Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvorfor må hunde ikke spise chokolade?

Mens de hunde øjne kan være ekstremt overbevisende, uanset hvor meget din hund stirrer eller klynker, bør du aldrig give dem chokolade. Chokolade er giftig for hunde (og katte) og kan forårsage en række problemer, hvis de tilfældigvis spiser noget. Selv om det i høj grad afhænger af typen af chokolade, mængden og størrelsen af hunden, i mange tilfælde kan selv at spise mindste mængde, føre til chokoladeforgiftning hos hunde, så det bør undgås for enhver pris af hensyn til deres generelle helbred og velvære.

Hvorfor kan hunde ikke spise chokolade?

Mange spørger 'er chokolade dårligt for hunde', men det enkle svar på 'ja' synes ikke at tilfredsstille dem. For at hjælpe dig med at forstå hvorfor hunde og chokolade bare ikke går godt sammen, er her grundene til, at du aldrig skal fodre din hund selv de mindste mængder. Chokolade indeholder theobromin og koffein, både methylxanthin alkaloider eller naturligt forekommende kemikalier, som findes i kakaobønnen. Det betyder, at de virker som stimulerende stoffer, som kan påvirke centralnervesystemet, stimulere hjertefrekvensen og endda øge vandladningen. Forbindelserne, når de isoleres og koncentreres, anvendes endda i medicin som et hjertestimulerende middel, muskelafslappende middel, blodkar dilatator og diuretikum, hvilket viser, hvor kraftig og farlig de kan være i de rigtige mængder.

Når vi mennesker spiser chokolade, kan vores krop håndtere kemikalierne, så stimulanserne giver os et løft. Når en hund spiser chokolade, kan de imidlertid ikke metabolisere disse forbindelser på samme måde, hvilket gør dem langt mere følsomme for deres potente virkninger. Dette resulterer i de negative bivirkninger forbundet med hunde, der spiser den søde godbid udover chokoladeforgiftning hos hunde.

Hvor meget chokolade er giftigt for hunde?

Dette kan virke som et simpelt nok spørgsmål, men der er en række faktorer at overveje, før man kan sige en præcis mængde. I gennemsnit er omkring 100-150 milligram theobromin pr. Kg hund giftig for hunde. Det betyder, at du bliver nødt til at kende din hunds vægt, plus mængden af theobromin i chokoladen, de spiste. Igen virker dette simpelt, men hvordan ved du, hvor meget theobromin der er i chokolade?

Mængden af theobromin i forskellige typer af chokolade

Hvid Chokolade

Hvid Chokolade
1mg per 250g

Mælkechokolade

Mælkechokolade
64mg per 250g

Mørk Chokolade

Mørk Chokolade
160mg per 250g

Bage Chokolade

Bage Chokolade
450mg per 250g

Bagning og mørk chokolade er de værste syndere, da disse indeholder de højeste niveauer af theobromin pr. g, mens mælkechokolade er lidt bedre og derefter har hvid indeholder de mindste mængder. Dette betyder ikke, at det er okay at give din hund hvid chokolade, da den stadig har nogle niveauer af kemikaliet og er også fyldt med fedtstoffer og sukkerarter, der kan gøre din hund sig syg uanset. Chokoladekager kan være en af de mest alvorlige chokolade relaterede fødevarer, din hund kan spise, da det ikke kun vil indeholde høje niveauer af bagning af chokolade og andre typer, men det vil desuden være rig på sukker og fedt, som din hund også ikke bør indtage og der kan gøre dem syge.

Når du ved, hvilken type chokolade din hund har spist, kan du måle toksicitet niveauerne ud fra deres størrelse. En mindre hund vil kun have brug for at forbruge en lille mængde, mens en større hund kan have mere før det forårsager samme skade. Igen betyder det ikke, at det er okay at fodre din hund chokolade, hvis de er større, men det gør det lettere at forstå, hvor alvorligt problemet kan være. Du skal også tage hensyn til deres alder og sundhed; en ung hund kan være i stand til at klare det meget bedre end en ældre hund med mange sundhedsmæssige problemer. Hvis du gerne vil have hjælp til at måle, hvor giftig den chokolade din hund har spist er, prøv vores handy hunde chokolade toksicitet calculator at finde ud af det.

Hvor meget chokolade kan være farligt for hunde?

