Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Glucosamin Til Hunde, Hvorfor Er Det Vigtigt?

Hunde er blandt andet kendt for deres høje aktivitetsniveau. Nogle af de definerende adfærdsmæssige træk ved en glad og sund hund er at de løber rundt, fanger bolde, jagter biler og trækker dig med, for enden af deres snor, med øjnene helt åbne i spænding. Imidlertid kan al denne aktivitet og oprør have nogle ulemper. Da din firbenede ven bliver ældre og mere sårbar, kan de udvikle problemer med deres knogler og led, som f.eks. ledsmerter.

Men heldigvis er der nogle valg, som du som en kærlig hund ejer kan vende dig til for at hjælpe med at få din hund tilbage på deres fødder. Led pleje til hunde kan komme i flere former, om det er den dyre terapi, svømning eller kirurgi. En overkommelig og overskuelig løsning kan imidlertid være at tage de nødvendige skridt i forhold til din hunds rutine for at forhindre ledsmerter i det hele taget, og tackle det direkte, hvis din hund begynder at få stive led. Sådanne rutiner involverer ofte tilskud med en naturlig ingrediens kendt som glucosamin for at give lindring mod ledsmerter til hunde. Men hvad er glucosamin? Hvad gør den? Og hvorfor bør din hund tage det?

Hvad Er Glucosamin?

Navnet Glucosamine giver sandsynligvis flashback til tiden brugt i kemi timen, men det er faktisk lettere at afkode, end det lige virker til. Glucosamin kommer simpelthen fra to ord. Gluco er fra glucose (den mest almindelige enkle kulhydrat), og Amine kommer fra den aminogruppe, der er almindelig i aminosyrer. Dette betyder at glucosamin er et gavnligt aminosukker! Det produceres naturligt i knoglemarv og er derfor en af de mange nøglekomponenter i knogler. Det er naturligt sammensat og oprindelsesstedet betyder, at det er blevet grundigt testet med det formål at hjælpe med smerter i led og ben hos mennesker. Led smerter og stive led i hunde skyldes ofte de samme problemer, der forårsager led problemer for mennesker, hvilket også er derfor glucosamin ses som et tilsvarende gavnligt stof som supplement til led pleje til hunde.

Hvad Gør Glucosamine?

I den seneste historie er glucosamin blevet anvendt som et tilskud i hjemmet til mennesker og er blevet den mest populære naturlige agent for at hjælpe med at opretholde led pleje hos aktive mennesker. Som følge heraf kan det også være yderst gavnligt for hunde, og der er to forskellige måder, hvorpå glucosamin kan hjælpe med ledsmerter i hunde, og der viser hvorfor det er en del af en god pleje-rutine. Disse er:

 1. Skaber Flydeevne

  En lille biologi lektion her! Har du nogensinde prøve at gnide dine hænder sammen, når de er tørre, og sammenlignet med når de er dækket af sæbe? Du ville opdage, at når de er dækket af sæbe, glider de over hinanden med lethed i forhold til det gnid du oplever, når de er tørre. Din hunds led fungerer på nøjagtig samme måde. Led er der ikke kun for at forbinde en del af din krop til en anden som en bro, de er også de fokuspunkter, der gør det muligt for dig at flytte dine individuelle kropsdele nemt. Ofte hvad der forårsager slid på leddene i din hund er, når disse led bliver slidt af bevægelse og af at knoglerne gnider sammen. Dette medfører stive led og ledsmerter.

  Den naturlige måde, hvorpå din hunds krop forhindrer dette, er ved at give en særlig løsning kaldet synovialvæske. Denne væske omgiver din hunds led, smører knoglerne og giver dem i det væsentlige mulighed for at bevæge sig over hinanden lettere og med mindre friktion. Det er her glucosamin kommer ind i billedet, da acetylglucosamin er en af de vigtigste ingredienser til at skabe synovialvæske. Ved at supplere din hunds kost med Glucosamin kan du give deres krop overskud af Glucosamin, så den kan danne mere synovialvæske til at smøre og dermed beskytte din hunds led mod skade.

