Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Lever, Nyre og Bugspytkirtel

Din hunds velvære og sundhed er det vigtigste, og der er heldigvis mange ting du selv kan gøre for at bidrage til, at de er sunde og raske. En af de mest essentielle ting du kan hjælpe med, er at sikre at de har sunde indre funktioner, særligt for lever, nyrer og bugspytkirtlen, da disse er involverede i et utal af vigtige processor. Giv din hund de bedste forudsætninger for indre sundhed og trivsel ved at gøre brug af let anvendelige tilskud til at give sundheden af disse organer et boost, og nyd at se din hund løbe omkring og nyde tilværelsen.
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Leveren, nyreren og bugspytkirtlen er tre vigtige organer i vores krop, og det samme gælder for hunde. Desværre, ligesom hos mennesker, kan bugspytkirtelbetændelse hos hunde opstå, såvel som leverproblemer og problemer såsom nyresygdom hos hunde. Derfor er det vigtigt, at vi som kæledyrsejere forstår, hvordan vi skal passe på vores hunds bugspytkirtel og nyrer og give levehjælp til hunde. Det kan hjælpe os med at give et længere og lykkeligere liv til menneskets bedste ven.

Hvad laver leveren?

Leveren er ikke bare det organ, du straffer en fredag eller lørdag aften når du er i byen, det er et utroligt intelligent stykke bioteknik. Det fungerer essentielt som et stort filtreringssystem, den sorterer og adskiller de gode og dårlige ting, der kommer ind i dig og din hunds krop, så du ikke har nogen potentielt skadelige stoffer, der flyder om dine blodstrømme. Leveren kan også regenerere sig selv! Men i din hunds tilfælde kan leversygdom hos hunde og leverproblemer hos hunde føre til permanent skade på leveren, som så kan begrænse sin evne til at rengøre din hunds interne systemer.

Hvad forårsager leversygdom hos hunde?

Der er mange ting, der kan forårsage leverproblemer hos hunde, især en dårlig kost. At give din hund masser af forarbejdet og kemisk fremstillet mad kan være okay i første omgang, men som en langvarig kost kan have nogle potentielt skadelige virkninger for din hund. Derfor er det vigtigt at give lever støtte til hunde fra starten ved at give din firbenede ven en afbalanceret og ikke-forarbejdet kost, og du kan endda give levertilskud til hunde for at øge leverplejeprocessen.

Din hunds nyrer

Nyrerne er den anden af den triumferende trio af organer i dette rensende legeme system. Nyrerne, ligesom leveren, fungerer også som et praktisk filtreringssystem til din hunds krop. De regulerer passagen af dårlige kemikalier ud af din hunds krop via urin. Men desværre lige som med leveren, kan de skades af eksterne faktorer, for eksempel i tilfælde af nyresygdom hos hunde.

Hvad forårsager nyresygdom hos hunde?

I modsætning til leveren, hvor leverproblemer hos hunde typisk opstår som følge af en dårlig og forarbejdet kost, er nyrerne generelt hårdt ramt af en enkelt agent, og det er sukker. Det er ikke ualmindeligt med type 2 diabetes, som følge af kroppens manglende regulering af sukkerindholdet. Ligesom hos mennesker kan nyresygdomme hos hunde accelerere dramatisk med en diæt, der er for høj i sukker. Derfor er det vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger for at sikre, at din hund får en sund kost, der er lav i sukker.

Hvad gør din hunds bugspytkirtel?

Sidst men ikke mindst, har vi bugspytkirtlen. Dette organ er ikke så kendt som nyrerne eller leveren, men det spiller en række vigtige roller i din hunds krop. For det første virker det at tage den mad, som din hund spiser og hjælpe med at konvertere det til brændstof for at drive deres daglige aktiviteter. Det er også en vigtig aktør i regulering af din hunds blodsukker, da det er det organ, hvorfra insulin produceres.

Her kan du begynde at se, hvor bugspytkirtlen og nyrerne arbejder i tandem for at håndtere sukkeret i din hunds blod.

Som i tilfælde af insulin er den endelige funktion i bugspytkirtlen at producere og frigive hormoner i kroppen. Hormoner er de særlige naturlige kemikalier, som direkte behandler i din hunds krop. For eksempel fremkalder testosteron proteinsyntese, ved frigivelse, hvilket konstruerer muskel i din hunds krop. Dog kan Bugspytkirtelbetændelse hos hunde opstå ligesom hos mennesker, hvor funktionen af din hunds bugspytkirtelfunktion kan blive kompromitteret, og dette kan igen føre til andre problemer i din hunds krop.

Hvad forårsager bugspytkirtelbetændelse hos hunde?

Den mest almindelige årsag hos mennesker er alkoholisme, men bugspytkirtelbetændelse hos hunde er typisk på grund af en utilfredsstillende diæt, der er rig på kemikalier og sukkerarter. Når du taler om din hunds bugspytkirtlen, får du det ud, som du lægger i, så det er vigtigt, at du giver din hund en afbalanceret og sund kost med masser af motion. Hvis du ikke gør det, kan det resultere i akut bugspytkirtelbetændelse eller endda kronisk bugspytkirtelbetændelse hos hunde.

Hvordan hjælper din hunds lever, nyre og bugspytkirtlen?

Ligesom med alle lidelser, der udvikler sig over tid, kan bugspytkirtelbetændelse hos hunde, leversygdom hos hunde og nyresygdom hos hunde alle blive hjulpet, hvis de mødes med visse forebyggende foranstaltninger. Det mest almindelige tema på tværs af alle tre var kost; hvis du giver din hund en dårlig kost, der er fuld af sukker og forarbejdede ingredienser, skaber du for meget arbejde til din hunds lever, nyrer og bugspytkirtlen, hvilket øger sandsynligheden for, at de kommer i problemer i form af leverproblemer hos hunde, såvel som bugspytkirtelbetændelse og nyresygdom.

Det er derfor nødvendigt at fodre din hund en afbalanceret kost fra ingredienser, der er gode og ikke forarbejdet. I tilfælde af nyrer har de fordele ved rutine og regulering af væske, så det er ikke kun vigtigt at sikre, at din loyale følgesvend får en afbalanceret kost, men også at de får nok vand og at de har mulighed for at gå på toilettet.

Hunde lever, nyre og bugspytkirtelbetændelse kosttilskud

Ud over at tilpasse din hunds kost og motion rutine, kan de også drage fordel af tilskud til at forbedre deres ernæringsprofil og hjælpe med at indføre forebyggende foranstaltninger. Der er en bred vifte af lever kosttilskud til hunde derude samt overordnede velvære kosttilskud, der giver en rig mængde af vitaminer og mineraler, som vil arbejde for at støtte din hunds naturlige forsvar og vitalitet, som vil have anvendelse i leveren, nyrerne og bugspytkirtlen. Dog er den bedste vej til at yde lever støtte til hunde samt støtte til nyrerne og bugspytkirtlen at give din hund en afbalanceret diæt, der nyder godt af tilføjelsen af en skræddersyet tilskud.

Når det kommer til tilskud, er det godt at give din hund et tilskud, der er naturligt fremskaffet. For det første er det mere sandsynligt, at naturlige kosttilskud indeholder en højere koncentration af de aktive ingredienser, som vil hjælpe med at støtte din hunds velvære. For det andet er de langt mindre tilbøjelige til at indeholde uønskede tilsætningsstoffer og kemikalier, der ellers ville få tilskuddet til at gøre mere skade end godt. Og endelig er de typisk designet med din hunds nydelse i tankerne og vil give den mest behagelige tilskudsoplevelse.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.