, 'du er hvad du spiser', og det kan også anvendes når det gælder hundens sundhed og trivsel. Sørg for at din lille ven får en afbalanceret og sund kost er så vigtig, og det starter med deres hundemad. Der findes mange forskellige dyrefoder, så når du beslutter dig for en, skal du sørge for at vælge en, der passer til deres specifikke behov og krav. Hvis du vil have hundefoder af høj kvalitet, skal du sørge for, at den har masser af vitaminer, mineraler, fedtstoffer og proteiner, da disse er helt afgørende for en god hunde diæt.

Hunde multivitaminer

Der er en hel række hunde vitaminer og mineraler, hvor du skal kigge på deres individuelle fordele. Mens mange kilder indeholder varierende næringsstoffer, indeholder de ofte ikke nok eller den rigtige sort til en helt sund kost. Hvis dette er tilfældet, kan naturlige vitamintilskud til hunde være et godt valg. Hunde multivitaminer er skræddersyet til specifikke kæledyrs behov, og du kan endda finde nyttige vitaminer til hvalpe! Nogle af de bedste hunde vitaminer og mineraler til støtte for deres generelle sundhed og velvære omfatter:

Vitamin eller Mineral Fordele
Vitamin A Slimhinder, hud, syn & immunsystem
Vitamin B Stofskifte, slimhinder, hud, hår, træthed & udmattelse, syn & psykologisk funktion
Vitamin C Kollagen dannelse til knogler, brusk, tænder, tandkød & immunsystem
Vitamin D Knogler, muskler, tænder & immunsystem
Vitamin E Protection of cells from oxidative stress
Calcium Muskler, fordøjelsesenzymer, knogler & tænder
Kobber Hår & hud pigmentation
Jern Kognitiv funktion, energigivende stofskifte, immunsystem & træthed & udmattelse
Magnesium Electrolyte balance, energigivende stofskifte, nervesystem, muskler & protein syntese
Potassium Nervesystem, muskelfunktion & blodtryk
Selenium Hår, negle, skjoldbruskkirtlens funktion & immunsystem

Hjertesundhed

God ernæring er også nøglen til en sund hunds hjerte, ligesom regelmæssig motion og check-ups hos dyrlægerne. Nogle gavnlige kæledyrs vitaminer til hjertet omfatter kalium til opretholdelse af normalt blodtryk, calcium, der bidrager til normal blodkoagulation og vitamin E til beskyttelse af celler mod oxidativ stress. Disse kan findes i en række fødevarer som bananer, mælk og frø, men det kan være svært at fodre din hund dagligt, så et specifikt hundetilskud til hjertet kan være meget lettere. Aminosyrer, der findes i proteiner som L-carnitin og taurin, siges også at være gavnlige for hjertet såvel som Co-Enzyme Q10, som siges at være nyttigt, da det har været forbundet med 'godt' kolesterol.

Øjensundhed

En anden vigtig del af hundenes trivsel er deres øjensundhed. Hunde er afhængige af deres syn så meget som vi er, så hvis det begynder at forværres, kan deres overordnede velvære falde. Nogle gavnlige hund vitaminer til øjne omfatter Vitaminer C og E, da disse begge bidrager til beskyttelse af celler mod oxidativ stress. Nogle gode plantebaserede ingredienser til at komme ind i deres kost omfatter blandt andet blåbær, der kan hjælpe med at beskytte deres syn og hjælpe deres nattesyn såvel som lutein, da det kan understøtte visuel præstation ud over at hjælpe aldersrelateret nedsættelse.

Motion

Udover en afbalanceret kost er motion en af de vigtigste faktorer for at opretholde sundhed og trivsel for kæledyr. Hunde bør gå dagligt i forskellige mængder afhængigt af deres race og alder. Som en generel regel foreslås det at gå hunden mindst 15 minutter to gange om dagen. Din hund kan også drage fordel af andre former for motion, herunder løbe efter bolde, løber rundt i parken og endda bare leger med et reb i hjemmet.

Socialisering & træning

Har din lille ven hunde venner? Socialisering med andre hunde holder din pelsede ven glad og er også en god måde at lære god opførsel fra deres egen art. Dette kan især være til gavn for hvalpe og unge hunde, der stadig lærer om verden, så sørg for, at din hund ikke kun har sig selv, hvis du vil bevare god kæledyrs velfærd. Hvis du også vil opretholde et godt forhold til din hund, skal du starte hundetræning, når de er unge. Dette vil lære dem god adfærd og hjælper også med at opbygge deres bånd til overordnet at, holde dem glade og sunde.

Hygiejne

Hunde må muligvis ikke få et brusebad hver dag som os mennesker, men du skal stadig opretholde god hygiejne! Dette omfatter tandpleje som at børste tænderne og regelmæssig pleje. Holde deres pels børstet og deres hud fri af problemer kan spille en stor rolle i god hunde sundhed, og det er en fantastisk måde at sikre, at alt er som det skal være. Det er også en ideel måde at holde uønskede skadedyr væk som lopper, flåter og mider.

Besøg dyrlægerne

Mens kæledyrs sundhed begynder hjemme, skal du også tage dem til dyrlægerne for regelmæssig kontrol. Din dyrlæge vil være i stand til at identificere eventuelle potentielle sundhedsproblemer og rådgive, hvis de har brug for kæledyrs medicin. Hunde har også brug for årlige vaccinationer for at holde dem sunde, og hvalpe vaccinationer er også yderst vigtige.

Samlet set er der en række måder at passe på din hunds sundhed, så sørg for at vide, hvad de har brug for, og hvordan man giver det til dem, hvis man vil passe på deres velbefindende. Når alt kommer til alt, hvis du ser efter deres helbred gennem ting som motion, ernæring og regelmæssig badning, vil de vende tilbage og give dig ubegrænset kærlighed og affektion - det virker som en god handel!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.