Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Angst & Opførsel

Katte kan, lige så vel som vi selv, opleve angst og frygt i situationer de oplever som enten stressende eller farlige. Dette kan resultere i en ængstelig adfærd, som kan betyde at din kat opfører sig anderledes – og ikke på den gode måde. Det er derfor din kats adfærd du skal holde øje med, hvis du vil have en idé om hvorvidt den er bange og utryg eller ej. Ved at kende din kats adfærd kan du derfor få en idé om hvad der gør din kat utryg, og dermed vide hvornår den har brug for ekstra støtte fra dig. Animigo har en række produkter netop til dette formål, som kan hjælpe dig med at hjælpe din kat håndtere skræmmende og stressende situationer på let og naturlig vis.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvad er angst hos katte?

Føler du dig nogensinde stresset i visse situationer? Det er det samme for din kat! De kan føle sig anspændte og nervøse af en række årsager, herunder at være alene, rejser i bilen eller blot ved dagligdags genstande. Katte angst ses normalt som en irrationel frygt, eller når de tror, at noget er farligt, når det normalt ikke er det. Ændringer i katte adfærd er ofte det største tegn på angst hos katte, så hvis du opdager, at din kat virker underligt på bestemte tidspunkter eller til bestemte genstande, så lider de måde af angst.

Hvad forårsager angst hos katte?

Alle katte er unik og specielle på deres egen måde, men der er noget almindelige katte adfærd at holde øje med for at fortælle om de lider af stress og angst. Selv om der kan være mange grunde, kan de generelt opdeles i de følgende tre kategorier:

Frygt

En af de største årsager til angst hos katte er en eller anden form for frygt. Dette vil variere, men skyldes normalt at møde nye mennesker eller dyr, høje lyde såsom storme, ar være i et nyt miljø, visse genstande som støvsugeren eller at gå steder hen som de ikke kan lide for eksempel til dyrlægen. Det kan virke underligt for os, men det ser ud til, at mange katte er bange for usædvanlige genstande som balloner, agurker og bananer! Dette kan virke underligt, men det er sandsynligvis fordi de er ukendte objekter til katte, som de normalt ikke ville komme på tværs af.

Separation

Katte separationsangst er en af de vigtigste årsager til stress hos katte og er ofte let at bemærke. Separationsangst hos katte er, når de frygter at være væk fra dig, det kan resultere i, at de følger dig rundt hele dagen og græder, hyler og går frem og tilbage, når du forlader huset. I værre tilfælde kan dette endda ske, når du bare forlader lokalet eller begynder at tage dine sko på for at gøre dig klar til at gå.

Alder

Angst hos ældre katte skyldes normalt deres faldende kognitive funktion. Katte sind kan forværres med alderen i de tidlige stadier af Alzheimers ligesom hos mennesker, hvilket påvirker deres opfattelse, læring, bevidsthed og hukommelse. Dette resulterer i stress for din kat, da det kan være svært for dem at huske, hvor de er eller hvad de laver.

Symptomer på kat angst symptomer

Hvis du tror din kat lider af en eller anden slags angst, er der en række almindelige katte adfærds tegn, du kan holde øje med. Nogle af disse symptomer omfatter:

 • At skjule sig og tilbagetrækning
 • Aggressiv adfærd
 • Destruktive adfærd
 • Overdreven mjaven
 • Skælven og rysten
 • Overdreven pleje
 • Skaldet pletter
 • Biden og kradsen
 • At de ikke bruger kattebakken
 • Urinering eller afføring rundt omkring i huset
 • Ændring af spisevaner
 • At de følger dig rundt
 • Sløvhed

Angst behandlinger

At håndtere en ængstlig kat kan være svært, da det ikke altid er let at fortælle, hvad de er bange for. Det første skridt er at forstå deres adfærd. At identificere, når de udviser unormal katt adfærd og at forstå, om det skyldes angst eller et andet problem. Dette er især vigtigt for en aggressiv kat, da de kan forårsage alvorlig skade for sig selv og andre på grund af deres angst. Hvis du er i tvivl om hvad det er, kan du tage din kat til dyrlægen, så de kan diagnosticere problemet og udelukke alt andet.

