Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Tandhygiejne

Hunde bruger deres tænder til mere end bare at tygge maden. De bruger tænderne når de leger med hinanden eller deres legetøj, når de plejer deres pels – og som du nok ved, i andre mindre ønskede situationer, når de tygger i møbler eller sko. Det er derfor vigtigt at sikre god tandpleje for din hund, så den ikke skader tænderne eller oplever smerter. Animigo har et sortiment af sikre og let anvendelige produkter til at pleje dit kæledyrs tænder, så både din hund og du selv kan føle jer godt tilpas – tjek vores produkter og find det der passer til jeres behov!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Når du overvejer at vores elskede hunde, i modsætning til mennesker, ikke har nogen hænder til at nå ud og tage ting, bliver det klart, hvor vigtigt deres mund er for deres overordnede velvære. Munden på din hund er værktøj til dem, som de bruger til at udforske og udvikle deres forståelse for den store verden. Derfor er det vigtigt, at vi sikre, at vores hunde har den bedste tandpleje, de kan for at hjælpe dem med at give dem et godt liv med sundt tandkød og sunde tænder.

Hvad der normalt kan virke som ligegyldige opgaver inden for rengøring og rensning af hunde tænder, kan have en dybtgående effekt for at sikre kvalitets hunde tandpleje. Ligeledes kan små forsømmelser i forholdet du har med din hund have nogle alvorligt negative ulemper, når det kommer til at maksimere deres tandhygiejne, når de går igennem livet. Det er vigtigt at vedtage hunde tandrensning og overordnet tandpleje fra starten, og undersøge, hvad du skal og ikke skal gøre, for at passe på din hunds tænder og tandkød.

Hvilke problemer truer hunde tandpleje?

Det kan virke underligt, men hunde er faktisk modtagelige for alle de samme normale tand og tandkøds problemer som mennesker. Plak på hundens tænder er for eksempel lige så stor en gene som hos os! En del af at være en hund er at bide i ting, tygge i ting og at bruge din mund og tænder så ofte som muligt. Hunde tandpleje relaterede problemer er faktisk de mest diagnosticerede hos hunde der er over 3 år gamle.

Plak på hundes tænder

Det mest almindelige problem, vi og vores firbenede venner står over for når det kommer til tand sundhed, er opbygningen af plak, men hvad er plak? Plak er essentielt en mineralforbindelse, der dannes, når fødepartikler og spyt blandes sammen for at danne et klæbrigt depositum på tænderne. Det er ikke kun for at bekæmpe dårlig ånde, at den typiske menneskelige rutine består af at børste vores tænder to gange dagligt, en af hovedårsagerne er også at det første skridt til dannelse af plak er at spise mad. Da hundes tænder ofte ikke passes godt, det er nemt at se, hvordan plak kan fremstå hos hunde. Plak er imidlertid et simpelt nok problem at håndtere, og der er mange hund plak fjernere derude. Den reelle bekymring opstår, hvis plakken forbliver på hundes tænder, da det kan blive mere risikabelt for tandpleje hos hunde.

Tandsten hos hunde

Tandsten danner det næste evolutionære stadie for plak - ja, plak udvikler sig. Hvis plak efterlades på tænderne for længe, kan det blive udsat for endnu flere mineraler og opbygges til det punkt, hvor det bliver tandsten. Tandsten er et langt større problem for din hunds tandpleje, fordi det er hårdt og er fastgjort på din hunds tænder. Endvidere bliver din hunds tand problem et tandkøds problem så snart plak bliver til tandsten. Tandsten, som er en hård og stædig substans, kan skade tandkødet, gøre det blødt, at de bliver røde og betændt og hele processen kan være meget smertefuld for din hund. En usund opbygning af tandsten hedder tandkødsbetændelse, og det kan have en afsmittende effekt. Tandsten er påviseligt lettere at slippe af med end plak, hvilket er grunden til, som tidligere nævnt, at det er vigtigt at starte tidligt, når det kommer til tandpleje og rengøring af din hunds tænder, ellers kan din firbenede ven hurtigt komme i problemer når det gælder tandhygiejne.

