Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Tandhygiejne

Rens din hunds tænder uden at børste dem

At børste, eller ikke at børste. Dette er spørgsmålet du skal stille dig selv, når det kommer til din hunds tænder. Ligesom med vores tænder, er tandpleje en vigtig del af at sikre din hunds helbred og glæde. Vores nysgerrige små venner kan godt lide at sætte tænderne i alt omkring dem, hvilket betyder, at de sætter tændernes helbred på spil regelmæssigt. Desværre kan det være svært at forklare en hund, at du er nødt til at proppe en tandbørste i munden på dem. Når alt kommer til alt, så er de ikke de bedste til at lytte. Dette kan derfor gøre manuel tandbørstning til et mareridt. Hvis ikke du ønsker at træne dem til at acceptere tandbørstning, er der heldigvis andre muligheder. Her får du alt, du behøver at vide om at rense din hunds tænder uden tandbørste.

Ben

Du ved hvad de siger om hunde og deres ben. Din firbenede ven elsker sikkert at tygge på et! Og det bedste ved det er, at det faktisk hjælper deres tænder. Ved at tygge på et ben, fjernes tandsten og plak på naturlig vis fra din hunds mund. Dette er det simple og let tilgængelige alternativ, fordi din hund nok allerede har et ben - eller flere.

Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du ikke give din hund at kogt ben. De kan knække eller flække, hvilket betyder, at de kan skære din hunds mund eller sætte sig fast i deres hals - så giv dem aldrig et kogt ben. Sørg for at det ikke er kogt, og så vil din hund elske dig for det. Dernæst er det vigtigt at være opmærksom på, at ben kan bære på bakterier, så sørg for at at have et specifikt område, hvor det er okay for din hund at tygge i det, så du kan gøre rent efterfølgende og samtidigt holde resten af huset frit for bakterier.

Tyggestænger

Disse virker på samme måde, som ben gør, ved naturligt at hjælpe din hund med at holde tænderne rene uden at behøve en tandbørste. Du kan finde disse tyggestænger i mange forskellige varianter - lavet af forskellige dyr, fra læder-råhud til specielt designede tand-tyggestænger. De er spiselige, så du behøver ikke bekymre dig om at skulle rydde op efterfølgende. De tager blot lidt tid at tygge sig igennem.

Soft Chews

Soft Chews er den perfekte måde at narre din hund til tandpleje på. Det er tabletter der er lette at tygge, forklædt som godbidder - og så kommer de i mange former og smagsvarianter. Animigos Dental Care for eksempel, hjælper med at støtte sunde tænder og gummer, med en rig blanding af C-vitamin, mineraler såsom kalcium og magnesium, og andre ingredienser der er kendt for at styrke tænderne. Det virker for hunde i alle former og størrelser, så du kan tilpasse den daglige dosering for mindre og større hund efter behov. De virker endda også for katte, hvis du har sådan en rendende omkring.

Tandpleje legetøj

Da det kan være svært at børste din hunds tænder, har nogle kloge hovedet fundet en genvej. De har designet legetøj der frigiver hundevenlig tandpasta, når de tygger på dem! Tandpleje legetøj er ret populære i øjeblikket, men vær opmærksom på at de ikke altid er den mest resiliente løsning. Hvis din hund har et særligt kraftigt bid eller en stærk kæbe, kan de risikere at tygge igennem dem og potentielt sluge det plastik, de er lavet er. Dette er selvfølgelig ikke ideelt. Du vil gerne undgå at skulle til dyrlægen med et sådan problem!

Tandpleje servietter

Vådservietter til tænderne. Tandpleje servietter kan være et hurtigt og nemt alternativ til at rense din hunds tænder uden at børste dem. Selvom det er en stor fordel, at de er så nemme at bruge, betyder det også at de også er mere tilbøjelige til at efterlade plak og tandsten. Derudover er de til engangsbrug, og kan derfor ende op med at være en dyr fornøjelsen.

Frugt og Grøntsager

Ja da! Selv frugt og grøntsager kan bruges til at rense din hunds tænder. Optø nogle stykker sød kartoffel eller gulerod, og lad dem tygge sig til sundere tænder. Dette giver ikke kun et boost af vitaminer og mineraler, men er også en billig løsning og 100 % naturlig. De er dog ikke særlig gode til at fjerne plak og tandsten.

Nu ved du alt om at rense en hunds tænder uden at børste dem! Selvfølgelig, hvis ingen af disse løsninger virker for dig, kan du forberede din hund til brugen af en faktisk tandbørste. Se hvordan disse alternativer virker for dig og din firbenede ven, og tag den derfra.

Andre interessante artikler