Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Gigt hos hunde

Gigt hos Hunde

Når vi overvejer et medicinsk problem, der er utroligt almindeligt hos ældre mennesker, kan vi nemt glemme, at mange af disse problemer også kan forekomme hos hunde. Et glimrende eksempel er arthritis (gigt) hos hunde, og hvordan hunde, ligesom som mennesker, kan opleve symptomerne af gigt og de komplikationer, det er forbundet med.

Hvad er gigt?

Gigt er en meget almindelig lidelse, som typisk opstår senere i voksenlivet. Det er et problem, der findes i leddene og er kendetegnet ved stivhed, manglende mobilitet og nogle, ofte, ret alvorlige smerter. Disse symptomer er ofte grunden til, at du ser nogle ældre mennesker, som går med stok eller i en unaturlig kropsholdning som følge af symptomerne på gigt.

Hvordan ved jeg om min hund har det?

Gigt symptomerne hos hunde følger mange af de samme mønstre, som de gør hos mennesker. Er din hund mindre frivilligt aktiv? Kæmper de for at bevæge sig lange afstande eller gå i lang tid? Halter de? Dette er alle spørgsmål, du bør overveje, når du overvejer, om din hund har gigt. Hvis din hund oplever disse symptomer, skal smertestillende til hunde købes straks!

Hvad forårsager gigt hos hunde?

I modsætning til symptomerne på gigt hos hunde er årsagerne ret varieret i deres natur. Endnu en gang spiller alder en stor rolle, ligesom hos mennesker, da symptomerne kan udvikle sig gennem livet og derefter manifestere sig senere. Årsagen til stivheden og smerterne er essentielt betændelse i det ramte led som følge af gnidning mellem knogler. Denne gnidning kommer enten med alder, eller den kan være forbundet med tidligere traumer, det er derfor vigtigt at indføre en sund genopretnings routine, hvis din hund nogensinde brækker en knogle eller har en ulykke. Gigt kan også blive gradvist værre over tid, derfor er det vigtigt at anvende en hund gigt behandling så hurtigt som muligt.

Gigt lindring til hunde

Der er et par specifikke måder, hvorpå du kan opnå smertelindring for din hund. Nedenfor går vi lidt mere i dybden med nogle af dem.

En proaktiv hund

Tænk på hundens led som tandhjul på cykel, hvis du bare efterlader cyklen og ikke bruger den, bliver gearene gradvist stive og rustne. På en underlig måde gælder det samme for din elskede ledsager. Tag din hund på masser af gåture og sørg for, at de får masser af motion for at sikre, at de konstant træner deres skeletmuskulatur.

Hvis din hund allerede oplever symptomerne på gigt hos hunde, kan det være værd at overveje specifikke øvelser som en naturlig smertelindring for din hund. Svømning er for eksempel en god måde at hjælpe med at opbygge styrken i din hunds led, hvis de er svage. Jeg ved, at du hader at tørre din hund efter en svømmetur og ikke kan klare forlegenheden af at alle kigger på dig, men din hund hopper i søen, men svømning hjælper virkelig med at styrke brusken i leddene på grund af dets ikkebærende natur.

Din hunds diæt

Det er sikkert at sige, at hunde er lidt mere villige til at spise, hvad der er foran dem, end os mennesker, hvilket giver dem en klar biologisk fordel, når det kommer til at tage forebyggende foranstaltninger mod gigt hos hunde.Kontroller altid etiketten på deres mad og sørg for, at din ven får et nærende måltid, der vil være godt for dem. Dette princip gælder også for mikronæringsstoffer. Hvis du vil maksimere din hunds ernæring, ville en balanceret kost fyldt med frisk kød og fedtstoffer for protein og hormonsyntese. Derudover vil de bedste led kosttilskud til hunde heller ikke være et dårligt sted at starte.

Syntetiske behandlinger

Der er masser af muligheder, når det kommer til at behandle din hunds gigt. De mest almindeligt ordineret lægemidler er ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er), som griber ind for at reducere ledbetændelse og dermed reducere smerte niveauer. Men mange syntetiske kemiske behandlinger kan de forårsage flere problemer, end de løser, da bivirkninger kan spille en rolle afhængigt af lige præcis din hunds scenarie. Syntetiske kemiske behandlinger er stærke og er altid en mulighed, men realistisk bør de kun anvendes hvis smertelindring ikke kan opnås på nogen anden måde.

Naturlige behandlinger

En langt mere fredelig måde at tage forebyggende foranstaltninger på med hensyn til gigt hos din hund og symptomerne herpå, er at tage de tidligere nævnte måder, du kan opnå smertelindring for din hund på, herunder en afbalanceret og sund kost og hyppig motion, og komplementere dem med naturlige behandlinger og kosttilskud til hunde med gigt. Glucosamin til hunde er et glimrende eksempel på den slags naturligt gigt tilskud, der kan inddrages i din hunds kost. Glucosamin er en naturligt forekommende forbindelse, som du kan finde i skaldyr, og den er blevet grundigt undersøgt med hensyn til dens forhold til reparation af brusk. Naturlige behandlinger og midler kan også betragtes som den venligste måde at hjælpe din hund, da de ikke afhænger af nogle stressende injektioner eller procedurer.

Naturlig smertestillende og forebyggelse til din hund

Det er svært at anbefale en bestemt behandling til din hund, da hver hund, ligesom mennesker, er anderledes. Men med det sagt, vil vi sige at, hunde også er mennesker, så starten er at behandle dem på den måde.

  • 1 - Sørg for, at din hund får nok daglig motion til at mobilisere og bruge deres led, før de støder ind i problemer med dem. Dette vil holde dem glade og holde dem fra at blive overvægtige, og en overvægtig hund er mere tilbøjelige til at lægge den slags belastning på deres led, som ofte spiller en rolle i begyndelsen af gigt.
  • 2 - Sørg for at du holder øje med hvad din hund spiser. En balanceret kost, som er bred i sin ernæring, er fantastisk til understøtte naturlig vækst og reparation, samt at give dem brændstof til at løbe rundt.
  • 3 - De bedste naturlige kosttilskud kan hjælpe med at supplere en allerede balanceret kost og aktiv livsstil for at sikre, at din hunds krop gør alt for at forhindre gigt på et cellulært niveau!

Sørg for at din hund følger disse tre regler, så de vil hurtigt være på vej til et længere og mere livligt liv, hvor smerte i deres led er det sidste, du bør bekymre dig om.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med