Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Grooming

Pelspleje er vigtigt for din kats velvære, da dårlig eller beskidt pels kan forårsage problemer og være ubehageligt for din kat. Selvom katte er gode til selv at holde deres pels ren, og du ofte vil finde dem travlt optagede med at slikke og rengøre pelsen på sig selv og hinanden, så er der rig mulighed for at du kan hjælpe. Med Animigo’s pelspleje kan du bidrage til at din kats pels er ren og fri fra skadedyr, og derved sørge for at din kat er godt tilpas og kan nyde hver dag. Gå på opdagelse blandt vores produkter og forkæl din kat!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

I forhold til hunde og mange andre kæledyr, er katte gode til at holde sig selv rene. Du vil ofte finde dem slikke deres pels og de fleste af dem vil undgå mudrede pytter og klæbrig situation. Hvorfor har katte så brug for kattepleje? Kattepleje handler ikke kun om at få dem til at se smukke ud, det kan spille en stor rolle i deres helbred, som er afgørende for deres generelle trivsel.

Hvad er kattepleje?

Kattepleje er, når du ser efter din kats ydre udseende. Dette kan være for æstetik, men det er primært for holde dem glade og sunde. For mange er pelspleje hovedfokuset, når det kommer til deres kats pleje og pasning, men her stopper rutinen typisk efter, at de er færdige med at holde deres kats pels ren og holde den fra at blive filtret. Pleje og pasning kan være meget mere end blot deres pels, det kan også involverer deres hud, øjne, tænder og negle. Af denne grund er der mange forskellige måder at pleje en kat på, det afhænger derfor af deres specifikke behov.

Hvorfor pleje din kat?

Når vores krop er snavset, kan det føles forfærdeligt og føre til infektioner, ubehag og irritation, katte der ikke er plejet kan have det på samme måde. Kattepleje kan holde deres krop sund og er en fantastisk måde at forhindre eventuelle problemer på; at børste deres pels på en daglig basis kan forhindre knuder og matte områder, at børste deres tænder opretholder mund- og tandhygiejne og at give din kat et bad kan vaske død hud væk og stoppe insekter og skadedyr. Det er også en god mulighed for regelmæssigt at kontrollere dem for klumper, ridser, sår eller infektioner og håndtere dem, før de bliver alvorlige. Ud over de mange fysiske fordele ved pasning og pleje, kan det også være godt følelsesmæssigt. At pleje din kat bygger en vital bånd og viser dem, at du elsker dem.

Killingepleje

Du bør starte med kattepleje så tidligt som muligt, at børste din killing kan være en fantastisk måde at passe på deres pels samtidig med du få dem vant til det fra en ung alder. Killingepleje kan være vanskeligere, især hvis det er deres første gang, da de kan finde det stressende eller skræmmende, da de ikke forstår hvad der sker. Det er derfor, du skal starte langsomt og introducere dem til de forskellige værktøjer og produkter på en måde, som gør at de til at føle sig glad og afslappet. Sørg også for at give dem masser af ros og godbidder for at styrke en god adfærd under pleje, det vil også hjælpe dig når du skal passe på dem i fremtiden.

Kattepleje derhjemme

At klarer kattepleje derhjemme er en god måde at spare penge på. Det kan også spare tid og hjælpe dig med at styrke den særlige bånd du har med din kat. Hjemme kattepleje kan virke lidt skræmmende i starten, hvis du aldrig har gjort det før, men med de rigtige værktøjer, produkter og lidt øvelse, vil du være professionel på ingen tid!

Børst din kats pels

Pelspleje af katte kan være en daglig opgave for mange kæledyrsejere, men det behøver ikke at være en kedelig pligt. Sørg for, at de føler sig rolige og glade, og at du har de rigtige børster til deres hårtype. Start fra hovedet og børst hele vejen ned af kroppen, sørg for at du kommer igennem hele deres pels. Hvis du støder på stædige knuder eller sammenfiltringer, som ikke let kan børstes ud, skal du prøve med dine fingre. Hvis det ikke virker, kan du prøve en detangler spray eller bruge en balsam til katte eller andre plejeprodukter til kattes pels.

