Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvorfor er multivitaminer gode for din hund?

Multivitaminer er en massiv del af sundheds- og velværemarkedet med knap halvdelen af befolkningen i Storbritannien, der tager et multivitamin af en slags. Så hvorfor er folk så forvirrede, når det kommer til multivitaminer til hunde? Som kærlige kæledyrsejere ønsker vi at give vores pelsede venner det bedste, og en god måde at gøre dette på er at give dem den rigtige ernæring, især når det kommer til vitaminer og mineraler. Så hvad er hunde vitaminer, hvad skal du vælge, og hvordan kan du få dem ind i din hunds kost?

Hvad er hunde vitaminer?

Vitaminer er vitaminer uanset dyret spiser dem, men der er visse i bestemte mængder, som hunde har brug for mere end mennesker. Nøgle-vitaminerne for hunde er A, B, C, D & E; disse kan findes i en række forskellige fødevarer og alle har deres egne fordele. Men når det kommer til hundens ernæring, som med diæt af ethvert dyr, handler det hele om balance. At sørge for, at din hund får den rigtige mængde vitaminer, er lige så vigtig som at få hele sortimentet, da mangel på kun en kan resultere i en række hundesundhedsproblemer relateret til vitaminmangler.

Vitaminer til hunde

Så hvad gør hver enkelt af de vigtigste vitaminer? Og hvorfor skal du prøve så hårdt for at sikre, at de alle er i din hunds kost? Her er de 5 bedste vitaminer til hunde og deres fordele:

Vitamin A til hunde

Et fedtopløseligt vitamin, A-vitamin, opbevares i fedtet, der omgiver leveren, indtil det er nødvendigt. Den vigtigste naturlige kilde til vitamin A er det gule pigment, der findes i planter kaldet caroten. Derfor er plantebaserede nøgle kilder gulerødder og søde kartofler. I din hunds krop er dette let omdannet til brugbart vitamin A. Dette vitamin har mange fordele, da det kan bidrage til immunsystemet såvel som til sunde slimhinder og syn.

Vitamin B til hunde

Der findes en lang række B-vitaminer, men disse er generelt klassificeret under vitamin B eller kan også ses som et "vitamin B-kompleks". Da der er så mange i denne gruppe, har de en lang række fordele, herunder at støtte din hunds hjerne, stofskifte og hud. En af de mest populære i denne gruppe er vitamin B12 til hunde, da dette kan hjælpe med deres naturlige immunitet, nervesystem og dannelse af røde blodlegemer.

Vitamin C til hunde

Også kendt som ascorbinsyre, er C-vitamin almindeligt forbundet med citrusfrugter som appelsiner og citroner. Men vidste du, at du også kan finde den i grøntsager som spinat? C-vitamin er velkendt for at understøtte immunsystemet, men spiller også en vigtig rolle i dannelsen af kollagen i din hunds krop, især inden for deres knogler, tandkød, tænder og brusk, hvilket gør det godt for både sundhed i tænder og led.

Vitamin D til hunde

For mennesker kaldes D-vitamin "solskin vitamin" som din krop bliver aktiv D-vitamin gennem solens UV-stråler. Hos hunde, da de generelt er dækket af pels, er omdannelsen fra UV-stråler imidlertid utilstrækkelig, så det er nødvendigt fra deres kost. D-vitamin spiller en rolle i reguleringen af calcium- og fosfor niveauer i din hunds krop, hvilket gør det vigtigt for muskler, knogler og tænder. Det er også kendt for at bidrage til immunsystemet.

Vitamin E til hunde

Dette fantastiske vitamin kan findes i fødevarer som fuldkorn, nødder og grønne planter. E-vitamin bidrager til beskyttelsen af celler mod oxidativ stress. Dette skyldes frie radikaler, molekyler, der findes i skadelige stoffer som forarbejdede fødevarer, røg og forurening. Oxidativ skade kan påvirke enhver celle, så E-vitamin kan bidrage til at beskytte hele din hunds krop, herunder deres hjerte, hjerne, muskler og hud.

