Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Fordøjelse & Detox

Vi ved vidst alle godt, at kattefoder ikke er det eneste din kat spiser. Katte går på opdagelse og får smagt på alverdens ting der enten ligger på gulvet eller findes ude i naturen. Dette kan være medvirkende til at din kat får dårlig mave eller oplever problemer med fordøjelsen, præcis som vi mennesker kan opleve en reaktion når vi spiser noget forkert. Da din kat ikke selv kan sige til, når der er noget galt, er det derfor vigtigt at du er opmærksom og holder øje med deres fordøjelse, da det er vigtigt for deres sundhed og velvære. Opdag Animigo’s produkter der er særligt designet til at hjælpe med at pleje din kats fordøjelse, og bidrage til både sundhed og velvære!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Din kats sundhed er vigtig, så hvad tager det for at skabe et tilfredsstillende liv for din katteven? En ting, der er meget vigtigt for at hjælpe med at støtte din kats generelle trivsel, er vedligeholdelsen af deres fordøjelsessystem. Katte fordøjelsessystemet er et fartøj, hvorigennem de nedbryder mad, skaber energi til at drive deres aktive livsstil og også syntetisere alle former for krops stimulerende midler. Af denne grund er det vigtigt at forstå ikke kun hvordan katte fordøjelsessystemet virker, men hvilken slags fordøjelsesproblemer det kan blive offer for, og hvordan du bedst kan handle for at beskytte din kats fordøjelsessystem og hjælpe dem med at blive fri for sygdom og leve et godt liv.

Katte fordøjelse

Fordøjelsessystemet i en kat fungerer meget på samme måde som i et menneske... bare mindre selvfølgelig. Og ligesom i et menneske er der visse funktioner, som fordøjelsessystemet opfylder. Dette omfatter:

Nedbrydning af fødevarer

Den mest kendte funktion af fordøjelsen er at nedbryde mad fra deres kost. Herfra kan din kat skabe den energi, den skal bruge for at bevæge sig, og det giver også anden kropsfunktion som immunitet, hormoner og seksuel reproduktion. Det er her, du kan begynde at forstå, at et effektivt fungerende immunsystem leverer godt til flere andre funktioner i kroppen. For det andet fører denne vigtige rækkefølge af hændelser, som går på fordøjelsessystemet, også til syntesen af molekyler, som kan hjælpe med at vokse og reparere din kats muskel og ben samt konstruktion af andre interne komponenter.

Udrensning

Hvad mange ikke overvejer er at fordøjelsessystemet i en kat også virker for at hjælpe med at afgifte kroppen. Der er visse organer, der udgør fordøjelsessystemet, som lever og nyrer, der virker ved at filtrere skadelige toksiciteter og kemikalier ud af blodet for at beskytte din kat mod sygdom. Ukorrekt vedligeholdelse af disse organer kan føre til en række problemer med fordøjelsen.

Fremme Generel Velvære

Ofte overset, har kattens fordøjelsessystem, når det arbejder korrekt, en stor indflydelse på din kats generelle velfærd. Fordøjelsesproblemer for en kat har potentiale til at gøre problemer for deres overordnede lykke og efterlade dem i nød. Derfor er det vigtigt at tage de nødvendige skridt til at støtte fordøjelsen eller være i stand til at få øje på og reagere på tegn på potentielle problemer med fordøjelsen.

Symptomerne på fordøjelsesproblemer ved en kat

Da din katte fordøjelsessystem er så kompleks, og omfatter arbejdet i flere organer, kan de problemer, der opstår, være forskellige i deres natur. Hvad der ikke er varieret, er de symptomer, der kan opstå. Der er almindelige tegn på, som din kat kan udvise der viser den har et fordøjelsesproblem. Disse omfatter:

 • Savl
 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Opkast
 • Opgylpning
 • Mistet appetit
 • Blod
 • Mavesmerter
 • Oppustethed
 • Svært at gå på toilettet
 • Stød
 • Dehydrering

Disse symptomer er ret let at få øje på hos katte, så tøv ikke med at søge hjælp fra en professionel, hvis du får øje på dem. For at gøre det nemmere skal du prøve på at lave en rutine for at holde øje med deres afføring, hvor meget de spiser og deres adfærd på en daglig basis. Du har et travlt liv, og det betyder, at disse tegn kan gå ubemærket hen, og som med ethvert problem, jo tidligere du ser det, desto lettere er det at løse.

