Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Tandhygiejne

Sådan børster du hvalpetænder

Hvis der er en ting, vi alle kan være enige om, så er det at hunde godt kan lide at tygge; på mad, nogle gange møbler, og hvad end de kan finde udendørs. Dette gælder især for hvalpe. Når hunde er unge er de nogle utroligt nysgerrige bæster, hvilket giver god mening. De er trods alt ved at lære om verdenen omkring dem. Med alt den tyggen er det essentielt at passe på deres tænder. De kan lide under alvorlige problemer såsom at miste tænder eller infektioner senere i livet. Og ligesom mennesker, kan du børste hvalpetænder! Hvis du undrer dig over, hvordan du kommer igang med dette, så er der her en guide til at børste hvalpe tænder.

Forbered din hvalp

Desværre kan du ikke bare forklare en hvalp, hvorfor du propper en tandbørste i munden på dem. Start småt og arbejd dig frem til en tandbørste. Start med at røre hvalpens mund omkring næsepartiet. Derefter forsøg at putte noget lækkert på din finger, for eksempel en kød suppe eller bouillon, og lad dem slikke det af. Rør forsigtigt ved din hvalps gummer og tænder imens slikker disse lækkerier i sig. Faktisk, hvis de først begynder at associere det at du rører deres tænder med at det er tid til godbidder, så sætter det dig i en rigtig god position for fremtidigt at bruge en tandbørste!

Faktisk, igennem hele processen fra forberedelse til børstning, bør du sørge for at det er en god oplevelse for din hvalp. En positiv atmosfære gør en verden til forskel, både ift. attitude og humør omkring tandbørstning - nu og igennem hele deres liv. Ros dem og beløn dem. Vi er sikre på at du gør dette alligevel, men vær ekstra positive når du skal vænne din hvalp til noget nyt.

Gør dem vant til at at føle tandbørstning

Nu hvor din hvalp er glad med at have ting i munden skal du vænne den til at strukturen af en tandbørste - som er væsentligt anderledes end dine fingre! Få fat i noget der føles groft, men ikke noget der der kan forårsage diskomfort eller skade. En tynd bandage eller gaze vil gøre tricket. Pak din finger ind i det og, ligesom tidligere, dyp den i noget lækkert. Massér forsigtigt gummerne med din finger, imens de forsøger at slikke det af. Gentag denne process et par gange indtil du er tilfreds og din hvalp er komfortabel.

Inkluder nu børsten

Det næste step er at bytte din finger ud med en tandbørste. Der er forskellige typer af børster du kan prøve. For en mere glat overgang, kan du starte med en finger-tandbørste. De sidder tæt til på din pegefinger og fungerer som en forlængelse af din finger. De kan være lettere at anvende hvis din hvalp ikke er komfortabel med at holde munden åben, og lader dig yderligere række længere ind i områder der ellers er svære at komme til. Alternativt kan du prøve en standard børste der ligner en tandbørste. Ellers, hvis din hvalp er særligt besværlig, kan du prøve nogle specifikke børster, som fungerer som tyggelegetøj samtidigt med at de frigiver tandpasta, når hunden tygger i dem.

Uanset hvad, tilføj de flydende lækkerier fra før på tandbørste efter dit valg, og lad dem slikke løs. På denne måde vil de blive vænnet til strukturen af en tandbørste. Du kan nu starte med at massere din hvalps tænder og gummer. Næste stop - tandpasta!

Find en tandpasta til din hvalp

Du ved nok ikke dette, men tandpasta til mennesker er ikke egnet til hunde. Det indeholder fluor, som er fordelagtigt for vores tænder, men som kan give din hvalp dårlig mave. I stedet skal du finde en tandpasta egnet til hunde. Den er normalvis med smag af kød - perfekt for dem!

Prøv Denti-Care Tandpasta. Den er velegnet til hunde i alle aldre og størrelser, og dens helt naturlige blanding af ingredienser er perfekt for tænder og gummer. Og så er den lækker. I hvert fald for hunde. Den er 100 % spiselig og god mod deres fordøjelsessystem.

Giv dem en lille smagsprøve for at gøre dem vant til det. Put lidt på den børste du har valgt, og lade dem gå til den.

Børst din hvalps tænder

Nu er det tid til at børste din hunds tænder! Tilføj noget tandpasta til børste og start med mildt at børste en eller to af de øverste fortænder. Tilføj derfor en tredje og gradvist så mange som du kan komme til at børste. Giv dig tid og være tålmodig, så når du længere med tandbørsten. Ligesom vores tænder, kan det at børste for hårdt skade din hvalps tænder og gummer, og derfor være ubehageligt.

Glem ikke tænderne inde bagved! De kan være svære at nå, da de er længst væk. Hold din hvalps læber tilbage for at komme til, og børst dem. Disse tænder har tendens til den største opbygning af plak, så du skal give dem den opmærksomhed de fortjener.

Og det er det: du er færdig! Tillykke, du kan nu børste hvalpetænder exceptionelt godt! Nu ved du, hvordan du børster hvalpe tænder, men du bør stadig booke tid ved dyrlægen regelmæssigt for at få dem tjekket. Du kan ikke altid opdage tand relaterede problemer selv, og det er værd at få en professionals mening, så du kan sikre den bedste tilstand af din hunds tænder og gummer.

Andre interessante artikler