 2. Giver Støtte

  At have væske i leddene er en god måde at forhindre stive led i hunde, men hvad er smøring værd, hvis der ikke er noget at smøre? Led består af mægtige indre strukturer, som kræver konstant vedligeholdelse for at give den mulighed for daglig bevægelse, som din hunds led giver.

  For det første er der sener, som er utroligt vigtige, da de virker ved at forankre musklerne til benet, så når musklerne bevæger sig, kommer benet med det og skaber grundlaget for al bevægelse. Har du nogensinde set gyserfilm, hvor skeletter bliver levende og angriber? Du behøver aldrig bekymre dig om det, fordi knoglerne simpelthen ikke kan bevæge sig selv uden en muskel der samler sig omkring dem! Denne proces er stærkt afhængig af senerne, da de er de vigtige broer, der forbinder disse knogler med musklerne. De er nøglen i alle leddene, fordi de hjælper med at styre deres bevægelse og bidrager også til at holde dem stabile.

  For det andet er der brusk, som du måske kender som de ting, der udgør dine ører, og hvad haj knogler er lavet af. Brusk har en afgørende rolle i at levere fælles pleje til hunde. Smøring stopper at knoglerne gnides sammen i hundens led og sener holder leddene stabile, men hvad med højt slagtryk? Det er her, hvor brusk kommer ind, da det i det væsentlige virker som en pude for din hunds led.

  Dette hjælper med at forhindre gnidning, men det lindrer også det pres, som knoglerne kan pålægge hinanden. For eksempel, når din hund springer højt i luften og lander på knæ, uden en pude for at blødgøre effekten, vil din hunds knogler slå sammen, og det vil medføre, at din hund smerter og skader i leddene. En særlig brusk kaldet hvid fibrocartilage er designet til at absorbere store belastninger som dette.

  For mere ufrivilligt pres, som det pres ledbåndene i din hunds rygsøjle ligger på hinanden, når kropsholdningen ændrer sig, eller når en knogle bevæger sig i en sokkel, er der hyalin brusk der virker som pudder og forhindrer friktion, der kan forårsage stive led i hunde. Glucosamin, som ligner synovialvæske, er en komponent i den konstruktion, hvilket betyder at tilsætning af glucosamin kan give mulighed for syntese og vedligeholdelse af sener og brusk til led støtte og led pleje hos hunde.

Burde Jeg Give Glucosamin Til Min Hund?

Når man ønsker at overveje led pleje for en hund og forebyggelse af ledsmerter, kan tilskuddet af glucosamin helt sikkert være en god måde at hjælpe med at nå disse mål for din hundeven. Den bedste smertelindring for enhver hund er de forebyggende foranstaltninger, du kan tage for at sikre den bedste sundhed for din hunds led allerede fra de er en hvalp. At fodre din hund med en afbalanceret protein- og mineralrig kost er grundlaget for god led sundhed sammen med hyppig motion.

Men for virkelig at forsvare din hund mod stive led og ledsmerter, er tilskuddet af glucosamin en perfekt naturlig måde at supplere en balanceret kost og motion. Uanset om din hund lider af ledproblemer eller ej, kan det fungere som et uvurderligt redskab til at bekæmpe og forhindre ledproblemer hos hunde. En ting, der altid skal overvejes, er hvor Glucosamin skal hentes fra, hvis du giver det til din hund. Det kan være meget gavnligt for din hunds overordnede velfærd at sikre, at de kosttilskud, du giver dem, tages fra naturlig oprindelse. Naturligt fremskaffede Glucosamin kosttilskud bærer en lavere risiko for at blive fyldt med uønskede kemikalier og tilsætningsstoffer, plus de indeholder også en højere koncentration af det gavnlige aktive stof.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med