Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvordan man slipper af med flåter på hunde

Hvad er flåter?

Hjælp! Min hund har flåter! Det kan være alarmerende at finde en flåt på enten dit kæledyrs hud og pels eller rundt i huset, men hvad er flåter på hunde? Flåter, en type parasit, er små insekt-lignende væsner, som faktisk er relateret til edderkopper og en del af arachnid familien, da de har 8 ben. Da de er parasitter, lever de af værter, normalt forskellige dyr, hvor de fodrer. De kan også potentielt overføre sygdomme og infektioner fra vært til vært, hvilket gør dem noget, du vil undgå for enhver pris.

Hvordan ser en flåt ud på en hund?

Flåter er ofte mellem 1 mm og 1 cm i længde og generelt æggeformede. Når de er ikke er fodret, kan deres størrelse sammenlignes med et sesamfrø, men når de er helt opsvulmet med deres værts blod, (bare rolig de er ikke store nok til at tage alt din hunds blod!) er de omkring størrelsen på en kaffebønne. De kan variere i farve, lige fra creme til grå og brun afhængigt af deres alder, størrelse og hvor nyligt de har fodret. Flåter på hunde er ret mærkbare skadedyr; de ligner et lille bump på huden, og afhængigt af hvilket fodrings stage de er i, kan du måske se deres krop stikke ud.

Hvordan får hunde flåter?

Flåter findes mest i skovområder eller græsarealer, hvor de klatrer eller falder ned på værtens hud eller pels. Som følge heraf kan flåter på hunde være temmelig almindelige, især hvis de bruger meget tid udendørs og i områder med højt græs. En flåt kan sætte sig fast på alle dele af din hunds hud, som de kommer i kontakt med, derfor er de normalt fundet ved deres fødder, hoved, nakke og ører, da disse er de mest sandsynlige steder at komme i kontakt med flåtens beboelsesområder (f.eks. langt græs).

Symptomer på flåter på hunde

Det mest tydelige tegn på, at din hund har en flåt, er hvis du ser en sidde på deres hud, men der er også andre ting at holde øje med. Bliver din hund bidt af en flåt kan det forårsage rødme og irritation i området, som kan være mere alvorlig og smertefuld for en hund med en flåt allergi. Hvis din hund har en reaktion på et flåtbid, kan det endda resultere i mere alvorlige symptomer såsom feber, sløvhed, vægttab, appetit skifte og depression. I visse tilfælde kan en flåt på hundens hud også resultere i, at de overfører en række sygdomme og infektioner med deres egne individuelle og meget alvorlige symptomer, som du skal holde øje med, hvis du finder en flåt på din hund.

Flåt sygdomme hos hunde

Fordi flåter er parasitter, som lever af værtens blod, kan de overføre en række sygdomme, som kan overføres, når man bliver bidt af af en flåt, der allerede er inficeret. Den mest normale sygdom, de bærer, kaldes Lyme-sygdommen, som er forårsaget af bakterier og kan påvirke muskler og nerveceller. Tegn på Lyme-sygdommen hos hunde omfatter et udslæt rundt om biddet, at de ikke kan bevæge deres lemmer eller står ordentligt, feber, smertefulde led, manglende appetit, hævede lymfeknuder og sløvhed.

Flåter kan også overføre Lyme-sygdommen til mennesker, så det er ekstremt vigtigt, at du handler hurtigt, hvis du finder en flåt på dit kæledyr, selvom du ikke tror, at de bærer sygdommen. En lidt mere sjælden flåt sygdom hos hunde er babesiose, som påvirker de røde blodlegemer. Dette kan have lignende symptomer som Lyme-sygdommen, ud over at din hund har blegt tandkød, en hævet abdomen (underliv) og gullig hud.

Hvordan kan man fjerne flåt på hunde?

