Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Animigo

6 sjove aktiviteter til din kat i påsken - en aktiv kat er en sund kat

Som katteejer er man udmærket klar over, at ens firbenede familiemedlem har en tendens til at være meget selvstændig, og ikke nødvendigvis behøver den store stimulering i løbet af hverdagen. Men det er vigtigt for dig som katteejer at sørge for, at din kat bliver stimuleret tilstrækkeligt - både fysisk og mentalt. Aktiviteten er ikke kun afgørende for, at din kat holder sig sund og slank og på den måde holder helbredsmæssige problemer stangen. Fysisk og mental stimulering kan også bidrage til at minimere risikoen for adfærdsproblemer hos din kat.

Med det i tankerne tænkte vi, at vi ville byde dig på 6 (sjove) måder til at aktivere din kat både mentalt og fysisk, så du på den måde kan give din kat de bedste forudsætninger for at undgå at udvikle adfærdsproblemer samt blive overvægtig. Nogle af legene skal du bruge kattelegetøj, som du køber i en dyrehandel - men overordnet set er det ikke nødvendigt at bruge store summer på legetøj til katten, da du sagtens kan lave dem selv.

Sørg for at beskytte din kats poter og snude

Men før du går i gang med at aktivere og stimulere din kat både mentalt og fysisk, er det vigtigt at beskytte dens snude og poter. For den øgede aktivitet kan nemlig føre til et øget pres på kattens snude og poter, det er trods alt dem, som din elskede firbenede ven bruger allermest under leg. Så derfor vil vi anbefale dig at bruge en god snude- og potesalve, så din kat ikke får problemer med hverken sin næse eller pote, når den dasker til legetøj, snuser rundt eller går på skattejagt efter mad. Her er vores anbefaling Animigo’s pote- og snudesalve, som er en naturlig voks specielt formuleret til tørre og ømme snuder og poter. Salven kan du bruge før jeres leg, men er nok bedre at bruge lige efter, da det kan bidrage til at forebygge smertefulde poter og tør snude.

Sørg for at styrke din kats poter og snude med en god pote- og snudesalve.

6 aktiviteter til at stimulere din kat mentalt og fysisk

Nu hvor det formelle er på plads, kommer her seks forskellige lege og aktiviteter, der er specielt udvalgt til, at du som katteejer kan give din firbenede ven de bedste forudsætninger for at være i mental og fysisk balance. For en aktiv kat er en sund kat, og regelmæssig motion og stimulering kan bidrage til at afhjælpe adfærdsproblemer - eller som minimum minimere risikoen for, at din kat udvikler problemadfærd.

1. Kattelegetøj til aleneleg

Et sikkert hit til kattelegetøj, som din firbenede ven kan lege alene med, er eksempelvis små bolde, legetøjsmus eller lignende, som din kat kan jagte. På den måde kan din kat stimulere sig selv, når du ikke er hjemme eller har for travlt til at lege.

2. Interaktivt kattelegetøj

Et langt bedre alternativ er interaktivt legetøj, da du på den måde kan stimulere og aktivere din kat, mens I to tilbringer lidt kvalitetstid sammen. Du behøver ikke at lege med din kat i flere timer om dagen - 5-10 minutter om dagen kan gøre en verden til forskel, og din kat vil uden tvivl elske det. Gode anbefalinger til interaktivt kattelegetøj er stænger med en fjer i enden, garnnøgler og lignende, som du så kan trække over gulvet for at få din kat til at jage.

3. Elektronisk legetøj

Batteridrevet kattelegetøj er også en mulighed for katten - et godt eksempel er en batteridreven mus. Her leger katten selvfølgelig alene, men du kan også få elektronisk legetøj, hvor du er en del af legen, et godt eksempel er en laserpen. Men husk på, at din elskede kat ikke bør lege med elektronisk legetøj, hvis du ikke er hjemme.

4. Skattejagt - arbejde for føden

De fleste katte elsker at spise - uanset om det er deres almindelige mad eller godbidder. Så en god måde at aktivere din kat er at få den til at arbejde for føden, det er også en del af dens natur. Så lav en 'skattejagt' for din kat ved at gemme mad eller godbidder i huset, som katten så skal finde. Herefter skal katten snuse rundt for at finde frem til de mange lækkerbiskner. Sørg for at starte stille og roligt ud - gem maden og godbidderne nemme steder og gør det sværere, efterhånden som din kat forstår legen.

Gåture i det fri i snor er ikke kun forbeholdt hunde. Du kan sagtens iføre din kat en kattesele og gå en tur i snor med den.

5. Gåture og eventyr i det fri

Troede du, at en gåtur i sele og snor kun er forbeholdt hunde? Så tro om igen. For katte kan nemlig trænes til at gå tur, og til det skal du bruge en god sele og en flexisnor for at holde styr på katten. Men en kat er ikke en hund, så du skal ikke nødvendigvis forvente, at katten går pænt eller struktureret. Det vigtigste er, at du lader din kat nyde friheden og gå på opdagelse, så den får lov til at snuse rundt og undersøge omgivelserne, mens den får en masse motion og stimulans.

6. Klatrestativ

Katte er meget atletiske og smidige, og selvom du ikke har meget plads i hjemmet, er der stadig rig mulighed for at aktivere din kat. For katte elsker at klatre og komme op i højden. Så du kan med fordel lave et klatrestativ eller lave hylder, som du kan lade din kat springe op på. En god idé er også at rydde vindueskarmen, så din kat får mulighed for at hoppe derop for at beskue sit "kongerige", som den trods alt betragter dit hjem som.

En aktiv kat er en kat i mental og fysisk balance

Det er vigtigt, at du som ansvarsfuld katteejer tager dig tid til at aktivere din kat - da det kan være med til at minimere risikoen for adfærdsproblemer og sundhedsmæssige problemer. En øget aktivitet - især udendørs - kan dog føre til ømme poter og tør snude, så sørg også for at pleje disse, som du ville pleje dine egne hænder og fødder efter megen aktivitet. Brug en god pote- og snudesalve, som lindrer, styrker og fugtgiver i dybden, så du kan give din kat den pote- og snudepleje, som din firbenede ven fortjener i en hverdag med (forhåbentlig!) masser af aktivitet, motion og leg!