Grooming

Din hunds pels er vigtigt at holde ved lige og pleje – ikke kun for at den ser flot ud og er blød, men særligt fordi velplejet pels er med til at sikre din hunds velvære. Beskidt, knudret og skadet pels kan være med til at forårsage kløe og irritation, og kan endda være smertefuldt afhængigt at hvilken hund du har. Heldigvis kan du gøre en stor forskel og bidrage til at din hund har en lækker blød og sund pels – med hjælp fra Animigo’s særligt designede pelspleje produkter. Gå på opdagelse og find netop de produkter din hund har brug for, og opdag hvordan du plejer netop din hunds pels bedst, samtidigt med at din hund vil elske det!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Hvad er hundepleje?

Kæledyrspleje indebærer at holde din hund ren og passe den, med fokus på deres ydre og udseende. Nogle mennesker fokuserer kun på at børste deres pels, men hundepleje kan også inkludere at passe på deres hud, negle, øjne og tænder. Der er mange forskellige teknikker til at pleje din hund, så det er vigtigt, at du vælger de metoder, der passer til din hunds behov og præferencer samt dine pleje evner.

Hvorfor skal du pleje din hund? Why groom your dog?

Nogle mener, at hundepleje er overfladisk og kun handler om at få din hund til at se smuk ud, men det er så meget mere end det. Hundepleje kan holde din hunds pels ren, sund og medgørlig og det er en chance for at kontrollere hudproblemer, sår, skrammer og lopper eller andre parasitter. Det virker også som en forebyggende foranstaltning for at forhindre håret i at blive filtret og det kan hjælpe med at håndtere tør hud og reducere irritation. At holde deres tænder, øjne og negle sunde og plejet er også vigtigt for deres velvære, dog det er desværre plejeområder, der ofte overses. Ud over de fysiske sundhedsmæssige fordele ved hundepleje er der også følelsesmæssige fordele. Pasning og pleje dit kæledyr hjælper dig med at opbygge det vigtige bånd mellem jer og viser dem, at du holder af dem.

Hvor ofte skal jeg pleje min hunde?

Der er ikke et fastsat tidspunkt eller varighed, hvor du skal pleje din hund - det er op til dig og dem. Korthårede racer kræver generelt kun at blive børstet cirka en gang om måneden, racer med mellemlangt hår kræver at blive børste cirka en gang om ugen og langhårede racer kræver at blive børstet hver dag. Badning af din hund skal, uanset hårlængde, normalt ske en gang om måneden (medmindre de kan lide at løbe igennem mudrede pytter dagligt). For andre former for pleje, der ikke er pels relateret, bør negleklipning normalt ske cirka hver 1-2 måned, du skal børste deres tænder hver uge og øjenrens bør ske med få dages mellemrum. Men det bedst er også at justere, hvor ofte de forskellige ting er nødvendige afhængig af din hunds eget behov.

Hvalpepleje

Når det kommer til at pleje en hvalp, er principperne de samme som ved enhver anden hund. De vigtigste forskelle er, at du skal lære deres adfærd og behov for at skabe en pleje rutine, der fungerer for dem, derudover kan de være mere tilbøjelige for at blive rodet og snavset. Det kan også være vanskeligere at pleje en hvalp, da de måske ikke forstår, hvad du laver. Det er derfor, du skal lære dem, at pleje er en behagelig oplevelse. Sørg for at skabe et roligt miljø og give dem masser af ros for at styrke god adfærd under pleje. Dette vil gøre det nemmere at pleje dem nu såvel som i fremtiden.

Hundepleje derhjemme

At pleje din hund derhjemme er en fantastisk måde at spare penge på. Hundepleje kan i første omgang virke som en skræmmende opgave, men som du og din hund bygger selvtillid, bliver det nemt og måske endda noget, i begge kan nyde! Her er nogle af de forskellige typer hundepleje:

Børste din hunds pels

Sørg for, at de er glade og rolige, og at du har valgt de rigtige børste- og plejemidler til deres specifikke pelse. Start ved hovedet og børst ned af kroppen, og sørg for at komme gennem hele deres pels. Hvis du kommer over et par knuder, kan du forsigtigt forsøge at rede dem ud eller ret dem med fingrene. Hvis pelsen hyppigt er filtret eller har knuder, kan du prøve en hunde detangler spray, da disse kan tage noget af besværet ud af børstning.

