Grooming

Sådan Trimmer Du Hvalpe Negle?

Hvis du er en person med menneskelige følelser, så har du uden tvivl et blødt hjerte for hvalpe. De er vores mest loyale ledsagere, som trofast gør ad den potentielle fare, som en forbikørende lastbil kan være klokken 5 om morgenen. Og de er bare aldrig mere nuttet, end når de er små. Hvalpe kan være noget af en håndfuld, men de er det hele værd. Selvfølgelig kræver de ekstra og særlig pleje, når de er så små. Dette gælder især deres negle. De kan blive lange, uhåndterlige og endda ret farlige, ret hurtigt! Så det er en god idé at vide, hvordan du trimmer hvalpens negle. Det er nok også derfor du er her - så lad os komme i gang!

Forberedelse af trimningen

At trimme din hunds negle, er noget du kommer til at gøre regelmæssigt i løbet af jeres tid sammen. Så det er derfor en god ide at gøre dem vant til dette så tidligt som muligt. På denne måde vil fremtidige negle trimninger være lette! Det kan, forståeligt nok, være foruroligende for en hund at få trimmet negle, hvis de ikke er forberedt.

Den første det er let. Start helt simpelt med at røre hvalpens poter. Sørg for at rose dem. “God dreng” eller “god pige” hver gang de glædeligt giver dig deres pote vil ikke skade. De vil således hurtigt blive vant til dine berøringer og associere det med en positiv stemning. Så langt, så godt.

Værktøjet frem

Mens din hund bliver vant til al den hånd/pote håndtering, vil de være sagligt uvidende om hvad du planlægger. Samtidigt er du nødt til at finde negletrimmeren frem. Der er et par forskellige typer du kan anvende, hver med deres fordele og ulemper.

Neglefil & -trimmer

Den sikreste måde at trimme din hvalps negle på er med en fil eller trimmer. Disse redskaber er kompakte effektive redskaber, der hurtigt snurrer et sandpapir-lignende materiale omkring neglen, til at file den. At bruge en fil eller trimmer betyder at du ikke ved at uheld vil klippe for langt eller ned i det bløde væv i din hvalps negle. At klippe ned i dette område kan være særdeles smertefuldt for hvalpen, og vil samtidigt bløde en hel del. Med noget som Animigos Nelgetrimmer er der ingen grund til bekymring - den er stile, har flere forskellige hastighedsfunktioner så den ikke forårsage angst hos din hvalp, og den passer til enhver størrelse hund. Så den er perfekt til en hvalp!

Det eneste minus er at kontinuerligt brug kan varme dem op, så det er bedst at tage en negl ad gangen, så du ikke forårsager diskomfort.

Negleklipper

Alternativet er en hunde negleklipper. De fungerer i høj grad på samme måde som negleklippere til mennesker gør, men ligner i højere grad et par tænger. De er hurtigere at anvende og, i erfarne hænder, mere effektive til at trimme din hunds negle, da det er lettere at isolerer hver negl.

Men, som nævnt ovenfor, skal du være særligt opmærksom på kun at klippe spidsen af neglen. Se efter hvor den begynder at bøje opad mod enden. Hvis du klipper for langt risikerer du at klippe ind i det bløde væv. Hvis du gør kan det ordnes, men det kan være ubehageligt både for dig og for din hvalp. Få fat i noget koagulations typisk pulver hos dyrlægen før du starter trimningen. Og hvis, Gud forbyde det, du kommer til at klippe for langt, så kan du påføre denne pulver til at stoppe blødningen.

Nu kender du til fordele og ulemper til hver metode og har nok valgt hvilken trimmer du ønsker at anvende - nu skal du i gang.

Tid til at klippe

Du er der næsten. Nu skal du gøre din hvalp vant til at at mærke det redskab du har valgt. Du kan gøre dette med lækre distraktioner. Dyp din finger i noget lækkert og gnub det på hjørnet af et bord. Imens din hvalp slikker dette af, kan du placere redskabet på deres pote. Brug det ikke endnu, lad dem blot vænne sig til at mærke det.

Efter et par gange kan du starte med at klippe eller file en negl ned. Bare tag det roligt. Hvis din hvalp brokker sig, så lyt til dem. Jo gladere de er, jo mindre angste vil de være næste gange. Og efterfølgende. Sørg for at opmuntre dem og giv dem godbidder - og sørg for kun at trimme eller klippe spidsen af neglen for at undgå, at klippe for langt.

Hvis du er succesfuld, så vent en dag eller to mere. Derefter tre dage og så videre. På et tidspunkt vil du så have trimmet alle neglene - tillykke! Vær sikker på at beløn og ros dem for deres gode arbejde, og giv dig selv et klap på skulderen, nu du er i gang. Forstærk deres positive følelser omkring hele processen af at få klippet negle og i løbet af ingen tid vil de se frem til det!

Fra dette tidspunkt og fremefter vil det kun blive lettere. Men - vi kan ikke understrege det nok - vær forsigtig når du trimmer deres negle. Enhver skade du gør - fysisk eller mentalt - vil blive hos din hvalp i et stykke tid, hvilket vil gøre det sværere for dig at trimme neglene i fremtiden.

Andre interessante artikler