Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Sådan rengører du hundeører

Når det gælder vores hunds overordnede sundhed og velfærd, synes deres ører som en lille ting. Men selv om de kan være små, er de stadig meget vigtige! Øre rensning bør være en regelmæssig del af din pleje rutine til din hund, da det er en fantastisk måde at holde dem klare og sunde for at forhindre eventuelle problemer. Men hvad nu hvis du finder dig selv med spørgsmålet 'hvordan man rengører hundeøer'? Her er alt hvad du behøver at vide om at holde din hunds ører sunde og rene.

Hvorfor bør jeg rense min hunds ører?

Har du nogensinde haft et problem med din hørelse som følge af beskidte eller blokerede ører? Det kan også ske med din hund! Hunde ørevoks kan opbygge på samme måde som hos mennesker, ud over andre stoffer, der kan blokere øregangen, såsom skidt og snavs. I modsætning til mennesker ruller hunde rundt udenfor og har hovedet i alle mulige ting. Selvom dette kun er deres naturlige nysgerrighed og måde at lege på, kan det resultere i, at ørerne bliver ret beskidte! Derudover, afhængigt af racen, har mange hunde hængeører. Hvis der er for meget hår opbygget inde i øret, kan det forårsage infektioner og andre problemer, så at holde ørerne godt plejede og rene er afgørende.

Kontrol af din hunds ører

Det første, og et meget vigtigt skridt til øre rengøring er at kigge på dem! Dette kan virke indlysende, men det kan fortælle meget om deres øreres sundhed og også hvilken slags rengøring de har brug for. Begynd med at kigge på ydersiden af deres ører for ting som snavs, ridser, udskæringer og skaldede områder. Sommetider kan problemer på ydersiden af øret, som f.eks. En ridse, helbrede sig selv, og det er ikke meget at bekymre sig om, men et problem som blødning kan betyde noget mere alvorligt og kræve mere end bare ørerensning. Hertil kommer, at hvis du finder parasitter, som f.eks. Øremider, så kan du ikke bare rense dem væk og vil have brug for en bestemt skadedyrs dræber.

Efter kontrol af ydersiden, se forsigtigt på indersiden af deres øre. Prøv ikke at stikke rundt for meget, da dette kan forårsage skade, men bare tage et kig. Hunde ørevoks vil være almindeligt, men hvis der synes at være en for stor mængde, eller hvis du ser hævelse, kan der være et yderligere problem. Også give dem en hurtig sniff da en dårlig lugt tyder på en infektion. Hundeører der klør er også et stort tegn på et problem som en infektion. Hvis du bemærker nogen form for problem snarere end at de bare er lidt beskidte eller rodet, skal du kontakte en dyrlæge i stedet for blot bare at rense.

Sådan rengør du en hunds ører

Hvis du ikke ser nogen alvorlige problemer, undtagen måske noget hunde ørevoks, så kan du begynde at rense! Begynd med at sørge for at have alt, hvad du behøver for hånden - når du starter, vil du ikke nødt til at stoppe for at hente noget! Dette vil omfatte vat, varmt vand, servietter og godbidder. Du har også brug for din allierede i rengøring - en naturlig hundre ørerenser! Når du er klar, kan du begynde at rense ørerne:

  • Sørg for, at din hund føler sig glad, rolig og afslappet, og at de er i en behagelig stilling, hvor de ikke bevæger sig for meget.
  • Hvis der er snavs på ydersiden af deres øre eller på pelsen, der omgiver den, skal du forsigtigt tørre den af med varmt vand og et stykke vat.
  • For at rengøre indersiden af deres ører skal du putte antallet af dråber som beskrevet af din ørerens i øret. Masser forsigtigt bunden af øret for at fjerne snavs og voks.
  • Fjern eventuelt overskydende rengøringsopløsning samt snavs med lidt fugtig vat. Din hund vil måske ryste deres hoved for at slippe af med noget, der er tilbage.
  • Glem ikke at afslutte på en positiv note ved at belønne dem med strøg, ros og nogle lækre godbidder!