Når tandpleje bliver hunde sundhed

Som vi etablerede tidligt, er din hunds mund vinduet ind i deres verden og er et uvurderligt redskab, der hjælper dem med at få en smag på livet, og det er både sundhedsmæssigt og adfærdsmæssigt set. Hvis tandsten danner tandkødsbetændelse, bliver tandkødet ikke kun svagt og betændt, men det begynder også at bløde, hvilket betyder at der nu er åbne sår inde i hundens tandkød, hvorigennem bakterierne i munden kan komme ind i blodbanen. Munden, som vi ved, er et de steder i kroppen med flest bakterier, og bortset fra at holde hundens tænder på plads, danner tandkødet også en mur af beskyttelse, der forhindrer bakterier i at gå overalt, men munden, hvor de neutraliseres af enzymer. Med tandkød beskadiget af tandsten kan disse bakterier sive ind i resten af kroppen, hvor de kan skade din hundes sundhed ud over munden.

Et andet problem kan være appetit. Har du nogensinde haft tandpine og holdt dig fra fast mad i et stykke tid? Når en hund har en opbygning af tandsten og beskadiget tandkød, står de over for det samme problem, og smerten kan holde dem væk fra deres foder. Manglende evne til at spise nok har potentialet til at forårsage andre helbredskomplikationer for din hund.

Hak og afslået stykker

Din hund er også i fare for en mere åbenlys trussel mod tænder. Som vi ved, vil hunde bide på næsten alt med deres tænder, og de har ikke deres tandhygiejne i tankerne, når de gør det. Det betyder at din hunds tænder nemt kan opleve hak og små afslået stykker. Tænk på din hunds tænder som knive i køkkenet, hvis du slår dem i stykker, bliver de gradvist mindre og mindre effektive til at gøre deres arbejde. Ligeledes, hvis din firbenede vens tænder bliver brudt ned, vil de være mindre i stand til at tygge mad og maksimere deres ernæring.

Sådan plejer du din hunds tænder

Den bedste du kan gøre for at passe deres tænder er at holde deres mund travl og væk fra at tygge på noget, der kan forårsage skade på dem! Den bedste måde at gøre dette på er at sikre, at de har tygge legetøj, som vil fokusere deres instinktive vane på en måde, der ikke sætter tænderne i fare. Du vil måske endda overveje en tandpind, da det kan være sjovt for dem at tygge på samtidig med det hjælper med at støtte deres tandpleje.

Den mere vanskelige ting at gøre relatere til ideen om at starte tidligt, det er hunde tand rengøring. Som du kan forestille dig, er en hund ikke så god til at vågne om morgenen og børste deres tænder; børstning af din hunds tænder kræver ikke kun dig, men det kan være en rigtig arbejdsopgave. Det er vigtigt at starte tidligt, når din hund er en hvalp, så du kan introducere dem til tanken om at børste tænder mens den er ung på den måde vil din hund give mindre modstand, når den vokser op.

Du kan også få gavn af at belønne dem, for eksempel hvis du giver din hund en godbid efter at have børstet deres tænder, vil der være en positiv tilknytning til børstetiden og vil være lettere at klare. Folk har ofte spekuleret på, hvor ofte du bør børste din hunds tænder, men det hævdes ofte, at mellem 3 og 4 gange om ugen er fint. Ved at gennemgå denne proces 3 eller 4 gange om ugen kan gøre hele forskellen for at sikre, at din hund ikke udvikler plak eller tandsten og de tilhørende komplikationer.

Hund Tandtilskud

Hvis din hund er særlig ubehagelig tilpas med rengøring af deres tænder, eller selvom de ikke er, og du bare ønsker at forbedre deres tandpleje, er et kosttilskud et godt valg. En afbalanceret kost og tandrensningsteknikker til din hund kan godt suppleres af visse kosttilskud, der er skræddersyet til enten at støtte sundt tandkød og tænder eller fungere som en plak fjerner. De bedste kosttilskud er naturligt fremskaffede, da de bruger stærke aktive ingredienser, der er mest til gavn for din hunds tænder.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.