Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvordan slippe man af med hundelopper

Hjælp! Min hund har lopper, hvad kan jeg gøre? Det er et spørgsmål, som du helst vil slippe for at stille, men det sker desværre ofte for mange hundeejere. Lopper er meget almindelige, da de hurtigt formerer og lever af andre; det siges at en kvindelig loppe kan lægge op til 50 æg om dagen, hvilket betyder mere end 2.000 æg i deres levetid! Som følge heraf kan voksne lopper og loppeæg på hunde let spredes, for at forhindre dette, skal du hurtigt skride til handling og sørge for en sund hud og pels.

Hvad er lopper?

Disse skadedyr er en type parasit, hvilket betyder, at de knytter sig til en vært og overlever ved at indtage små mængder af deres blod. Lopper på hunde er de mest almindelige, men andre dyr som katte, kaniner og endda mennesker kan også have lopper. Disse irriterende parasitter ligner meget små, vingeløse insekter, som tæt på er rødbrune, men fremstår som små sorte pletter på afstand. Da de ikke har vinger, kommer de rundt ved at hoppe, hvilket er derfor, at de let kan gå fra dyr til dyr. Det siges endda at en loppe kan hoppe 18 cm lodret og 33cm vandret!

Hvordan får hunde lopper?

De mest almindelige måder for hunde at få lopper på er enten at få dem fra deres miljø eller fra andre dyr, der har dem. Lopper trives i fugtige og skyggefulde områder, så hvis din hund kommer i kontakt med sådan steder, har de større risiko for at få dem. Lopper på hunde findes mest på dem, der bruger meget tid omkring buske og træer i forhold til dem, der bruger mere tid i åbne rum. Din hund har også en meget stor chance for at få lopper, hvis den bruger tid sammen med herreløse dyr, eller hvis den er i tæt kontakt med et andet kæledyr med lopper. De kan også få dem igen, hvis der er nogen dvælende hundelopper i huset, der ikke er blevet dræbt.

Har min hund lopper?

Nu ved du, hvordan de ser ud, og hvor de kommer fra, men hvordan ved du, om din hund har lopper? Den bedste måde at lægge mærke til tegn på lopper på hunde er at kigge efter dem. Lopper er normalt et visuelt problem, så du skal kunne se dem enten på deres hud eller hoppende rundt i deres pels. Loppebid på hunde er et andet stort tegn, de fremstår som små røde hævede prikker. Hvis din hund har en allergisk reaktion, kan de dog se større og betændt ud og resultere i loppeallergi dermatitis. Andre hundeloppe symptomer omfatter at de kløer, bider og slikker på deres hud eller 'loppe snavs', hot spots og endda hårtab i området.

Hvordan får jeg lopper af min hund?

Når du har konstateret, at din hund har disse parasitterne, er næste skridt at se på, hvordan man kan slippe af lopper på hunde og handle hurtigt. Jo længere du venter med at håndtere det, jo mere tid kan de formere sig, og jo sværere vil det være at slippe af med dem. At finde ud af den bedste måde at slippe af med lopper på hunde kan være lidt af en kompliceret proces med alle muligheder der findes. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvad du har at vælge mellem, før du beslutter dig.

Behandling af lopper på hund

Der er en række forskellige loppebehandlinger til hunde, du kan vælge imellem, nedenfor er de mest populære:

 1. Loppekam

  Denne type kam har så fint fordelte tænder, at når den børstes igennem din hunds hår, fanger den lopperne, hvilket gør det nemt for dig at fjerne dem. For brug, bør du børste den omhyggeligt igennem hele din hunds pels og huske at fjern de lopper, som sidder på børsten.

 2. Loppeshampoo til hunde

  I modsætning til normale hunde shampooer er loppeshampoo til hunde forsigtigt formuleret for at hjælpe dig med at slippe af med lopper. For at bruge den, skal du blot vaske din hund på samme måde, som du normalt ville, men måske med ekstra forsigtighed for at sørge for, at intet område af deres hud eller pels er forsømt.

 3. Loppespray til hunde

  Som navnet antyder, kan du sprøjte det direkte på din hunds pels og det dræber lopperne på kontakt. Loppesprays til hunde kommer i praktiske spray flasker, der er nemme at bruge og sikker for hunde, men dødelige for irriterende lopper. Du kan også finde forebyggende loppesprays som stopper lopperne for at vende tilbage.

 4. Loppepiller til hunde

  Disse indeholder ingredienser, der enten dræber eller afviser lopper og virker ved at blive absorberet i din hunds blod. De fungerer som en effektiv loppe dræber for hunde og kan være et hurtigere alternativ, som ikke sviner eller roder, til andre metoder som loppekammen.

 5. Spot-on behandlinger

  Det er en type væske, som påføres på bagsiden af en hund i pletter. Det påføres generelt på nakken, mellem skulderbladene og ned af ryggen, hvor væsken så harmløst siver ind i hud og dræber potentielle loppeangreb på hunde.

Hjemme loppemiddel til hunde

Hvis du vil slippe af med hundelopper derhjemme, kan du også prøve en naturlige loppebehandlinger til hunde. Et populært valg er at lave en æblecidereddike sprøjte. Lopper hader duften af eddike, så det kan være en af de bedste loppebehandlinger for hunde, du kan lave derhjemme, da det frastøder lopper uden at irritere eller forstyrre din hunds naturlige pH-niveau. Du kan også lave en sæbevand loppefælde ved at sætte en lav skål af sæbevand under en lampe. Når lopperne går mod lyset lander de i vandet og bliver fanget.

Forebyggelse af lopper på hunde

Hvis du er bekymret for, at din hund kan få lopper, eller hvis du er træt af at spørge 'hvorfor bliver min hund ved med at få lopper', kan det være på tide at tage en forebyggende foranstaltning. Hvis din hund allerede har haft lopper før, skal du sørge for, at den renses grundigt for at fjerne enhver loppe, der kunne være langvarig, og sørg for, at ingen lopper er tilbage i huset. Vask deres sengetøj og andre områder, de kan lide at være i, og giv dit gulvtæppe en god omgang med støvsugeren. Det kan også være en fordel at vaske andre kæledyr, der kan være i huset for at være sikker. Du kan også bruge en loppe forebyggende spray eller et produkt, hvis du ønsker ekstra beskyttelse eller tror, at de kan være i fare for at få dem. Disse virker ved at afvise lopperne på en måde, der stadig er sikker for hunden og kan være meget effektiv, hvis anvendt korrekt.

Så hvad er den bedste måde at slippe af med hundelopper?

Det hele afhænger af dig og din hund! Nogle teknikker fungerer bedre end andre på forskellige hunde, så det handler om at finde den, der passer bedst til dig. Normalt er det bedst at kombinere en række metoder for at slippe helt af med lopper på hunde, som f.eks. at bruge en shampoo, en kam, en behandling og derefter opfølge med en frastødende spray og nogle hjem midler for at hindre dem i at vende tilbage. For at forhindre din hund i at få lopper i første omgang, skal du sørge for at undgå lopper områder og andre dyr, du ved, har lopper. Sørg også for at din hund holdes ren. Regelmæssig pleje er nøglen til at stoppe lopper, derudover stopper det eventuelle problemer, før de bliver værre.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med