Når du ved, at det er katte angst, kan du finde de bedste katte angst behandlinger og teknikker til din specifikke kat. For det første skal du prøve at fjerne kilden ved at fjerne objektet, holde dem i kendte omgivelser og undgå områder med mange nye mennesker. Desværre kan kilden for det meste ikke undgås og er derfor noget, som de i stedet må lære at leve med og ikke frygte. Det er især ting som at seperation, rejser eller dyrlæge besøg.

En nyttig måde at give angstlindring i mange situationer er at holde deres sind optaget, da en distraheret kat er en rolig kat! Det kan betyde at lade radioen være tændt, at give dem godbider, når du forlader huset eller at du kæler og taler med dem, mens du rejser. Disse er kun midlertidige hjælpemidler og ikke permanente løsninger til at ændre din kats adfærd i det lange løb. Nogle langsigtede metoder for at håndtere katte angst inkludere:

Katte adfærds træning

Mange problemer med katte adfærd er et resultat af frygt og stress, så forståelse for din kats adfærd er først og fremmest vigtigt for at vide, om dit kæledyr opfører sig mærkeligt, derefter kan du adressere det. Dårlig katte adfærd, der ofte er forbundet med angst omfatter ofte at afføring eller urinering indenfor, ødelæggelse, biden eller kredsen i møbler og aggression. Hvis du har en aggressiv kat, er det vigtigt, at du adresserer deres adfærd så hurtigt som muligt, før deres aggressive adfærd bliver værre. At lære dem ikke at være bange for genstande, mennesker eller situationer kan gøres gennem adfærdstræning, og selv om det kan tage tid, kan det virkelig hjælpe med den uønskede katte adfærd, som din kat udviser, når de bliver stresset.

Angst medicin

Hvis du føler at det er alvorligt, kan du besøge din dyrlæge og spørg om anti-angst medicin til katte. Katte angst medicin er imidlertid ofte forbundet med at have en række uønskede bivirkninger. Af denne grund skal du sørge for, når du køber en form for beroligende medicin til katte, at det er på recept og bruges korrekt.

Naturlige midler

Hvis du ikke vil gå direkte til medicin, kan produkter som fremmer naturlig antiangst for katte, være den perfekte løsning. Disse findes ofte i form af beroligende tabletter, samt pulvere og flydende kosttilskud. De bruger naturlige ingredienser som kamille og passionblomst samt vitaminer og mineraler til at fremme afslapning, lindre angst og genoprette roen under stressfulde situationer. Du kan også finde lækre beroligende godbider til katte, der fungerer på samme måde, men de er lette og simple at give din kat dagligt. Derudover kan du også finde naturlige katte adfærds produkter såsom anti-chew sprays til at hjælpe med dårlige vaner i forbindelse med stress, herunder kradsen og biden på møbler.

Forebyggelse af katte angst

Den bedste måde at forebygge angst hos katte på er at håndtere det lige fra starten. At adressere negative killing-adfærd relateret til stress og lære dem ikke at frygte bestemte situationer kan hjælpe med at forhindre en ængstelig kat i fremtiden. At sikre, at der er en stærk bånd mellem dig og din kat, hjælper dem, da den tillid kan hjælpe dem med at føle sig mere trygge.

Samlet set, skal du være tålmodig, hvis du beskæftiger dig med katte angst, og du skal sørge for at du forstår, hvad problemet er først og hvad de frygter. Derefter kan du gøre hvad du kan for at hjælpe din kat. Uanset om det er at fjerne kilden til frygt, at træne dem til hvordan man kan leve med det eller ved at give dem beroligende godbider og tilskud, er der altid noget, du kan gøre for at hjælpe!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.