Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Knogle & Led Sundhed

Din hund er mere end bare et kæledyr – den er en del af familien og nok også din bedste ven, og netop derfor er dens velvære og glæde ofte en topprioritet. Hvis der er noget der fortæller dig, at din hund er glad og har det godt, så er det at de kan løbe omkring og lege, uden smerter eller mangel på bevægefrihed. Det er derfor vigtigt at pleje din hunds led og knogler, for at sikre at de kan bevæge sig rundt uden problemer. Animigo har en række produkter der er designet til effektivt at kunne bidrage til netop pleje af led og knogler, og samtidigt er lette at anvende så du og din bedste ven kan nyde sjov og leg sammen!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Vores hunde er så meget mere end bare vores kæledyr. De er vores ledsagere, legekammerater, sikkerhed og vigtigst af alt er de familiemedlemmer. Så vil du ikke hjælpe din hund, ligesom du vil hjælpe et menneske, hvis de lider med deres knogler og led? Når det kommer til vores firbenede venner, kan deres led blive stive og smertefulde. Derfor er ledpleje for hunde lige så vigtig som for mennesker. Men hvordan ved du, om det er deres led eller et andet problem? Og hvordan kan du hjælpe din hund med deres led?

Hvad er tegnene på ledproblemer hos hunde?

Er din hund normalt aktiv, men har nu svært at løbe rundt på samme måde, som den plejede? Eller kan den ikke længere gå op ad trappen eller hoppe op på sengen? Ledsmerter hos hunde er normalt et langsomt progressivt problem, som starter småt og bliver værre med tiden. Det betyder, at du måske ikke bemærker det til at starte med, da det typisk starter med, at din hund er mindre aktiv. Hvis deres led forværres, kan de ikke længere hoppe op i sofaen eller klatre ind og ud af bilen. Derfra kan det føre til at din hund står mærkeligt på grund af leddysfunktion. Hvad forårsager hunde ledsmerter?

Led problemer er normalt opdelt i to forskellige kategorier, udviklingsmæssige og degenerative. Hvis din hund har et udviklingsmæssigt problem betyder det som reelt, at knogler og led ikke har udviklet sig korrekt. Degenerativ betyder derimod normalt, at leddene, knoglerne eller ledbåndene over tid langsomt er nedbrudt. Dette kan ske af en række årsager, som kan påvirke hver hund forskelligt, men de mest almindelige er alderdom, utilsigtet skade, vægtforøgelse og generel slitage.

Racer tilbøjelig til ledproblemer

Mens alle hunde kan lide af ledproblemer, er nogle racer desværre mere disponible end andre, hvilket betyder, at du bliver nødt til at passe ekstra på dem for at sørge for give disse hunde tilstrækkelig ledpleje. Det er normalt større racer, som er mere tilbøjelige til ledproblemer på grund af deres større størrelse og vægt, men der er også nogle race-specifikke ledproblemer. De racer der er mest kendt for at have varierende led problemer er: Scæferhunde, Labradorer, Gravhunde, Rottweilers, Newfoundlands, Grand Danois, Saint Bernards, Old English Sheepdogs og Mastiffs.

Hvad er hunde gigt?

Gigt, hvilket betyder betændelse i leddene, er et problem hos både mennesker og hunde. I en sund hunds led er overfladen af knoglerne dækket med et tyndt lag af glat brusk samt dæmpende ledvæske, så de to overflader frit kan glide over hinanden uden friktion. Gigt hos hunde er når brusken i leddet er beskadiget, hvilket betyder, at de to kugleflader gnider sammen, hvilket giver smerter, ubehag og stivhed.

Normalt vil du være i stand til at bekræfte, om din hund har gigt med en tur til dyrlægen, men hvis din hund kun har lidt problemer, skal du ikke straks sende dem til lægen! Gigt er, når leddene er blevet så udhulet, at der er permanent skade, men hvis din hund kun lige er begyndt at lide af ledproblemer, som du mener kan føre til gigt, er der nogle måder, du kan hjælpe, før det bliver for alvorligt.

Sådan hjælper man stive led hos hunde

De mest almindelige former for ledsmerter hos hunde kan opdeles i enten kirurgiske eller naturlige metoder. Hvis du mener, at din hund har alvorlige ledproblemer, eller hvis du tror at noget kan udvikle sig, så er det første skridt at tage dem til dyrlægerne. De vil være i stand til grundigt at checke din firbenede ven og fortælle dig, om der er nogle problemer og derefter give deres råd om, hvordan du bedst kan hjælpe.

Naturlig ledpleje til hunde

Hvis der ikke er brug for et kirurgisk indgreb, er der heldigvis mange muligheder, du kan prøve for at hjælpe din hunds led. Til at begynde med skal du identificere årsagen til led problemerne, og derefter finde en måde at tackle det på. Hvis din hund har dårlige led på grund af vægtforøgelse, kan den perfekte løsning være at ændre deres kost og forsøge at få dem til at dyrke mere motion for at tabe sig. Hvis det er generel slitage, kan du prøve at reducere deres aktivitetsniveau og holde deres sind sundt på en måde der ikke indebærer lige så meget bevægelse.

Hvis det kommer af alderdom, så kan du desværre ikke spolere uret tilbage, men du kan prøve at tage dem på kortere eller langsommere gåture. Det kan også være gavnligt, hvis du sørger for alt, hvad de har brug for, er på et lavere og mere behageligt niveau for dem, herunder senge, mad og legetøj. Fysioterapi er også blevet stor for kæledyr, og omfatter professionelle programmer, der kan sørge for ledpleje af hunde af alle former og størrelser.

Knogle og ledpleje ernæring

En god måde at hjælpe smertefulde eller stive led hos hunden er at sikre, at de får den rigtige ernæring; noget af de bedste ledpleje af hunde kommer ikke altid gennem medicin, men gennem deres kost eller naturlige kosttilskud. Sørg for, at din hund ikke får for meget forarbejdede eller kornbaserede fødevarer, og forsøg altid at undgå konserveringsmidler og kemikalier.

Når du har sørget for, at der ikke er noget, der negativt påvirker din hund i deres mad, kan du fokusere på at forbedre deres kost. En måde er ved at inkludere sunde fedtstoffer, her er de bedste omega 3 og 6 fedtsyrer, der oftest findes i fiskeolier. Andre gode ingredienser til hunde led er glucosamin og chondroitin. Disse kan medvirke til at reparere leddene og holde dem sunde. Gavnlige fødevarer omfatter også ingefær og gurkemeje, da disse virker som antiinflammatoriske midler. Derudover er det vigtigt, at din hund får masser af vitaminer og mineraler, som er fantastiske for mere end bare deres led.

Forebyggelse af ledproblemer hos din hund

En af de bedste måder at forebygge ledproblemer hos din hund er at passe på deres led fra en ung alder. Proaktiv ledpleje til hunde behøver ikke at være svært; at sørge for at de får den rette ledpleje ernæring igennem hele deres liv, hold øje med deres aktivitetsniveau og tage race-specifikke forholdsregler, er normalt den bedste mulighed for enhver hund, hvis du har chancen. Så vent ikke til det er for sent at passe på din hunds led, tag en proaktiv tilgang fra starten!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.