Giv din hund et bad

De fleste hunde er ikke glad for badetid, så det kan ofte være en udfordring at give hunde bad. Før du starter, skal du sørge for enten at lægge en måtte eller bade dem et sted, de ikke glider rundt. Brug kun lunkent vand, du vil hverken have for varmt eller for koldt vand. Når det drejer sig om badeprodukter til hunde, skal du sørge for, at dine vaske produkter er naturlige og specielt lavet til kæledyr. Brug aldrig en menneske shampoo på din hund, da deres pH er anderledes end vores. At vaske din hund med shampoo og balsam er et vigtigt skridt når det kommer til pleje, da det kan hjælpe med at fjerne snavs og lugte, slippe af skadedyr, berolige huden og gøre pelsen sund og skinnende.

Klipning af hundens negle

Hundes negle vokser ligesom vores gør, og hvis de bliver for lange, kan de krølle ind i poterne, hvilket resulterer i smerte og en række sundhedsmæssige problemer. Men hvordan kan man fortælle om sin hunds negle skal klippes? Hvis du kan høre dem på gulvet, når de går, har de brug for at blive klippet. Tag et lille saks og klip omhyggeligt enderne. Sørg for kun at klip den klare del, ikke den lyserøde, da dette er hvor blodkarrene er placeret. Tænk på dine egne negle og hvad du ville klippe som reference. Denne type hundepleje er let at gøre derhjemme, men bliver ofte overset, så sørg for ikke at glemme det og gøre det til en del af din rutine!

Børste din hunds tænder

Hundes tandhygiejne er en stor del af at holde dem glade og sunde. En god måde at passe på tænderne er at børste dem regelmæssigt. Du kan enten bare børste dem med en tandbørste eller bruge en specifik tandpasta til hunde. Disse er skræddersyet til at være sikre for hunde, da de er mere tilbøjelige til at sluge det end os. Du kan bruge tandpastaen på en tandbørste eller komme noget på din finger og gnide det rundt på deres tænderne. Rensningen af hundes tænder holder dem ikke kun sunde, men kan også forfriske deres ånde og gøre dem mere behagelige at være omkring.

Rensning af hundes øjne og ører

Snavs og olie kan samle sig omkring din hunds øjne og i deres øjne, så det er vigtigt at sikre, at de holdes rene. Rensning af øjnene kræver normalt blot at tørre snavs væk med et lommetørklæde eller en fugtig klud. Hvis dit kæledyr har tårepletter, er det normalt bedst at bruge en naturlig tåreplet fjerner, da disse ikke vil irritere deres hud. Rensning af din hunds ører er lignende; prøv at tørre let at nå snavs eller ørevoks bort, men kom aldrig noget direkte ind i deres ører. For at slippe af med snavs der sidder dybere inde i øret, skal du prøve at bruge en naturlig ørerens opløsning, da disse arbejder for at nedbryde ørevoks, og du skal blot tørre den væk.

Professionel hundepleje

Hvis du ikke ønsker at pleje din hund derhjemme eller hvis du synes det for tidskrævende, kan du tage dem til en professionel. Afhængigt af stedet, vil de passe og pleje alle størrelser af hunde og nogle tilbyder endda pleje til små hunde, hvilket kan være den vanskeligste og mest præcise. De fleste vil udføre alle former for hundepleje, fra vask til at klippe deres negle, så besøg din lokale for mere information og priser.

Uanset hvordan du vælger at pleje din hund, skal du sørge for at gøre det regelmæssigt og skræddersy det efter deres behov. Hver hund er anderledes, så du kan ikke bare gøre hvad din ven gør, du skal finde ud af hvad din hunds specifikke behov er. Sørg også for at tage dig tid til at finde de rigtige plejeprodukter til dig; du har måske ikke brug for dem alle, men der er nogle bestemte produkter som f.eks. shampoo og balsam, som normalt er nødvendige for alle hunde, mens specifikke racer kræver bestemte produkter såsom tåre fjerner eller pels detangler.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.