Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Tandhygiejne

Det bedste hundemad til at undgå dårlige tænder

Hvis der er en ting vi med sikkerhed ved om hunde, så er det, at de elsker at spise. Hundemad, menneskemad, græs, planter og alverdens tvivlsomme genstande, der i høj grad er værd at forsøge at undgå! Enhver hundeejer vil skrive under på, at de før eller siden er kommet hjem til at hus, og har fundet deres bedste ven liggende med logrende hale imellem iturevne og ødelagte puder og papirer. Det kan være uundgåeligt. Men al den tyggen og gnaven er en stærk indikator for, hvor vigtigt deres tænders helbred er. Hunde af alle størrelser og former sætter deres tænder på prøve, hvilket uundgåeligt kan lede til problemer, der påvirker dem. Selvom tandpleje, tandpasta og regelmæssigt at børste tændere er vigtigt, har du måske overvejelser om, hvilken hundemad der er bedst at give dem, når de har dårlige tænder. Vi vil her gennemgå tegn på dårlige tænder for hunde og den bedste hundemad du kan give dem i dette tilfælde.

Stop det før det starter!

Dette er lettere sagt end gjort for hundeejere, der for sent har fundet ud af, at deres hund har tandproblemer. Men for dig, der leder efter mere information, om hvordan du kan pleje din hund og dens tænder, er der bestemt mange ting, du kan gøre for at undgå, at din hund får dårlige tænder. Når det gælder mad, så er tørfoder generelt bedre end blød foder. Tørfoder sætter sig ikke fast og kan faktisk hjælpe med at rense din hunds tænder. Du bør også børste din hunds tænder dagligt med noget ligesom Animigos Denti-Care Tandpasta. Ligesom vores egne tænder, kan regelmæssig børstning og rengøring hjælpe med at forebygge mange tandproblemer før de overhovedet opstår. Alternativt kan du give dem et tilskud til deres kost med Dental Care. Fyldt med vitaminer og mineraler, og lette at tygge. Disse naturlige tabletter indeholder kalcium, magnesium og C-vitamin for at hjælpe med at støtte den normale vedligeholdelse af din hunds tænder.

Opdag tegnene

Hvis din hund har brugt tænderne lidt for meget og nu lider med tand relaterede problemer, er der flere tegn, du bør holde øje med. Et tegn er, helt forståeligt, at det er ubehageligt og smertefuldt for dem at tygge. Hvis du kan se, at de ikke spiser al deres mad med samme begejstring, som de normalt ville, er det et tydeligt tegn. Selvom hunde ikke er kendt for velduftende og frisk ånde, kan en særdeles dårlig ånde og øget mængde af savl være et tegn på at de har tand relaterede problemer.

Når du tager et kig på din hunds tænder, særligt hvis den er komfortabel med, at du åbner dens mund og kigger, så læg særligt mærke til misfarvninger. Et overskud af tandsten omkring tandrødderne af deres hjørnetænder, særligt løse eller ødelagte tænder, eller blod i deres mund er ikke gode tegn. Hvis du ser disse, bør du tage dem til en dyrlæge. Selvom dyrlægen gerne behandler dette og anbefaler den rette foder til din hund, så kan du gøre noget selv forud for problemerne med de nedenstående anbefalinger.

Prøv tørt foder

Det er nok svært at tro, men tørfoder kan være det bedste foder til din hunds tænder. Hvis din hund ikke har for mange smerter, vil de let være i stand til at bide igennem det. Det bedste for hunde ved at spise tørfoder er, at det ikke klæber sig til deres tænder på samme måde, som vådt foder gør. Derfor er det mindre tilbøjeligt til at blive siddende og lede til opbyggelse af overskydende plak.

Blødt foder

Alternativt, hvis din hunds tænder er i særlig dårlig tilstand, eller de kun har få tænder tilbage, så kan tørfoder være et stort nej. Hvis ikke hunden har nok tænder til at tygge tørfoderen godt nok, kan det i værste tilfælde ende med at kvæle dem. I stedet kan blødt foder fra dåse være vejen frem her. Hvis det er for svært for din firbenede ven at spise det, som det kommer fra dåsen, kan du altid blende det for for at gøre det lettere for dem at indtage. Hunde med færre tænder er mere tilbøjelige til bruge gummerne til at tygge foderet til størrelser, der kan sluges. Gør dem en tjeneste og giv det en tur i foodprocessoren.

Eller, giv dem menneskemad

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra, eller din hund helt simpelt er træt af de samme retter, kan du let lave et par menneskeretter, der vil falde i absolut god jord hos din hund. Æg er gode. De er hundevenlige, fulde af proteiner og bedst af alt, bløde og lette at tygge. Du kan også koge nogle grøntsager: kogt broccoli og gulerødder vil gøre din hund godt og er gode mod deres tænder, så længe det er kogt bløde nok. Eller endnu bedre, kog noget kød og nå helt ind til din hunds hjerte, samtidigt med at du er god mod deres tænder. Lyst kød, såsom kylling eller kalkun, er perfekt. Bare sørg for at der ikke er ben i dem eller brug bryststykker for at være på den sikre side. Det sidste du ønsker, er at din hund tygger i et hårdt ben!

Og det er alt, du behøver at vide om at finde frem til den bedste hundefoder til dårlige tænder! Som vi nævnte tidligere: hvis din hund oplever slemme eller voldsomme tegn på tandproblemer, så sørg for at tage dem til dyrlægen så hurtigt som muligt.

Andre interessante artikler