Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hud & Pels

Hvor frustrerende er det ikke at have kløende hud eller ødelagt hår? Din kat vil helt sikkert være enig med dig! Forskellen er bare, at du let kan identificere når din hud eller dit hår trænger til en omgang – din kat kan ikke selv sige til. Undgå at din kat oplever irriteret og kløende hud eller pels, og plej dem som de fortjener med Animigo’s produkter! De er særligt designet til at pleje og lindre, og hjælpe dig med at passe på din kat, så den kan nyde tilværelsen bedst muligt. Disse produkter er nemme at anvende og din kat vil elske dem, både for at være plejende og for at efterlade dem med flot og lækker pels.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Sådan passer du din kats hud og pels

Når det kommer til at passe og pleje din kattes hud og pels, er godt pelspleje af afgørende betydning. Deres ydre udseende er for meget mere end bare for at se godt ud, det kan faktisk spille en stor rolle i deres generelle velvære. Derfor er det så vigtigt at holde det sundt. Dette kan omfatte regelmæssig pleje, tjek af deres krop for eventuelle problemer og at give dem et komplet udvalg af balanceret ernæring for at hjælpe indefra. Det kan lyde som en stor indsats, men det kan nemt integreres i din regelmæssige pleje rutine og det er en fantastisk måde at hjælpe med at forhindre eventuelle mulige hudproblemer.

Sådan ved du, om din kats hud og pels er sund

Din kats overordnet pels og hudtilstand er en god indikator for deres generelle sundhed og velvære. Deres hud bør være smidig og klar, og en sund pels skal være skinnende og glat. Hvis du imidlertid bemærker, at deres hud bliver rød, irriteret, fedtet eller flaget og deres pels bliver sammenflettet, mattet, grov eller sprød, så er det tid til at gøre noget ved det. Hvis du mener, at du har bemærket tegn eller symptomer på en eller flere hudsygdomme hos din kat, er det tid til at handle så hurtigt som muligt.

Hvad er hudproblemer hos katte?

Ligesom hos mennesker, kan vores små venner også lide af en række hudproblemer, derfor er vores kattes pels- og hudpleje er så vigtigt. Disse kan variere afhængigt af pels typen, for eksempel er langhårede katte mere tilbøjelige til at få filtret hår og skjule parasitter, mens korthårede katte kan være mere modtagelige for allergiske reaktioner på deres hud som resultat af direkte kontakt, men er normalt let at få øje på, hvis du ved, hvad du skal kigge efter.

Normale hudsygdomme hos katte

Hud Problemer Hvor Symptomer Årsag Hvordan du kan hjælpe
Hudallergi Hvor som helst på kroppen Rødt kløende udslæt over det hele eller på kontakt med allergenet Alt hvad din kat er allergisk over for fx mad, pollen, produkter Undgå allergenet og lindre huden
Katteakne På og omkring hagen Små pletter og rødme Dårlig pleje, stress eller en reaktion på medicin Korrekt pleje og en beskyttende og rensende shampoo
Gærinfektion Mest almindeligt i ørerne Kradsen ved øret, gul udledning og rødme Overdreven gærvækst Antibakteriel øre rensemiddel
Ringorm Normalt på hovedet, ørerne og forlennerne Runde hud lædere med rødme og flaget pletter Svampeinfektion Antifungal og antibakterielle katte hud creme og vaske
Alopecia (Hårtab) Hvor som helst på kroppen Overdreven fælden, skaldede områder og hårtab Stress, lopper, dårlig ernæring eller sygdom Regular grooming & good nutrition
Lopper Hvor som helst på kroppen Synlige lopper, overdreven kradsen eller slikken Parasitter Skadedyrsforebyggelse og bekæmpelse produkter
Flåter Hvor som helst på kroppen Synlige flåter I huden Parasitter Skadedyrsforebyggelse og bekæmpelse produkter
Øremider Ørene Synlige mider, rødme, betændelse, stærk lugt, kradsen og hovedrysten Parasitter Skadedyrsforebyggelse og bekæmpelse produkter og en ørerens
Lus Lus Synlige lus, kradsen, rastløshed og hårtab Parasitter & tør hud Regelmæssig pleje & skadedyrsforebyggelse og bekæmpelse produkter

