Fordøjelse & Detox

Vi ved vidst alle godt, at hundefoder ikke er det eneste din hund spiser. Hunde går på opdagelse og får smagt på alverdens ting der enten ligger på gulvet eller findes ude i naturen. Dette kan være medvirkende til at din hund får dårlig mave eller oplever problemer med fordøjelsen, præcis som vi mennesker kan opleve en reaktion når vi spiser noget forkert. Da din hund ikke selv kan sige til, når der er noget galt, er det derfor vigtigt at du er opmærksom og holder øje med deres fordøjelse, da det er vigtigt for deres sundhed og velvære. Opdag Animigo’s produkter der er særligt designet til at hjælpe med at pleje din hunds fordøjelse, og bidrage til både sundhed og velvære!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

I modsætning til hvad du måske tror, er dårlig mave hos hunde ikke den eneste grund til, at du måske bør være bekymret for deres fordøjelsessystem. Hunde fordøjelse er en vigtig vej, hvor din hund opnår sundhed og velvære. Din hunds fordøjelsessystem nedbryder den mad, de spiser og omdanner den til energi og andre agenter, der derefter sættes i arbejde i din firbenede vens krop, der gør en forskel i deres hverdag. Mange andre livsbevarende systemer stoler på at fordøjelsessystemet fungerer for at sikre, at de også fungerer optimalt.

Der er alle mulige trin, som du som en hund ejer kan tage for at sikre, at hundens fordøjelsesproblemer er en sjældenhed for din følgesvend i særdeleshed. Nemlig ved at indarbejde fordøjelses plejende hundemad og fordøjelses kilder i deres kost. Men først er det vigtigt at forstå bedre hvordan og hvilke slags fordøjelsesproblemer din pelses ven kan stå over for.

Hundens Fordøjelsessystem

Hunde fordøjelse er identisk med menneskelig fordøjelse i form af formålet, som er at tage mad og derefter konvertere til stoffer, der kan bruges over hele kroppen. Der er dog en slående forskel, og det er længden. Hundens fordøjelsessystem er meget kortere end menneskers, fordi længden af fordøjelseskanalerne er specielt designet til at passe til deres kost. Hunde er beregnet til at spise mest kød, så de har et kortere fordøjelsessystem. Mennesker skal derimod have en mere afbalanceret kost, så vores er længere. Du kan også se dette afspejles i vores tænder og hvordan hunde har skarpe tænder designet til at gribe og rive kød.

Når vi taler om tænder er det også vigtigt at nævne, at hundens fordøjelsessystem ikke kun er maven og tarmene, som mange ikke helt forstår. Hundens fordøjelse begynder ved munden og fortsætter så helt til endetarmen hvor affald frigøres. Fordøjelsessystemet tager i det væsentlige mad på en lang nærende rejse. Undervejs bliver det opdelt af mavesyre, galde og forskellige fordøjelsesenzymer, hvor de resulterende produkter anvendes i hele kroppen. Men en negativ ting ved hundens fordøjelsessystem og alle fordøjelsessystemer generelt er, at det at det tager tid, og at der er mange steder, hvor problemer kan opstå.

Fordøjelsesproblemer ved Hunde

At en hund får dårlig mave er ikke en overraskende begivenhed, når man har i tankerne, at de er tilbøjelige til at indtage næsten alt, der ligger foran deres næse. Denne definerende hunde karakteristika kan betyde, at toksiciteter kan opbygges i din hunds fordøjelsessystem og de mange organer, der omfatter det. Da en hunds fordøjelse er en proces, der udføres af så mange forskellige organer, kan der opstå flere forskellige fordøjelsesproblemer. Din hunds fordøjelsessystem er utroligt alsidig, og kan i høj grad beskytte sig selv hvis det bliver ladt alene takket være organer som lever og nyrer. Langtids misbrug kan dog føre til problemer, og her er nogle af de almindelige årsager til problemer i din hunds fordøjelsessystem:

Mad

Det er ikke overraskende, at den største faktor i din hunds fordøjelse er, at hvad de spiser, helt sikkert hvad angår hundens fordøjelsessystem, er det du får ud af. Hunde spiser næsten alt, og selv om det betyder, at de i det store og hele ikke er kræsne, skaber dette et problem, idet toksiciteter kan opbygge sig i deres fordøjelseskanal og forårsage problemer med fordøjelsesproblemer over tid. Dette kan være resultatet af at indtage en diæt, der er rig på stærkt forarbejdede fødevarer, eller en, der indeholder for meget human mad. Som ejere kan vi nogle gange tænke, at fodre vores pelsede venner, hvad vi spiser, er en omsorgsfuld ting at gøre, men pr. Definition, og som deres kortere fordøjelseskanal viser sig, er hunde på ingen måde mennesker, og dette bør overvejes, når de fodrer dem.

