Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hud & Pels

10 Almindelige Hudproblemer hos Katte

Har du bemærket et problem på din kats hud og pels? Så kan de have en slags hudtilstand. Din lille vens hud går meget igennem, og som følge heraf kan det være det første sted at bemærke eventuelle potentielle sundhedsproblemer. Der er også en overflod af katte hudsygdomme derude, hver med deres egne tegn og symptomer. Men hvordan ved du, om de har et problem? Og hvordan kan du fortælle, hvilken en de måtte have?

Hvad er katte hudsforhold?

Ligesom os er det ikke så usædvanligt, at din kat har en lejlighedsvis ridse eller afskrabning på deres hud. Men når den ridse bliver konstant, eller hvis du bemærker skaldede pletter eller små parasitter, så kan de lide af en række forskellige problemer med deres hud. Som en kærlig kæledyrsejer vil du gøre noget, men vi er ikke alle katte eksperter! For at hjælpe dig med at forstå lidt mere om de forskellige katte hudsforhold derude og hvordan man hjælper, er her 10 af de mest almindelige:

1. Allergier

Katte huds allergi kan være et meget almindeligt problem og er normalt grupperet i 3 forskellige typer: mad, miljø og hud. Enhver af disse allergier kan resultere i en reaktion på din kats hud, selvom de er allergiske over for at spise bestemte fødevarer. Katte huds irritation er et stort tegn på en form for allergi, såvel som udslæt ved kontakt med allergenet. Sår på katte kan også forekomme på grund af vedvarende kløe og ridser ved en allergisk reaktion, så det er vigtigt, at du forsøger at undgå allergenet så meget som muligt udover at styrke deres naturlige immunitet indefra. Du kan endda forsøge at sætte dem på en særlig allergivenlig kost.

2. Eksem

Eksem er kendt for mange officielle og uformelle betingelser, herunder kattekæmisk dermatitis, katte eksem og skumkatsygdom. Katte eksem er et almindeligt hudproblem, hvor de udvikler pletter af tør og skorpe agtig hud, der også kan udvikle sig til et hævet rødt udslæt. Eksem i katte kan skyldes en række forskellige ting, herunder bakterier, parasitter, svampe og en allergisk reaktion. Et stort tegn på eksem er også en irriteret og kløende kat, derfor er det bedst at håndtere det så hurtigt som muligt! Hvis det går ubemærket og bliver værre, kan kløen resultere i sår på ryggen, halsen og hvor som helst på deres krop.

3. Tør hud

Tør hud ved katte er meget almindelig, når det kommer til at notere de forskellige katte huds problemer, da det ikke kun er et problem i sig selv, men det kan også være et tegn på noget, der er mere alvorlig. Når din kat lider af tør hud, kan det betyde, at der er noget galt med deres overordnede hud sundhed, så hvis du mærker flad hud eller skællet hud, så tag et kig og se hvad der sker. Tør hud kan også forårsage irritation, der fører til ridser og infektion. For at hjælpe kan du tilføje vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer (f.eks. Fra fiskeolier) til deres kost, enten gennem deres mad eller tilskud, da de vides at være gode til deres hud og pels.

4. Dermatitis

Kat dermatitis, også kendt som atopisk dermatitis, er en katte huds tilstand, der opstår, når deres immunsystem overreagerer til en stimulus, normalt en slags allergen. Symptomer på katte-dermatitis omfatter ridser og kløe samt hud, som virker rød og betændt. Det kan ske på ethvert område af din kats krop, men er mest almindeligt på deres poter, fødder, lyske, ansigt og ører. Da katte dermatitis normalt skyldes en allergi, kan du ikke 'helbrede' det, men der er ting, du kan gøre for at hjælpe. Dette omfatter styrkelse af deres indre immunsystem for at hjælpe deres krop med at behandle allergenet bedre, samt at anvende beroligende og naturlige produkter på deres hud, der ikke tørrer det ud eller forårsager yderligere irritation.

5. Lopper og flåter

Irriterende parasitter som lopper og flåter er desværre meget almindelige for vores katte venner. At være parasitter betyder, at de lever af en vært, hvilket betyder at de har brug for din kat til at overleve. Tegn på lopper og flåter på din kat inkluderer at de oplever kløe og ryster sig for at forsøge at slippe af med dem ud over at slikke eller bide i området. Hvis din kat har loppeallergi, kan det også resultere i rødme og mere alvorlige symptomer. Konstante ridser på grund af lopper eller flåter kan også forårsage en række andre katte huds forhold, som eksem og hot spots. Et andet tegn på en alvorlig reaktion er, hvis du ser skorper på din kats nakke, tilbage efter hvor parasitterne levede.