Lille Hund
Omkring 70g mælkechokolade
Medium Hund
Omkring 155g mælkechokolade
Stor Hund
Omkring 425g mælkechokolade
Kæmpe Hund
Omkring 990g mælkechokolade

Tegn på chokoladeforgiftning hos hunde

Tror du, at din hund har spist chokolade, men er du ikke sikker? Der er nogle almindelige tegn på chokoladeforgiftning hos hunde at passe på, da det kan variere afhængigt af mængden af chokolade, de har spist, samt typen og hvor godt eller dårligt deres krop reagerer på det. Her er nogle symptomer at passe på, og hvis du ser nogen (eller ser din hund at spise chokolade), skal du tage dem til dyrlæger så hurtigt som muligt:

  • Opkast
  • Diarré
  • Øget tørst
  • Rastløshed
  • Hurtig hjerterytme
  • Muskel rysten
  • Hyperaktivitet
  • Gispen
  • Overdreven vandladning
  • Kramper

Hvad sker der, når hunde spiser chokolade?

Når en hund spiser chokolade, kan den have en række virkninger på deres krop afhængigt af mængden, koncentrationen af theobromin og koffein samt kakaobønnens kilde og deres kvalitet. Chokoladeforgiftning hos hunde rammer generelt deres centrale nervesystem, hjerte og nyrer, og du vil normalt begynde at se symptomer mellem fire og fireogtyve timer efter indtagelse.

Hvad skal du gøre, hvis din hund spiser chokolade

Hvis du tror, at din hund har spist lidt chokolade, eller hvis du ser dem gøre det, skal du først sørge for, at der ikke er mere omkring, de kan synke tænderne i! Hvis du fanger dem i handlingen, tag det væk fra dem så hurtigt som muligt og sørg for at det ikke længere er indenfor rækkevidde. Du bør også tage noget ud af deres mund, hvis de stadig tygger på det. Efter det, prøv at finde ud af hvilken type chokolade, de har spist, samt mængden.

Hvis du mener, at det er en alvorlig mængde, skal du straks besøge din dyrlæge. Du kan også tage dem til dyrlægerne selvom det er en lille mængde, bare for at være på den sikre side. De vil være i stand til at diagnosticere chokoladeforgiftning hos hunde og give dem den nødvendige behandling. Dette kan omfatte inducerende opkastning samt anvendelse af aktivt kul til at blokere absorptionen af theobromin i kroppen. De kan også tilbyde andre behandlinger, hvis en af disse ikke virker eller sagen er mere alvorlig og presserende.

Når din hund har kommet sig fra at have spist chokolade, og theobrominen og kemikalierne er helt ude af deres krop, vil du måske tænke over at genopfylde alle næringsstoffer, der kan være gået tabt som en bivirkning af symptomerne på chokoladeforgiftning hos hunde, som f.eks. opkastning og diarré. En god måde at gøre dette på er at give dem et naturligt hunde multivitamintilskud samt ved at øge deres vitamin og mineral indtag for at sikre, at deres kost er tilbage til en sund balance igen.

Hvad med hundechokolade godbidder?

Du har måske set mange former for hundechokolade til rådighed og tænker nu igen, 'kan hunde spise chokolade?', Men svaret er stadig nej! Hundechokolade kan se ud som the real deal, men bruger carob i stedet som en erstatning for chokolade. Carob er et pulver ekstraheret fra carob bønnen og indeholder ingen theobromin eller koffein, hvilket gør det sikkert for hunde at spise. Carob er også høj i fiber og lav i fedt og sukker, hvilket gør det godt i en lækker godbid og burde give dig intet at bekymre dig om. Bare sørg for, at hvis du køber noget hundechokolade eller godbidder, at du læser etiketten omhyggeligt. Hvis produktet indeholder johannesbrød som en chokolade erstatning, er du sikker, men undgå enhver, der indeholder et lavt indhold af chokolade, da det stadig udgør en risiko, selvom det markedsføres specifikt til hunde.

Konklusion

Samlet set bør du nu kunne besvare nogle vigtige spørgsmål i forhold til hunde og chokolade, herunder hvor meget er giftigt for hunde, hvorfor er chokolade dårlig for hunde, og hvad du skal gøre, hvis du ser dem spise noget eller lægge mærke til tegnene. Du bør også vide, at svaret på spørgsmålet 'kan hunde spise chokolade?' Er et stort nej! Hvis du tror, din hund har spist noget af de søde godbid, skal du prøve at finde ud af, hvor meget og hvilken type da dette vil hjælpe dig med at forstå niveauet af toksicitet såvel som alvorligheden af hændelsen. Du skal så tage dem til dyrlægen, så de kan hjælpe med at fjerne de giftige stoffer fra deres krop og give dem den nødvendige medicin. De kan desuden give råd til at håndtere det, hvis det skulle ske igen i fremtiden, samt tips for at undgå, at din hund fylder deres ansigt i første omgang!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med