Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Knogle & Led Sundhed

Din kat er mere end bare et kæledyr – den er en del af familien og nok også din bedste ven, og netop derfor er dens velvære og glæde ofte en topprioritet. Hvis der er noget der fortæller dig, at din kat er glad og har det godt, så er det at den kan løbe og springe omkring, uden smerter eller mangel på bevægefrihed. Det er derfor vigtigt at pleje din kats led og knogler, for at sikre at den kan bevæge sig rundt uden problemer. Animigo har en række produkter der er designet til effektivt at kunne bidrage til netop pleje af led og knogler, og samtidigt er lette at anvende din bedste ven kan nyde en aktiv tilværelse!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Vores katte er så meget end bare vores kæledyr, de er en del af familien. Så hvis du tror, at de lider med deres knogler og led, ville du så ikke hjælpe? Ligesom hos os kan vores kattes knogler svækkes og deres led kan blive smertefulde og stive. Derfor er ledpleje af katte så vigtig. Men hvordan ved du, om deres led er problemet eller noget andet? Og hvad kan du gøre for at hjælpe?

Hvad er tegnene på ledproblemer hos katte?

Er din kat normalt aktiv, men begynder den at have svært at hoppe rundt som den normalt ville? Eller bliver de bare i huset hele dagen lang i stedet for at gå ud at udforske? Ledsmerter hos katte er ikke nødvendigvis en pludselig ting, men er normalt et langsomt progressivt problem, der bliver værre med tid og alder. Som følge heraf opdager du det måske ikke først, men det første tegn er en reduktion i deres normale aktivitetsniveau. Andre tegn på ledproblemer hos katte inkluderer at gå stift, at halte og at have problemer med at bevæge sig.

Hvad forårsager ledsmerter hos katte?

Ledproblemer kan generelt opdeles i to forskellige kategorier for både mennesker og katte: udviklingsmæssige og degenerative. Som navnet antyder, er udviklingsmæssigt, når knogler og led ikke udvikler sig korrekt, når de vokser, enten som en killing eller en ung kat. På den anden side betyder degenerative, at knogler, led eller ledbånd langsomt er nedbrudt over tid, hvilket oftest ses hos voksne katte. Selvom hver kat er forskellig, er der nogle almindelige årsager til dette, herunder utilsigtet skade, vægtforøgelse, alder og generel slitage.

Hvad er gigt hos katte?

Det betyder at der er betændelse i leddet. Gigt kan forekomme hos katte, mennesker og de fleste arter i dyreriget. I en sund kattes led er knoglerens overflade dækket med et tyndt lag af glat brusk samt en dæmpe ledvæske, som gør det muligt for de to overflader at glide let over hinanden uden friktion. Når en kat har gigt, er brusket i leddet beskadiget, hvilket betyder at de to overflader gnider mod hinanden, hvilket fører til stivhed, ubehag og smerte.

At tage din kat til dyrlægen er en god måde at bekræfte, om de lider af gigt, men hvis du har bemærket ledproblemer, som kun starter lige starter hos din kat, kan der være ting som kan hjælpe, før det bliver for alvorligt. Ledgigt er et resultat af, at leddene eroderes i en sådan grad, at det medfører permanent skade, men hvis det ikke er nået det stadie endnu, er der masser af ledpleje til katte derude, som kan fungere som en forebyggende foranstaltning.

Sådan hjælper du din kats led

Når det kommer til at hjælpe din kats led, er der to ruter at tage: kirurgiske eller naturlige metoder. Hvis du tror, at deres ledproblem er alvorligt, skal du tage dem til dyrlægerne, før du beslutter dig. De vil være i stand til at give din kat et fuldt tjek og lade dig vide, hvad problemet er, og hvordan man hjælper. Derefter kan du vælge en af de to metoder. For nogle er kirurgi den eneste mulighed, men for flertallet, er det bedre at prøve en naturlig metode først, før man har en alvorlig og dyr operation.

Før du begynder med kirurgi, er der heldigvis en række ting du kan prøve. Til at begynde med er det vigtigt at identificere, hvad årsagen til problemet er, så du kan sørge for den rette ledpleje til din kat. Hvis det skyldes vægtøgning, kan du prøve at ændre deres kost og sørge for at de får mere motion. Hvis det skyldes slitage, kan du prøve at reducere deres aktivitetsniveau og holde dem optaget på ander måder, som ikke vil påvirke deres led lige så meget. Hvis problemerne skyldes alderdommen, men der er stadig handlinger, du kan tage for at hjælpe din kat. Dette kan indebære at give dem specifikt kattefoder til ældre katte eller sætte alt de har brug for, såsom deres mad, senge og legetøj på et lavere niveau, der er lettere for dem at komme til.

Naturlig ledpleje

Ud over at gøre hvad du kan for at reducere årsagen til problemet, kan du også forsøge at yde andre former for pleje. Naturlige led tilskud til katte kan være yderst gavnlige, da de kan give al den ernæring, der er nødvendig for sunde led. Du kan ofte finde disse i forskellige variationer afhængigt af behovet, herunder i piller, pulver og soft chews til de mere kræsne katte, de kommer også med forskellige kombinationer af ingredienser. Kosttilskud til din kats led kan også være meget nyttige for at tilføje noget ekstra til deres kost som en forebyggende foranstaltning mod fremtidige ledproblemer.

Knogle og ledpleje ernæring

Med mange naturlige ledpleje kosttilskud til katte, samt specifikt foder, er der en række ingredienser at kigge efter, som er kendt for at hjælpe med at støtte sunde knogler og led. Den første af disse er sunde fedtstoffer såsom omega 3 og 6 fedtsyrer, der findes i fiskeolier og fødevarer som for eksempel hørfrø. Ud over dette er glucosamin og chondroitin fremragende forbindelser til sunde knogler og led og spiller en rolle i deres bevægelse. Andre gode fødevarer omfatter gurkemeje og ingefær, der siges at virke som antiinflammatoriske midler. Det er også vigtigt for led såvel som din kats generelle sundhed at sikre, at din ven får masser af vitaminer og mineraler i deres daglige kost enten gennem mad eller tilskud for at give den bedste ledpleje til katte.

For at konkludere er den optimale måde at yde den bedste ledpleje hos katte i alle aldre først at overvåge deres adfærd og bevægelse for at se, om der opstå problemer. Hvis du mener, at noget kan være forkert, skal du gøre, hvad du kan for at reducere årsagen og tage dem til dyrlægen, hvis du tror det kunne være alvorligt. Til sidst er det vigtigt at være proaktiv og tag forebyggende foranstaltninger for at stoppe problemer, inden de fremstår. Den ideelle måde at gøre dette på er at give dem god ernæring gennem mad eller naturlige led kosttilskud til katte.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.