Immunsystem Support

Din kat er din bedste ven og har mange af de samme behov som du selv har. Et af disse er behov for et velfungerende og stærkt immunforsvar, til at modstå sæsonernes bakterier og vira. Hjælp din firbenede ven med at have et sundt og sjovt liv ved at pleje deres immunforsvar og prøv et kosttilskud, der giver din kat et ekstra boost til deres daglige sunde kost – det er let at anvende et kosttilskud og lader dig vide, at du gør alt du kan for at sikre det bedste liv for din kat. Find netop det let anvendelige produkt der passer dig og din bedste ven bedst her hos Animigo!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Som en katteejer har du en pligt til at sikre, at din kat fører et sundt og godt liv, der har en lang levetid. Der er et væld af faktorer, der kan hjælpe med at opnå dette, for eksempel at sikre, at din kat har en afbalanceret kost, så sørg for at de får nok motion og sørg for, at din kat er godt forkælet og plejet. En faktor der alt for ofte ikke bliver taget nok hensyn til er immunforstærkning. Det er vigtigt at sikrer, at din kat har det mest veludstyrede immunforsvar til at klare de forhindringer, som livet kaster på dem.

Din kats immunitet er vigtigt for deres velvære, og vedligeholdelsen af en funktionel immunitet er en forudsætning for den korrekte funktion af andre aspekter af deres krop. Det er derfor vigtigt at overveje rutiner og elementer, som du kan introducere i din kats daglige liv, der øger immunforsvaret, og også forebyggende foranstaltninger, som du kan tage for at afdække din kats immunsystem, så deres naturlige forsvar bliver passet.

Hvad er din kats immunitet?

Din kats immunsystem er et produkt af et stort væld af forskellige slags celler, der arbejder sammen for at danne et beskyttende økosystem. Dette økosystem fungerer ved at arbejde for at identificere, målrette og neutralisere fremmede angribere i din kattens krop. Disse indtrængere fjender kan komme fra hvor som helst i miljøet og tage form af enten simple sygdomme som forkølelse eller influenza, men de kan også være mere ubehagelige. Immunforsvaret er essentielt den naturlige forsvarslinje i din kattens krop, der hjælper med at afvise sådanne sygdomme. Imidlertid er det desværre ikke selv immun, hvilket betyder, at immunitet rutiner og kosttilskud kan være en væsentlig hjælp til at sikre, at din kats naturlige evner kan fungere under alle forhold.

Hvilke risici er der for min kats immunitet?

Det kan godt være at kattes immunforsvar er et forsvar i sig selv, men det betyder ikke, at det er uigennemtrængeligt at beskadige, som kan have en negativ indvirkning på din kats levebrød som helhed. Nogle potentielle risici for din kats immunforsvar inkludere:

Sygdom

På trods af at immunforsvaret bekæmper infektion og sygdom, svækker processen af at gøre det længden af den kamp. Når din kat er syg, er det vigtigt at sikre, at de ikke fanger noget andet, da det vil skabe yderligere vanskeligheder for de immunitetsfremmende celler. Dette skyldes, at de allerede er optaget af at håndtere den nuværende sygdom.

Immundefektsygdom

Denne form for sygdom er særligt ubehagelig for din kats immunsystem i modsætning til de fleste sygdomme. Denne type er rettet mod immunsystemet selv, hvilket kan være meget problematisk for din kats generelle helbred. Katte leukæmi og katte immundefektvirus er to eksempler på virusser, der kan forårsage problemer for din kats immunitet. Selvom de er sjældne, er de værd at overveje og nødvendiggøre behovet for at se en dyrlæge, hvis der er noget galt med din kat, som ikke viser tegn på forbedring.

Stress

Katte, ligesom mennesker, kan også blive stresset. Stress er ofte overset som et problem, der er værd at bekymre sig om, men i virkeligheden er stress en stimulering, som kan have en temmelig ødelæggende virkning, når det kommer til din kats immunsystem. Stress er karakteriseret ved en stigning i blodtrykket, som ved vedvarende kan føre til ar dannelse i arterierne, der så fører til betændelse og et krav om opmærksomhed. Stress har også stor indflydelse på din kats lymfeknuder. Lymfeknuder er et system af impulstrerende komponenter, som er essentielle i immunsystemet. Af denne grund er det vigtigt at holde din kat væk fra potentielt stressende situationer, så meget som det er muligt.

Hvordan beskytter du din kats immunitet?

Vedligeholdelse og styrkelse af din kats immunitet kan opnås ret simpelt, hvis du bare tager nogle nødvendige, men lette at udføre daglige trin i din kattens rutine. Disse omfatter:

Kost

Som det er for så mange andre træk i en sund livsstil, spiller kost en hovedrolle som en immunforstærker for katte. En afbalanceret kost, der er høj i protein, kan være den perfekte måde at lægge et grundlag til at fremme ideel immunitet i din kat. Den energi, som din kat tager fra at spise, bruges til at drive immunsystemet blandt andet, og proteiner er de cellulære mursten, der bruges til at konstruere de hvide blodlegemer, der kæmper på frontlinjen. En diæt, der ikke er afbalanceret og er for forarbejdet, kan tværtimod have den modsatte virkning da forarbejdede fødevarer er høje i frie radikaler, hvilket forårsager cellulær skade i kroppen. Af denne grund skal du sørge for at planlægge din kattens kost forsigtigt for at sikre, at de får mest muligt ud af deres måltider.

Motion

Motion er en vigtig del af din kats liv, da det træner deres krop for at udføre de dødsfarlige klatreture og hop, som katte tager ubesværet på daglig basis. Men motion er også fantastisk til fremme af immunitet, da det hjælper med at optimere funktioner i kattens krop, såsom proteinsyntese, cirkulation og fordøjelse, som alle kan give elementer, som hjælper naturlig immunitet.

Træning virker som en indirekte kat immunsystem forstærker. Men diæter bør overvejes sammen med motion, og de to er forbundet når det kommer til at fremme immunitet. Dette skyldes, at for meget motion kan begrænse mængden af energi taget fra ernæring, der senere er tilgængelig til støtte for immunsystemet. Derfor skal du sørge for, at din kat spiser nok mad i forhold til, hvor aktive de er. Du kan ofte konstatere dette fra at veje dem på semi-regelmæssige lejligheder.

Supplering

Sidst, men ikke mindst, er der også et antal kosttilskud på markedet, der fungerer som en immunforstærker til katte. Tilskud er ofte skræddersyet til at passe til en bestemt funktion eller målrette et bestemt område og er den ideelle måde at supplere livsstilen til en kat, der allerede er aktiv og hengiver sig i en afbalanceret kost. Kosttilskud er også en meget lovende vej at overveje, hvis din kat er ældre, da deres immunsystem naturligvis vil være mindre lydhør.

Når du vælger et immunitetstilskud til din kat, er det vigtigt, at du fokuserer på et, der er naturlig. Du ønsker ikke at komme kemikalier i deres krop, da dette kan ende med at have den modsatte virkning. Du skal i stedet finde et tilskud, der er fyldt med vitaminer og mineraler, da disse er afgørende for immunsystemet. Din kat kan også drage fordel af immunitetstilskud, der indeholder visse botaniske stoffer, såsom echinacea, der er kendt for at beskytte og styrke immunsystemet.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.