Hvad forårsager fordøjelsesproblemer i en kat?

Noget andet der er fantastisk ved ligheden mellem fordøjelse i en kat og menneskelig fordøjelse er, at årsagerne til problemerne har lignende oprindelse. Nogle årsager omfatter:

Mad

Kat fordøjelsesproblemer kan ganske ofte simpelthen føre ned til, hvad de spiser. Dette gælder især for en kat, der er gammel eller lider af et mere følsomt fordøjelsessystem. En diæt, der er for høj i forarbejdede fødevarer, tilsætningsstoffer og unaturlige kemikalier, kan være et billigt alternativ til katte føde af høj kvalitet, men hen ad vejen kan det føre til opbygning af toksiciteter, der kan skade deres fordøjelsessystem og skabe problemer for de andre kropsfunktioner, der er afhængige af det. På samme måde kan spisning af menneskelige fødevarer forårsage problemer, fordi det som navnet antyder, er det ikke egnet til katte! Fordøjelses plejende kattefoder kan være den bedste kattefoder til katte med fordøjelsesproblemer, da de kan hjælpe med at mediere effekten af en dårlig kost.

Bakterier

En af de mest almindelige årsager til fordøjelsesproblemer hos alle arter er bakterier. Enten et resultat af kontakt med andre katte eller transporteret på rådne fødevarer eller forældede produkter, når de indføres i kroppen, frigiver bakterier toksiner og beskadiger det delikate fordøjelsessystem i en kat. Truslen om bakterier understøtter, hvorfor det er vigtigt at holde øje med, hvad din kat spiser, og hvad det kan få fra jorden, der ikke er en del af det, du fodrer dem.

Motion

Manglende motion er ikke bare en sikker måde at få din kat til at blive fed, men det kan også være en katastrofe for deres fordøjelse! Motion er en af de vigtigste drivkræfter bag stofskiftet, der styrer din kats evne til at nedbryde og konvertere mad. En kat bør være naturligt aktiv for at hjælpe dette, men en inaktiv kat kan have problemer med at fordøje mad og få mest muligt ud af deres kost.

Alder

Endelig, hvor gammel din er kat har en dyb indvirkning på deres fordøjelse. Som med næsten alt, har alderen en tendens til at bremse funktionaliteten i fordøjelsen. Det er derfor, at det er vigtigt at sikre, at du opbygger den mest støttende livsstil til din kats fordøjelsessystem, som de bliver ældre.

Sådan hjælper du din kats fordøjelse

Der er flere ting, som du som en kærlig ejer kan gøre for at hjælpe med at støtte fordøjelsen i din firbenede ven. For det første er det vigtigt, at du får din kat at spise specifikke fordøjelses plejende kattefoder. Dette kan betyde mad, der er designet specielt til at understøtte fordøjelsen, eller bare en afbalanceret og sund kost. For en yngre kat, der sikrer, at de får nok protein til vækst og reparation, er det vigtigt, samt et væld af vitaminer og mineraler, der også understøtter vitalitet. Med en ældre kat er fordøjelses plejende kattefoder mere nødvendig, da de naturligvis har et mere følsomt fordøjelsessystem.

For det andet kan din kat få nytte af at få regelmæssig motion, da dette vil hjælpe dem med at omsætte mad og få mest muligt ud af deres ernæring. Katte kan være temmelig undvigende i deres natur, så det er svært at regulere deres motion, men man kan måske forsøge at gemme sin kats mad for at få dem til at søge efter det eller for eksempel få flere klatrings apparater i huset.

Fordøjelses supplementer til katte

Din kat, især da de bliver ældre, kan også drage fordel af det enorme udvalg af naturligt fremskaffede kosttilskud, der er tilgængelige på markedet. Disse kan hjælpe med at supplere en afbalanceret kost og motion og hjælpe dem med at opnå det bedst mulige grundlag for en sund fordøjelse. Katte fordøjelsessystemet er komplekst, men heldigvis er sådanne kosttilskud blevet udviklet, så de er skræddersyet til at passe til specifikke individuelle områder, der har brug for støtte. Kosttilskud kan levere din kat forsynings stoffer, som de ellers ikke kunne få fra almindelig kattefoder, og de er også en fantastisk måde at hjælpe med med at støtte fordøjelsen ved en ældre kat.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.