Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Lopper & Flåter

Blandt de største udfordringer som katteejer finder du lopper og flåter. De små skadedyr er ikke blot irriterende og frustrerende for din kat, men kan også være et problem for dig. Dette er særligt fordi de kan være svære at få øje på og svære at slippe af med, når først de er kommet indenfor døren. For at hjælpe både din kat og dig med at holde skadedyr af vejen eller slippe lettere af med dem, har Animigo en række særligt designede produkter, der er lette at anvende og kan bidrage til, at din kat kan (for)blive skadedyrsfri. Samtidigt kan disse produkter bidrage til at din kat får en blød og lækker pels og hud, som kan være med til at øge deres generelle velvære. Gå på opdagelse her og forkæl din kat – den vil elske det!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Lopper & flåter

Lopper og flåter er en af de største udfordringer, du som katteejer står overfor, da disse skadedyr er almindelige i naturen, og derfor kan hoppe på dit kæledyr ude i naturen, men samtidigt også kan hoppe fra andre katte og til din kat. Når først lopper eller flåter er på din kat, kan det forårsage både irritation og kløe, og være til enorm irritation for din kat. Men der er heldigvis råd at hente og flere måder, hvorpå du kan forebygge både lopper og flåter. Læs videre, og lær hvordan du kender forskel, holder øje med symptomer og hvad du selv kan gøre.

Kend forskel på lopper & Flåter

Lopper og flåter er begge to småkravl, der gemmer sig i din kats pels. Men der er stor forskel på disse to typer skadedyr, hvad de kan forårsage af frustrationer for din kat. For bedst at kunne passe på din kat, er det derfor essentielt til at du kan kende forskel på dem.

Lopper

Disse småkravl er særligt problematiske, da de sjældent angriber alene. De bygger bolig i din kats pels, hvor de lægger æg og formerer sig både hurtigt og voldsomt! Derudover er de verdensmestre i at gemme sig, da de hopper rundt omkring og hurtigt er ude af syne, hvilket gør dem svære at opdage. Lopper kan derfor forårsage voldsom kløe og irritation i din kats hud, da de kravler rundt i pelsen, bygger reder og bider i din kats hud for at få næring.

Det er derfor ikke mærkeligt, at lopper er særligt uønskede og besværlige at slippe af med, fordi både lopper og æg kan gemme sig overalt i pelsen. Bare ét æg, der overlever i pelsen kan betyde en hel hær af lopper, da en loppe kan leve i op til 100 dage og faktisk kan lægge æg hver eneste dag. Så forebyggelse er bestemt vigtigt!

Flåter

Disse småkravl er også særligt uønskede. Ikke fordi de hopper omkring og formere sig på samme måde som lopper gør, men fordi disse små blodsugere har et ry for at kunne overføre bakterier og vira, som kan have fatale konsekvenser for din kat. Flåter finder sig et varmt og behageligt sted i pelsen, hvor de kan gemme sig og i ro bide sig fast i huden og suge næring fra din kats blod.

Et flåtbid kan føre til kløe, irritation og i værste fald sygdom, hvis flåten har overført en uønsket bakterie eller vira. Det er derfor vigtigt at tjekke din kat jævnligt, ved at gennemgå pelsen og særligt i områder, der er mørke og varme, hvor flåterne stortrives. Det er nemmere at finde flåter end lopper, da de enten bevæger sig langsomt eller har bidt sig fast - og i nogle tilfælde kan du mærke dem som et lille bump med fingrene!

Symptomer på lopper & flåter

Der findes mange symptomer på flåter eller lopper. Du skal primært holde øje med, om din kat klør eller bider sig ekstraordinært meget, og om huden er rød og irriteret. Men du må ikke glemme at kigge i pelsen! Selvom lopper er lynhurtige og flåter er svære at finde, er der tydelige tegn på disse skadedyr.

På trods af at lopperne er så hurtige, vil du kunne se dem bevæge sig rundt i pelsen, og hurtigt konstatere at de er der, samt være i stand til at se om huden er rød og irriteret. I nogle tilfælde kan din kat begynde at tabe pelsen, på grund af kløen, og nogle kan udvise en allergisk reaktion.

Flåterne er lidt sværere at opdage symptomer på, da din kat ofte først vil udvise symptomer på flåterne efter at den har bidt sig fast. Tjek derfor jævnligt pelsen, før det forårsage irritation, kløe eller det lykkes flåten at få overført en bakterie eller virus! Hvis den får overført en bakterie eller virus, vil din kat ændre adfærd og tydeligt virke sløv og utilpas - og hvis dette er tilfældet, er det nødvendigt at søge dyrlæge for at få din kat behandlet.

