Hud & Pels

Kattepleje

Katte er, rent ud sagt, dejlige. Disse purrende små pus kommer i alle former og størrelser. Selvom katte med kort pels er lige så fantastiske som katte med lang pels, er det katte med lang pels i dag vil handle om. Timen er begyndt. Og hvad er dagens lektion? Kattepleje. Specifikt hvordan du plejer en kat med lang pels. Så sæt dig til rette, lav en stor kop kaffe og læs videre. Vi skal til at starte.

Kattepleje: Det basale

Pleje, eller grooming, er en vital del af dit job som katteejer. Katte med længere pels er mere tilbøjelige til at få hårknuder i pelsen, så du bør børste og pleje dem regelmæssigt. At bade dem hjælper også, så gør det regelmæssigt. Som du nok ved, kan katte med mange knuder i pelsen udvikle smertefulde infektioner, hvis ikke de behandles. De kan have endda fatale udfald, men lad os ikke fokusere på det! I stedet, så husk på at pleje dem ofte, og så skal alt nok være fint.

Børst deres hår

Prøv at børste din kats lange hår i hvert fald en gang om dagen, især hvis de har tendens til at få knuder. Hvis ikke de har tendens til knuder i pelsen, kan du godt gøre det med større mellemrum. Måske hver anden eller tredje dag.

Eller, hvis de får knuder i pelsen i løbet af dagen, kan du sagtens dele selve børste-processen op i mindre dele. Fokuser på de knuder der allerede er, og børst dem ud når de opstår.

Vælg den rigtige børste

Der er mange forskellige børster, du kan anvende, når du plejer din kat. Vi anbefaler dog, at du anvender en stålbørste eller en kam med brede tænder.

For at løsne knuderne kan kamme til underpelse også være ideelle, da de har længere og skarpere tænder. For mindre knuder kan du anvende en loppekam.

Forbered din kat på pleje

Start med at vælge det perfekte sted til plejen. Et bord, f.eks. køkkenbordet, fungerer bedst, men hvis du mangler plads kan både sofa eller gulv fungere fint. Det behøver blot at være solidt og stabilt.

Berolig herefter din kat. Gør det som din kat bedst kan lide det, som at stryge dem på steder de især godt kan lide det. Det er et godt sted at starte.

I gang med at børste

Find din udvalgte børste frem og gå i gang med deres torso ved at børste pelsen i den retning, det naturligt lægger sig i. Gør dette for at få de største knuder løst. Når disse er væk, kan du skifte fokus til underpelsen og tidsnok til de helt små knuder med loppe kammen, for at sikre at pelsen er flot og lige.

Brug en finere kam eller loppe kammen til deres hoved og ben, så du ikke irriterer dem for meget!

Plej din kats ryg

Tid til at børste deres ryg. Lad din kat ligge naturligt på sin mave, med halen vendt mod dig. Tag din børste og, ligesom med torsoen, børst ned fra hovedet og mod deres hale. Når du når deres hale, fortsætter du på samme måde hele vejen. Sørg for at du fanger alle knuderne og får dem redt ud, førend at du kan fortsætte.

Plej din kats mave

Nu er det tid til at børste deres mave! Læg dem på deres ryg, med en side af deres krop tættere mod overfladen de ligger på. Brug mellemrummet mellem tommel- og pegefinger til at holde på benet nærmest dig. På denne måde kan du hjælpe dem med ikke at bevæge sig, eller værre endnu, stoppe dem fra at prøve at bide dig! Tag derefter den finere børste og børst forsigtigt deres underside. Vær særligt forsigtigt når du børste omkring deres sensitive områder. Af indlysende årsager.

Følg linjerne

Når du børster dem vil du lægge mærke til at pelsen på naturligvis deler sig - især når du kommer tæt på deres hud. Dette kaldes “linje børstning”, og det kan hjælpe dig med at gøre processen hurtigere og lettere. Vær opmærksom på at du ikke børster for hårdt, når du kommer tæt på deres hud. Ingen kat ønsker det. I stedet bør du forsigtigt finde disse naturlige skilninger i din kats pels, undervejs i processen. Følg herfra deres hår naturligt ned langs siden og ned ad maven. Fokuser på knuder og håndter dem som ovenfor beskrevet.

Eller, gør det i modsat retning

Alternativt, i stedet for at børste med hårene, kan du gøre det modsatte. Start på maven og arbejd dig forsigtigt mod ryggen. Denne metode kan hjælpe dig med lettere at finde knudrede områder omkring deres ben.

Og glem ikke badene!

Du bør også bade din pelsede ven hver 4-6 uge for at sikre at deres pels forbliver sund - udover den pleje du giver. Find en shampoo som beskytter deres hud og pels, samtidigt med at den er mild mod dem. Prøv Animigos Hud og Pels Shampoo. Den har en helt naturlig formular og er et perfekt valg.

Og nu ved du alt du behøver for at starte din egen kattepleje forretning! Eller i hvert fald til at pleje din egen kats lange pels.

Andre interessante artikler