Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvordan slipper man af med kattelopper?

Hjælp! Min kat har lopper, hvad kan jeg gøre? Det er ikke det spørgsmål, man har mest lyst til at stå med, men det er desværre ofte tilfældet for mange katteejere. Lopper er meget almindelige hos dyr; de kan formere sig hurtigt, idet det siges at kvindelige lopper har evnen til at lægge over 2000 æg på kun tre måneder! Det betyder, at hvis din kat har lopper eller hvis du mærker tegnet på lopper eller deres æg, skal du komme i gang med at slippe af med dem så hurtigt og effektivt som muligt.

Hvad er lopper?

Lopper, en form for parasit, som sætter sig fast på dit kæledyrs hud og overlever ved at indtage minimale mængder af deres blod. Det kan godt lyde som noget lige ud af Dracula, men lopper er i bund og grund blod spisende skadedyr. Hvordan ser lopper ud? De ligner en slags lille vingeløs insekt, som normalt er rødbrun tæt på, men de ligner ofte sorte pletter på afstand. Selvom de ikke har vinger, kan de hoppe langt, hvilket gør det nemt for dem at hægte sig på din kat, uanset hvor der er.

Hvor får katte lopper fra?

Katte får normalt lopper fra enten at være udenfor eller fra andre dyr, som allerede har dem. Lopper elsker skyggefulde og fugtige områder, så hvis din kat ofte findes på steder som disse, kan de have stor chance for at få lopper. Hvis de også bruger meget tid omkring kæledyr, som har lopper, omkring herreløse katte eller i områder, hvor dyr som ræve og gnavere bor, kan det også betydeligt øge deres chancer for selv at have lopper.

Tegn på lopper hos katte

Den første og sandsynligvis også den nemmeste måde at fortælle om din kat har lopper, er at tjekke. Hvis der er mange af dem, kan du se dem uden at røre ved din kat, men normalt vil du kunne se små sorte prikker på deres hus eller i deres pels. Loppebid på din kat kan også være et tydelig teng på lopper på katte; de vises normalt som små hævede røde prikker, men hvis din kat har loppeallergi, kan de virke meget mere rød og betændt. Du kan også være i stand til at fortælle om din kat har lopper, hvis de pludselig begynder at klø meget, da bulen kan blive irritabel.

Hvordan slipper man af med lopper på katte?

Hvis du opdager at din kat har lopper, skal du handle hurtigt for at slippe af med dem. At finde ud af hvordan man behandler kattelopper kan være en forvirrende proces, men der er mange muligheder, du kan prøve, før du tager et dyrt besøg til dyrlægen. Det første du skal gøre er at finde ud af, hvor lopperne er, og om de kun er på din kats hud. Lopper kan leve en række stedet i huset, heriblandt er nogle af de mest populære steder katte sengetøj eller andre steder de ofte befinder sig. Du skal også sikre dig at de lopper, du har set, er alene; de kan reproducere meget hurtigt og det kan være lige så besværligt at slippe af med loppeæg på katte, som det kan være at slippe af med de voksne parasitter. Det er derfor vigtigt at du rengør de områder, hvor du tror, de kunne være dvælende og støvsuger gulvet grundigt, for at stoppe dem for at sprede eller komme tilbage.

Hvad er det bedste loppemiddel til katte?

Der findes mere end bare et loppemiddel til katte som er godt og effektivt. Nedenfor er en liste af de bedste behandlingsmetoder eller loppemidler til katte:

 1. Brug en katte loppekam

  Loppekamme kan bruges til at brøste gennem din kats pels, og takket være deres meget fint indbyrdes adskilte tænder er det let af finde og fjerne uønsket lopper. For at bruge en loppekam, bør du blot glide den gennem dit kæledyrs pels og sørge for, at du er meget grundig. Efter hvert børst, skal du sørge for at kigge på kammen og se om du har fjernet nogle lopper. Hvis du har, skal du sørge for at bortskaffe dem og vaske kammen i rent sæbevand. Det minder altså lidt om at fjerne lus.

 2. Loppeshampoo til katte

  I modsætning til din almindelige katteshampoo er loppeshampooer specielt formuleret til at dræbe lopper så snart der er kontakt. De er relative lette at bruge, alt du skal gøre er at vaske din kat på samme måde, som du ville når du giver dem et normalt bad. Sørg for at bruge lunkent vand, og at du grundigt masserer hver eneste del af din kat for at slippe af med dvælende parasitter. Bagefter kan du følge op med en loppekam for at sikre, at lopper, larver eller æg ikke er efterladt.