Hvad kan du gøre for at undgå lopper & flåter?

Der er heldigvis mange ting du kan gøre, for at forebygge og undgå både flåter og lopper! Og her hos Animigo tilbyder vi dig en række af forskellige løsninger, så det bliver så let som muligt for dig at passe godt på din kat:

  • Flåt pulver: Et pulver fyldt med naturlige og aktive ingredienser, som du kan tilføje til din kats mad. Det er ikke kun let at anvende og effektivt mod lopper & flåter, men det er også ideelt til at mindske luftrum i pelsen indefra.
  • Halsbånd: Dette er et særligt udviklet halsbånd, der gør brug af naturlige og aktive ingredienser. Disse udstødes fra halsbåndet og afskrækker flåter og lopper, så de ikke har lyst til at være på din kat.
  • Spray: Det er let og hurtigt at anvende en spray, og her får du en der både kan bruges forebyggende, men også til behandling hvis uheldet skulle være ude. Den gør brug af aktive og naturlige ingredienser, så den er sikker og lindrende for din kats pels og hud.
  • Shampoo & balsam: Disse er fyldt med aktive og naturlige ingredienser, der ikke kun hjælper med at holde din kat ren, men hjælper også med at pleje pels og hud. På baggrund af ingredienserne er de ideelle til at både at forebygge og behandle, da de kan lindre kløe og irriteret hud.

Der er derfor mange ting du kan gøre, for at forebygge skadedyr i din kats pels - og på den måde hjælpe med at de har det bedst muligt! Ud over hvad vi tilbyder hos Animigo, kan du finde kapsler som hjælper med indefra at frastøde eller dræbe både flåter og lopper, hvis de skulle lykkes at angribe din kat.

Uheldet er ude! Hvordan slipper du af med dem?

Skulle det ske, at du opdager enten en flåt eller en lopper i din kats pels, skal du dog ikke gå i panik! Der er mange måder, hvorpå du kan behandle begge typer småkravl, og det er ganske normalt, at din kat vil opleve en af dem.

Slip af med lopper

Hvis du opdager at din kat har fået lopper, bør du straks gå i gang med behandling. Der er mange former for behandlingsmetoder til at slippe af med lopper, nogle af dem mere heftige end andre. Afhængig af mængden af lopper, kan du bruge mildere metoder, men det er altid en god idé at ringe til dyrlægen, for at få deres anbefaling og vejledning til på bedste og sikreste vis at hjælpe din kat - men tag ikke din kat med derind uden de har bedt om det, da lopperne hurtigt kan hoppe på alle andre dyr!

Det er dog altid en god idé at starte med at give din kat et bad, hvor du bruger en shampoo og balsam, der både kan fjerne lopperne og hjælpe med at pleje huden. I mange tilfælde kan du slippe af med de fleste lopper på denne måde, men det kan være en god idé at finkæmme pelsen og gentage badet af flere omgange. I nogle tilfælde kan det kræve mere, og her er det særligt essentielt at tale med en professionel.

Slip af med flåter

Hvis du opdager en flåt i din kat pels, skal du ikke gå i panik og forsøge at pille den af med fingrene. Dette kan forværre situationen, da du kan risikere, at du kun får fjernet noget af flåten, fordi hovedet er begravet i huden. At fjerne flåten på denne måde kan derfor betyde infektion, kløe og irriteret hud, fordi noget af flåten sidder tilbage.

Den bedste måde at fjerne en flåt på, er ved brug af en flåt tang, der er særligt designet til at gribe om flåten og på sikker og mild vis få den vristet af. Når du har fået flåten fjernet, bør du mase den i et stykke papir, så den dør - og så tjekke resten af din kats pels grundigt, for at se om andre er dukket op.

Forebyggelse frem for behandling

Det kan tydeligt betale sig at forsøge at forebygge flåt- og loppeangreb, og gøre det til en sjov og behagelig rutine for din kat. Omend det betyder bad en gang om ugen, at de får tjekket pelsen grundigt et par gange om ugen eller du gør brug af løsninger fra Animigo - gør det til noget dejligt for din kat at forebygge mod skadedyr. Forebyg og nyd at se dem trives og nyde at lege, fri fra irriterende skadedyr.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.