Vitamin resumé

Vitamin Fordel Naturlige Kilder
Vitamin A Immunsystem, slimhinder, hud & syn Fiskeolie, lever, gulerødder, søde kartofler & spinat
Vitamin B Psykologisk funktion, stofskifte, syn, slimhinder, hud, hår, træthed & udmattelse Fisk, fjerkræ, æg, fuldkorn, frø & nødder
Vitamin C Kollagen dannelse for knogler, brusk, tandkød, tænder & immunsystemet Citrus frugter, broccoli, kartofler, pebre & spinat
Vitamin D Muskler, knogler, tænder & immunsystemet Mælk, fed fisk, oksekød, lever, ost & æggeblommer
Vitamin E Beskytter celler fra oxidativ stress Vegetabilske olier, fuldkorn, grøntsager & nødder

Sådan får du vitaminer arbejdet ind i din hunds kost

Så nu ved du om vitaminer til hunde og deres fordele, du er nødt til at sætte denne viden til handling. Men hvordan kan du få dem til at indtage alle disse fantastiske vitaminer? Generelt er der 2 vigtige måder at få alle de væsentlige næringsstoffer din hund har brug for i deres krop, hvor de kan komme til at arbejde for din hunds helbred. Dette er enten gennem deres mad eller gennem daglig tilskud.

Sund Hundemad

Med alle de forskellige valg der findes når det kommer til sund hundemad, er det ingen overraskelse, at mange af os kæmper for at vælge den rigtige. Det første skridt at tage er at tænke på din hund og deres behov. De vil alle kræve forskellig ernæring afhængigt af deres størrelse, aktivitetsniveauer, alder og nogle gange endda racen. Du kan også få økologisk hundemad samt dem, der er frie mejeriprodukter eller kornfrie til hunde med allergier eller intolerancer.

Ud over dette er der også en række wellness hunde fødevarer, der hævder at give din hund alt hvad de behøver for at være sunde. Problemet med dette er dog, at i de fleste af de produkter, bliver de vitaminer der ofte findes i både tørre eller våde fødevarer, behandlet og derfor mister de meget af deres styrke og fordele. Din hund skal stadig spise, så når du vælger, skal du gå til den, der har de fleste vitaminer og mineraler, der passer til din hunds behov, og alt, hvad der mangler eller ikke i tilstrækkelig mængde, kan du derefter føje til deres kost i form af kosttilskud.

Vitamin supplement til hunde

Den bedste måde at give din hund alle de vitaminer, de har brug for i præcise målinger, er gennem et naturligt supplement. Du kan enten få disse i form af kosttilskud med kun et specifikt vitamin, et multivitamin eller gennem generelle velvære produkter. Disse tilskud til hunde gør det muligt at give dine kæledyr vitaminer super nemt, så du kan give dem til din hund på daglig basis, og det betyder, at du ikke behøver at tænke på kompleksiteten ved at give dit kæledyr en række fødevarer hver dag, de ikke ville spise normalt. Du kan også få disse kosttilskud i en række forskellige former, fra din typiske kapsel til mere bekvemme pulvere og endda bløde tyggeben til de mere kræsne, pelsede venner.

Så, hvad er de bedste hundevitaminer?

Når det kommer til at beslutte, hvilke vitaminer der er bedst for din hund, afhænger det virkelig af deres behov. Visse vitaminer er gavnlige for forskellige områder af din hunds sundhed, så når du vælger hvilke vitaminer at give dem, skal du vælge dem, der fokuserer på deres behov. For din hunds generelle sundhed og velvære er de bedste hunde vitaminer dog dem alle! Vælg ikke den ene over den anden, sørg for at din hund får en komplet og afbalanceret kost fuld af så mange vitaminer som du kan. Du kan også supplere deres kost med specifikke hunde multivitaminer, der plejer deres velbefindende bedre end nogensinde!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med