 3. Brug en loppespray til katte

  En loppespray, som navnet antyder, er noget, du kan sprøjte på din kat eller ting såsom deres sengetøj, for at dræbe lopper i det område. De har kattesikre formuleringer, der er harmløse for katte, men kan være dødelige for lopper. Disse er også gode til at bruge som en forebyggende foranstaltning for at sikre, at ingen lopper vender tilbage eller etablere sig i dit hus.

 4. Loppehalsbånd til katte

  Disse halsbånd, et meget populært valg for at slippe af med lopper, virker ved at udsende en gas, der afviser eller dræber lopper, men uden at skade katten. Traditionelle loppehalsbånd kan generelt kun dræbe lopper rundt om halsen, men moderne fremskridt betyder, at nye loppehalsbånd til katte kan frigive et stof, der ufarligt opløses i fedtlagene af kattens hud for at dræbe lopper over hele kroppen. Disse halsbånd kan kræve en dyrlæge recept, og er derfor et valg, der skal overvejes først.

 5. Direkte loppe behandlinger

  Disse er en type væske, som påføres på bagsiden af en kat i pletter, generelt på nakken, mellem skulderbladene og ned af ryggen. Væsker siver så harmløst ind i kattens hud og dræber eventuelle lopper, der lever på deres krop. Disse direkte behandlinger er normalt hurtige og lette at anvende og kan bruges sammen med de andre loppemidler til katte såsom loppeshampoo og kamme.

  Hvis du er usikker på hvilken mulighed du skal vælge, eller hvis du vil prøve noget derhjemme først, før du forsøger dig med de ovenstående muligheder, kan du prøve en naturlig loppekur til katte. Disse kan være fantastiske, hvis du få øje på en loppe og vil håndtere det med det samme, men det er for sent at gå ud og købe katte loppemiddel, eller hvis du er lidt over dit budget.

  En af de mest populære naturlige loppebehandlinger til katte er at lave en æblecidereddike sprøjte. Lopper kan ikke lide duften af eddike, og æblecidereddike kan være et godt valg til katte, da det ikke forstyrrer deres interne Ph-niveauer eller forårsager irritation. Flyd blot en sprøjteflaske med æblecidereddike og spray forsigtigt på din kats pels (undgå øjnene, ørerne og munden). Du kan også prøve at blande det med en mild katte shampoo og bade dem i den.

  Et andet populært hjemme loppemiddel til katte er at skabe en sæbevands loppe fælde. Disse irriterende parasitter er ikke særlig kloge og de er tiltrukket af lys, så om aftenen skal du prøve at placere en lav skål (evt. en dyb tallerken) fuld af sæbevand under et natlys. På den måde bliver de fanget i skålen, når de hopper mod lyskilden. Tjek den hjemmelavede fæle hver morgen, indtil dit loppeproblem er løst.

Så hvad er den bedste måde at slippe af med kattelopper?

Dette virker måske et simpelt spørgsmål, men svaret er ikke så ligetil. Det hele afhænger af katten, mængden af lopper, den tid du har til at håndtere problemet og hvor slemt problemet er. For at slippe af med lopper på din kat for alvor, anbefaler vi, at du prøver en række forskellige metoder og midler, indtil du finder en der virker for din og din kat. Du synes måske, at det virker bedst at kombinere to ellere flere, såsom at bruge en direkte behandling, shampoo og kam for at være omhyggelig, når det kommer til at slippe af med kattelopper. Hvis du mener, at problemet er ved at tage overhånd, kan det være bedst at besøge din dyrlæge og få råd.

Den bedste måde til generelt at håndtere kattelopper er at tage forebyggende foranstaltninger for at stoppe din kat fra at få dem i første omgang. Nogle gange er det lettere sagt end gjort, men du kan sørge for at undgå kæledyr, som vides at have dem, holde dem væk fra steder der er kendte for at have lopper og sørge for at holde dem velplejet og rengjort, så eventuelle lopper kan ses øjeblikkeligt og håndteres med det samme, inden problemet spreder sig.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med