6. Mange

Forårsaget af en anden type parasit, mider, kan kattens hudtilstand splittes i to typer: sarkoptisk og demodektisk. Sarcoptic mange er den meget smitsomme art og kan forårsage symptomer, herunder betændelse, sår og skaldede områder samt alvorlig irritation. Demodectic mange er mindre smitsom og forårsager mindre irritation, men de andre symptomer er generelt de samme. Den bedste måde at slippe af med disse irriterende parasitter er at bruge en midebehandling til katte. For at undgå øremider kan det være nyttigt som en forebyggende foranstaltning at holde ørerne rene ved hjælp af en bestemt katteørrensning.

7. Ringorm

Vidste du, at ringorm i katte ikke skyldes en egentlig orm, men af ??en svamp? Navnet ringorm kommer faktisk fra de ring lignende læsioner, som svampen forårsager. Ud over de runde røde områder kan du også finde røde og betændte og endda skaldede områder. Kløende hud er også en stor indikator for den potentielle ringorm svamp. Din katteven kan få ringorm gennem tæt kontakt med en anden kat med problemet, og derfor er katte, der bruger meget tid tæt sammen, ofte alle med svampen på en gang. Du kan hjælpe med at slippe af med ringorm ved hjælp af antifungale shampooer eller behandlinger.

8. Svampeinfektioner

Som navnet antyder, er denne særlige katte huds infektion forårsaget af en unormal vækst af svamp, normalt omkring din kattens poter eller ører. Symptomer på en svampeinfektion hos katte inkluderer tygning eller gnavning på området, irritation, fedtet eller misfarvet hud og en ubehagelig lugt. Hvis din kat har en svampeinfektioner, er der mange specifikke behandlinger til rådighed for at hjælpe. Du kan også træffe foranstaltninger for at forhindre infektionen i at komme tilbage ved at holde huden ren og sund samt regelmæssigt vaske deres poter og bruge en kattevenlig ørerensning til at fjerne enhver ørevoks, snavs eller opbygning af skidt.

9. seborrhea

Muligvis en mindre velkendt af de hudproblemer en kat kan opleve, forårsager seborrhea skæl og fedtet hud i din kat. Desværre er seborrhea hovedsagelig forårsaget af genetik, så i dette tilfælde er det svært at forebygge og kan i teorien vare en hel levetid. De kan imidlertid også være forårsaget af hormonelle problemer eller allergier. Selv om det kan være sværere at helt forhindre end andre problemer med katte hud, er der nogle trin, du kan tage for at hjælpe din katteven. Dette omfatter regelmæssig pleje og vask af din kats hud for at holde fedt og skæl i skak, samt at bruge specifikke katte shampooer, der virker for denne hudtype.

10. Hot spots

Også kendt som det officielle navn Moist Dermatitis, er hot spots hos katte pletter af røde og betændte hudsår, der føles varme at røre ved. Disse kan være overalt på din kats krop, men findes ofte på brystet, hofterne eller hovedet. Årsagerne til hot spots hos katte kan variere, men er normalt fra en infektion, en loppebids reaktion eller overdreven slikning eller tygning i det pågældende område af huden. Hot spots sår på katte kan også være irritable, så du skal sørge for, at din kat ikke klør på området, da det kan gøre det værre. For at hjælpe med at håndtere denne katte huds tilstand, kan du bruge en naturlig hot spot sprøjte og sørg for, at deres hud er holdt ren og tør.

Hvordan plejer du din kats hud?

Hvis din pelsede ven lider af en hudtilstand, er der en række specifikke behandlinger og midler til at håndtere det. Der er også en række midler du kan bruge i hjemmet, som du kan prøve før det resulterer i at tage dem til dyrlæger. Dette kan være ting som at bruge en æble cider eddike løsning som en afhjælpning til kløende hud eller ved at give din kat et naturligt supplement. De bedste kosttilskud til din kats hud omfatter ingredienser som vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer, da disse hjælper med at holde huden frisk. Disse kan findes i fiskeolie piller som torskelever, laks og krillolie tilskud. Bare sørg for, når du vælger et tilskud, du vælger et, der er lavet af naturlige ingredienser, og det er skræddersyet til dine kats særlige behov for at give dem det bedste.

Andre interessante artikler