Giv din kat et bad

At give en kat et bad er normalt ikke en nem opgave, så det vigtigste er at være hurtig og effektiv. Nogle nyttige tips der gør det nemmere for dig at gøre din kat ren og give den et bad inkluderer at få alt gjort klar inden, at bruge en specifik katte venlige shampoo og balsam og at have masser af godbidder for at holde dem i badet så længe som muligt. Sørg for at du også bruger lunkent vand, og at der ikke er for meget i badekarret så de ikke glider eller falder.

Klip din kats negle

Kattes negle vokser ligesom vores gør, så hvis de ikke passes, kan de forårsage en masse kradsen og de kan endda krølle tilbage ind i deres poter, hvilket kan føre til smerte og vanskeligheder med at gå. Men hvordan ved du, om din kats negle skal klippes? Hvis du kan hører dem på gulvet, når din kat går, betyder det, at de har brug for at blive klippet. Tag en lille saks eller en speciel dyrepleje saks og klip forsigtigt det yderste af neglene. Sørg for, at du kun klipper den hvide del, da den lyserøde er, hvor blodkarrene er, og det kan skade din kat.

Børst din kats tænder

Kat tandhygiejne er kritisk for deres generelle sundhed og velvære, så det er ekstremt vigtigt at holde deres tænderne rene og fri for mad. Med få dages mellemrum skal du skal børste deres tænder med en ren tandbørste eller brug en katte tandpasta. Katte tandpastaer er gode til kæledyr, da deres formler er sikre, hvis de sluger det. At rense din kats tænder har også den ekstra fordel at din kat får forfrisket deres ånde, hvilket især er godt til de lidt mere lugtende katte!

Hvor ofte skal jeg pleje min kat?

Der er ikke en bestemt tid, hvor du skal pleje din kat, da det virkelig afhænger af, hvad de har brug for. Der er dog en anbefaling for, hvor ofte du skal gøre de forskellige dele af kattepleje, men husk at hver kat er sin egen, så hvad der virker for en virker ikke altid for en anden. Børstning, som er del af pelspleje af katte, afhænger af hvor lang deres pels er og hvor sandsynligt det er at den bliver filtret og snavset. Det afhænger også af, om din kat bruger det meste af sin tid indendørs eller udenfor, og om den har en tendens til at blive snavset!

Pleje Korthåret Mellem-langt hår Langhåret
Børstning En gang om måneden En gang om dagen Dagligt
Badning En gang om måneden En gang om måneden En gang om måneden
Negle Klipning Hver 1-2 måneder Hver 1-2 måneder Hver 1-2 måneder
Tand Børstning Hver uge Hver uge Hver uge
Øje & Øre Rensning Med få dages mellemrum Med få dages mellemrum Med få dages mellemrum

Professionel kattepleje

Hvis du ikke har lyst til at prøve kattepleje derhjemme eller ikke har tid, kan det være en god løsning at tage dem til en professionel. De kan tilbyde en bred vifte af plejeydelser, fra klipning af deres hår til badning, så tjek med din lokale for at se, hvad de kan gøre for din kat. De tilbyder måske også killingepleje, hvilket kan være en fantastisk måde at introducere din lille ven til pleje, så du kan tage over derhjemme, da de bliver ældre.

Om du vælger at pleje din kat derhjemme eller hos en professionel, skal du sørge for at de er velplejede da det spiller en stor rolle i deres generelle sundhed og velvære. Kattepleje behøver ikke at være en skræmmende ting, bare sørg for at have alle de værktøjer, produkter og den viden, du har brug for, så vil både dig og din kat få tillid med tiden. Du ved aldrig, om kattepleje viser sig at være en aktivitet, som i begge nyder!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.