Hvis du skal fjerne en flåt fra din hund, er det vigtigste at du ikke går i panik!Hvis du opdager en af disse parasitter, skal du tjekke resten af din hunds hud og pels og sørg for at den er den eneste. Efter dette skal du aldrig trække flåten voldt ud af deres hud; dette kan forårsage mere skade, end du tror, da det kan medføre, at flåtens hoved bliver tilbage under overfladen, hvilket kan føre til en række infektioner og andre problemer. Det er også vigtigt, at du ikke bare ignorerer det, og at du heller ikke forsøger at fjerne den med fingrene eller forsøge at brænde den af.

Den bedste måde at fjerne flåter fra hunde er at vælge en sikker og effektiv metode. Du kan finde specifikke flåttange, som sikkert fjerner hele flåten fra huden. Du kan også bruge en pincet til at hive flåten ud, men sørg for at du ikke klemmer kroppen, da dette vil dræbe den og efterlade hovedet i huden. Hvis du er varsom eller ikke sikker på, hvordan du selv fjerner en flåt fra din hund, ville det bedste være at tage din hund til dyrlægen og få deres hjælp.

Flåt behandling til Hunde

Der findes en række loppe og flåtmidler til hunde, der enten dræber, kontrollerer eller forhindrer parasitter. Disse omfatter direkte produkter, piller mod flåter til hunde, beskyttende shampooer, tyk halsbånd til kæledyr samt topiske pulvere, der dræber parasitter ved kontakt. Når man leder efter det bedste middel mod flåter til hunde, er der et par ting at overveje først. Når du vælger, skal du stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvor sidder loppen? Det kan være nødvendigt at vælge forskellige metoder, afhængigt af hvor den er. For eksempel skal du være ekstra forsigtig, hvis den er inde i øret eller omkring øjnene.
  • Vil jeg dræbe, kontrollere eller frastøde? Hvis der allerede er en flåt, vil du slippe af med den, eller alternativt kan du få brug for en behandling, der forhindrer dem i at vende tilbage.
  • Har min hund andre parasitter? Loppe og mider er også almindelige parasitter hos hunde, og mange produkter arbejder universelt for at hjælpe med at slippe af med dem alle.
  • Har min hund nogen symptomer på en flåt sygdom? Hvis de har, skal du handle så hurtigt som muligt for at slippe af med det, og det kan være bedst at tage dem til dyrlægerne.
  • Kan flåter let fjernes? Afhængigt af hvor de sidder, hvor meget de har fodret og mængden af pels, kan nogle flåter lettere fjernes end andre.
  • Er hovedet synligt eller begravet under huden? Hvis hovedet er synligt, vil det være langt lettere at sikkert fjerne flåten. Hvis hovedet derimod er begravet, risikerer du at det bliver i huden, når du fjerner kroppen.

Når du har kender svarene på disse spørgsmål, kan du fastslå, hvilket middel mod flåter til hunde du skal bruge. Dette kan omfatte et flåtmiddel til hunde som dræber flåten, et multifunktionsprodukt til alle typer parasitter eller et besøg hos dyrlægerne for at få dem til at fjerne den for dig.

Flåt forebyggelse

Hvis din hund endnu ikke har fået en flåt, eller hvis du er bekymret for at den få en til, kan flåt forebyggelse være løsningen. Dette inkludere også at træffe aktive foranstaltninger for at undgå flåter i første omgang såvel som at købe et produkt, der virker som et flåt afvisende middel til hunde, når din hund muligvis kan blive udsat (hvilket er meget almindeligt for enhver hund, der kan lide at gå udenfor!). Disse forebyggelser kan være flåt afstødende sprays og andre aktuelle produkter til parasit forebyggelse samt afskrække shampoo og andre plejeprodukter. Hvis du kan undgå flåter, vil det være det bedste, men nogle gange er det uundgåeligt at finde flåter på hunde, derfor er det vigtigt, at du ved hvad der skal gøres, når det sker, og at du handler så hurtigt som muligt!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med