Sådan forhindrer du hudsygdom

Hvis din kat allerede lider af en form for hudinfektion eller -problem, så er det bedste, der kan gøres, at tage øjeblikkelig handling, afhængigt af det specifikke problem. Hvis du mener, at det er alvorligt, rådes du til at besøge din dyrlæge for at få deres diagnose. Den bedste måde at tilbyde grundig katte hudpleje på, er imidlertid at holde øje med deres hud og pels løbende for at forhindre, at hudproblemer opstår i første omgang. Du kan gøre dette ved at sørge for, at de regelmæssigt renses, plejes og tjekkes, og at du giver dem en sund, balanceret kost.

Ernæring til sund hud og pels

En smuk sund hud og pels begynder indefra, derfor du skal sikre dig at din kat får mad af høj kvalitet, og at du supplerer deres kost med ekstra næring til deres hud. Her er nogle hovedelementerne i en sund kost, som du bør give din kat daglig for et sundt udseende:

Protein

Det meste af din kats hud og hår består af proteiner eller kæder af essentielle aminosyrer, så det er vigtigt, at du opretholder disse niveauer for god sundhed og vedligeholdelse. Proteiner kan findes i dyrebaserede ingredienser såsom kød, fisk og æg samt plantebaserede ingredienser såsom kartofler, korn og frø.

Sunde fedtstoffer

Når mennesker hører ordet "fedt", tænker de normalt på noget negativt, men gode fedtstoffer kan faktisk være meget positive for din kat i de rigtige mængder. En af de vigtigste af disse er den vigtige Omega 3 fedtsyre. Den indeholder gavnlige DHA og EPA og findes i fiskeolier såsom laks og torsk ud over fødevarer såsom hørfrø.

Vitaminer

Der er en hel række vitaminer, er gavnlige for din kats hud og pels og deres krop. Nogle af disse omfatter A- og B-vitamin, som bidrager til normal hud, C-vitamin, som understøtter immunsystemet og E-vitamin, som beskytter cellerne mod oxidativ stress. Disse findes i en række fødevarer og i kraftige koncentrationer i kosttilskud.

Mineraler

Ud over vitaminer er der også en række mineraler, der kan hjælpe med at opnå og opretholde din kats sunde hud og pels. Disse omfatter kobber til beskyttelse af celler mod oxidativ stress og hår og hudpigmentering, selen til opretholdelse af normalt hår og zink til metabolisme af fedtsyrer såvel som proteinsyntese.

Hud behandlinger til katte

At behandle en irritabel og kløende kat er aldrig sjov, så når man leder efter måder at behandle sin kats hud på, er der et par metoder, du kan prøve. Den første er medicin fra din dyrlæge, men disse kan have en række hårde og uønskede bivirkninger. Den anden er at bruge naturlige lægemidler til at hjælpe din kattes hud og pels, såsom at bruge æblecidereddike som en hjemmelavet hudirritations behandling mod irriterende skadedyr og kokosolie som en hydrerende tør hud behandling til katte.

En måske enklere mulighed, men stadig lige så fordelagtig, er at bruge naturlige produkter, der er specielt designet til at hjælpe din kattes hud og pels. Deres fordele og anvendelser vil afhænge af det specifikke behov, men du kan finde naturlige topiske produkter som beroligende shampoo og tilskud, der er designet til at pleje deres hud indefra. Disse er en fantastisk måde at give din kats ernæring et løft, især hvis din kat ikke kan modtage alt hvad den skal bruge for en smuk pels fra deres regelmæssige mad og kost. Alt i alt, hvis du vil have at din katte skal have en sund og smuk hud og pels, skal du sørge for, at du regelmæssigt plejer og tjekker dem og giver dem den rigtige ernæring enten gennem mad eller tilskud - det behøver ikke at være svært.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.