Motion

På den modsatte side af balancen fra mad er motion. Træning eller rettere mangel på det kan være en trussel mod din hunds fordøjelsessystem, da motion faktisk er en god naturlig måde at regulere din hunds metabolisme på. En mangel på motion kan føre til, at din hund bliver oppustet og forstoppet eller oplever fordøjelsesproblemer med hensyn til funktionen af dets tarm. At sikre, at din hund får nok motion, er en god måde at sikre, at tempoet og strømmen af fordøjelsesfunktionen opretholdes.

Bakterier

En af de væsentligste årsager til fordøjelsesproblemer hos hunde er bakterier. Bakterier er udenlandske celler, der formidler og frigiver toksiner, der forårsager komplikationer og beskadigelse der hvor de er. Dette kan forklare, hvorfor din hund kan lejlighedsvis opleve forstyrret mave. Bakterier findes ofte i forældet eller rådnet mad, hvorfor det er vigtigt at holde øje med hvad din hund spiser eller hvad de planlægger at spise. Det samme gælder for når du er ude på en tur, fordi bakterier kan bæres på ting, som din hund er nysgerrig over for i verden ud over måltiderne.

Symptomer på Fordøjelsesproblemer ved Hunde

Selv om de problemer, som din hund måtte løbe ind i, kan være forskellig i deres oprindelsessted og virkningssted, er der nogle bestemte tegn, som du kan observere i din hund, der fortæller dig, at det kan være tid til at handle . Her er en liste over symptomer at passe på, der kan tyde på at en hund har dårlig mave eller andre komplikationer ved deres fordøjelse:

  • Opkast
  • Diarre
  • Mangel på appetit
  • Forstoppelse
  • Meget gas
  • Blod eller slim i afføring

Hvad Kan Jeg Gøre For At Forhindre Fordøjelsesproblemer For Min Hund?

Heldigvis er der forebyggende foranstaltninger, som du kan tage til dig og arbejde ind i din hunds daglige rutine for at beskytte dem mod fordøjelsesproblemer. For det første, og vigtigst af alt, er det vigtigt, at du holder øje med, hvad de spiser; Giv dem ikke mad, der er for forarbejdet, da dette kan forværre fordøjelsesproblemerne. Undgå også, at fodre dem mad, der var beregnet til mennesker, da denne form for mad simpelthen ikke er egnet til deres fordøjelse på en art til arts basis! Sørg for, at din hund får masser af protein i form af kød, da også deres fordøjelsessystem kan drage enorm fordel af en generøs dosis af fiber. Fiber er blandt de mest naturlige måder at hjælpe med fordøjelsen. Du bør også være sikker på at forhindre din hund i at spise ting, som de netop har taget op af jorden. At træffe disse beslutninger for din hunds kost kan hjælpe med at afgifte deres system og forhindre opbygning af potentielt farlige toksiner.

For det andet skal du sikre, at din hund er aktiv. Bortset fra at være fantastisk til immunsystemet og fælles sundhed er motion en af de vigtigste kilder til stimulering i hundens fordøjelsessystem. At sikre, at din hund får tilstrækkelig motion, vil hjælpe med at sikre, at deres fordøjelsessystem vil virke på normal måde, og intet opbygges eller bliver brugt forkert.

Fordøjelses Kosttilskud til Hunde

Der er en bred vifte af naturligt fremskaffede kosttilskud, der målrettet arbejder med fordøjelsen, som du kan give til din hund for at supplere en afbalanceret diæt og motion rutine. Kompleksiteten af hundens fordøjelsessystem betyder, at støtte kan kræves på forskellige områder. Heldigvis er mange naturlige kosttilskud til hunde og hunde fordøjelses supplementer er skræddersyet til at passe alle disse specifikke områder. For eksempel kan nogle være designet til at målrette mundhulen, andre maven og andre tarmene. Du kan endda finde nogle, der er designet til at hjælpe med at støtte bakterierne i din hunds tarm! Alt i alt er vinduet til at sikre, at hundens fordøjelsessystem holdes sundt, munden. Ved at regulere, hvad din firbenede ven spiser, og ved at supplere det med naturlige kosttilskud, kan du hjælpe med at gøre deres mundt til kilden til et godt og sundt liv.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.