Hvorfor bruge en hundeøre renser

Når det kommer til at passe på din hunds ørers sundhed og velvære , kan en ørerenser være dit frelse! Hvis du er en af de mennesker, der tror, at de ikke er nødvendige, og at vand er fint, så skal du ændre din holdning! For det første kan vand ikke altid opløse noget stædigt ørevoks, og efter brug sidder det bare i deres øregang. Dette skaber de ideelle betingelser for at uønsket svamp kan vokse, hvilket fører til en infektion. Specifikke rensemidler til hundeører er derimod specielt formuleret til at vaske voks og snavs i ørerne og tørre derefter for at efterlade ørerne rene. Så nu ved du hvorfor du skal bruge en, men hvordan vælger du?

Den vigtigste at passe på, når du vælger din ørerens, er ingredienserne. Undgå kemiske produkter for enhver pris, da disse kan tørre ud i huden og forårsage irritation. I stedet skal du gå efter en, der er naturlig såvel som giftfri og ikke-irriterende for at give din hund det bedste. Når du kigger på naturlige hundeøre rensemidler, være selektiv med ingredienserne. Du vil have det til at omfatte ingredienser som witch hazel og tea tree olie, der kan beskytte mod bakterier og svamp, som echinacea, der kan hjælpe deres naturlige immunitet og endelig som aloe vera, der er naturligt beroligende og blid på den delikate hud i ørerne. Ud over at kontrollere ingredienserne skal du sørge for at bruge et rensemiddel, der er specielt beregnet til hunde. Der findes ørerensemidler, der er til mennesker, men disse har forskellige formuleringer, der måske ikke passer til din firbenede ven.

Kan jeg rense min hvalps ører?

Selvfølgelig kan du det! Mens hvalpe ører kan være mere følsomme, kan de stadig blive beskidte og behøve at blive renset. Sammenlignet med en voksen hund kan rengøring af hvalpens ører kræve mere tålmodighed og opmærksomhed, men kan stadig være en vital del af deres pleje rutine. Det er også en god idé at begynde at føje ørerensning til deres rutine fra en ung alder, så de kan vænne sig til processen og lugten af ørerensen for at det ert lettere, da de bliver ældre.

Hvor ofte bør jeg rense min hunds ører?

Det samme som med din pleje rutine, bør du kontrollere din hunds ører regelmæssigt. Ideelt set bør du kontrollere dem hver uge for eventuelle abnormiteter eller problemer. Egentlig rensning af deres ører afhænger dog af hvad du ser, når du tjekker såvel som din hund selv. For nogle racer, især dem med langt hår, kan de kræve rengøring oftere, men for andre bare når det er nødvendigt. Generelt er det en fordel at rengøre deres ører regelmæssigt som en forebyggende foranstaltning for at reducere opbygningen af stædig ørevoks og for at holde ørerne klare og sunde for at reducere risikoen for bakterielle infektioner og andre øreproblemer.

Tips til at rense din hunds ører

At blive en pro til at rengøre din hunds ører tager bare tid og praksis og kræver at man udvikler den rigtige metode, der virker for dig og din hund. Hvis det er første gang eller gerne vil have nogle råd om, hvordan du kan gøre det lettere, er der nogle ekstra praktiske tips til at hjælpe dig med at få det bedste ud af at rengøre din hunds ører og gøre det så nemt og ligetil som muligt for jer begge to:

Tæppe teknikken

Synes din hund ikke om at sidde stille, når du prøver at rense deres ører? Prøv at pakke et tæppe omkring dem og få dem i en behagelig position. Bare sørg for at det ikke er pakket for stramt og at de ikke føler sig utilfreds som et resultat!

Få noget hjælp

Hvis tæppe teknikken ikke ville fungere for din hund, kunne en anden person være yderst hjælpsom. De kan forsigtigt holde dem, så du kan fokusere på at få hundens ørerensere i deres øre i stedet for over dine hænder!

Brug aldrig en vatpind!

Hvis du føler dig fristet til at bruge en vatpind til at få voks ud af ørerne - lad være! Disse kan ende med at skubbe voks længere ind i deres øregang, hvor det ikke er meningen at være og forårsage usynlig skade.

Brug godbidder

Hav masser af godbidder til rådighed hele tiden. Dette er især nyttigt for de hunde, der har brug for en smule opmuntring til at holde stille og få dem motiveret til at være god!

Tålmodighed er essentielt

Hav tålmodighed! Hunden forstår ikke, hvad du laver, og at du bare forsøger at hjælpe, så den vil nok ikke sidde der og vente. Brug beroligende ord, giv dem godbidder og vær så forsigtig og præcis som du kan for at gøre det lige så nem en oplevelse som muligt for både dig og din hund!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med