Fordøjelse & Detox

Hunde Forstoppelse, Hvad Skal Man Gøre?

Fordøjelses systemet er uden tvivl vores vigtigste række organer, og det samme kan siges også om vores hunde og hvordan de håndterer fordøjelse og afgiftning. For vores hunde virker det døgnet rundt, at nedbryde mad for at skabe energi, regulere stofskiftet og rengøre din hunds krop for gifter. Men fra tid til anden kan du mærke din hund ikke laver. Dette kan være et tegn på forstoppelse, et fordøjelsesproblem, som påvirker både hunde og mennesker. Men hvordan hjælper man en forstoppet hund? Vi vil diskutere symptomer på forstoppelse ved en hund, lettelse af forstoppelse og endda nogle naturlige midler til hunde forstoppelse. Men først, lad os forstå, hvad det er, og hvordan det kommer til.

Hvad er hunde forstoppelse?

Et meget almindeligt problem for vores firbenede venner, er forstoppelse i fordøjelsessystemet. Det er faktisk et af de mest almindelige problemer med fordøjelseskanalen, så det er vigtigt, at du forstår, hvad det er, så du kan hjælpe. Ligesom hos mennesker og andre dyr er forstoppelse hos hunden karakteriseret ved vanskeligheder eller endog manglende evne til at komme af med afføring. Men hvad forårsager det, og hvordan kan du hjælpe?

Hvad forårsager hunde forstoppelse?

Hvis du tænker 'Min hund er forstoppet, og jeg ved ikke hvorfor', så rolig, fordi svaret er ikke langt væk. Hunde forstoppelse, ligesom mange fordøjelses spørgsmål, er stort set forårsaget af diæt og hvad din hund spiser eller ikke spiser. For eksempel er fibre et vigtigt makronæringsstof, for at din hunds krop skal udføre en optimal fordøjelse, og manglende evne til at forbruge nok af det kan resultere i hunde forstoppelse.

Ligeledes kan en dårlig diæt være en almindelig årsag til forstoppelse hos hunden. Fordøjelsessystemet hos dine firbenede venner er et spil af input og output, hvad du lægger i, er hvad du får ud, og hvis det du sætter i deres mund er af tvivlsom karakter, vil du sandsynligvis se et afkast når det kommer ud i den anden ende! Problemer som fedme kan også spille en rolle.

Ikke alle årsager til forstoppelse er rent fødevarer relateret. Det kan også være et spørgsmål om pleje, tro det eller ej. Hunde forstoppelse kan faktisk være resultatet af sammenfiltret hår rundt, inde i eller over anus, hvilket gør det sværere for din hund at passere afføring. Det kan også være resultatet af hævede kirtler, en bivirkning af medicin eller manglende motion. Det er vigtigt at holde disse årsager i tankerne, når du bemærker din hund ikke laver, før du foretager drastiske ændringer i kosten.

Forstoppelse Symptomer Ved Hunde

Nu hvor du har en ide om, hvad der kan medføre forstoppelse hos hunden, er det næste logiske skridt at forstå hvad du skal være på udkig efter, hvis du vil foretage en klar diagnose, så du derefter kan anvende de nødvendige ændringer. Nedenfor er en liste over symptomer på forstoppelse, der kan hjælpe dig med at forstå, om din hund har et problem eller ej:

  • Spænding, når de skal af med afføring
  • Piven når der passerer afføring
  • Uregelmæssig afføring
  • Manglende afføring
  • Sammenfiltret fæces
  • Tør afføring

Sørg for at du kigger efter disse tegn, når du forsøger at få en forståelse for din hunds problem. Hvis du bemærker din hund ikke laver, eller at når de gør det, virker det ubehageligt eller i smerte, så kan dit svar meget vel være at hunden er forstoppet.

Risiko Ved Hunde Forstoppelse

Heldigvis, vil du blive lettet at det er forholdsvis almindeligt med forstoppelse, og risikoene ved forstoppelse er ret lav. Du bør dog stadig søge lindring af forstoppelse, så snart muligheden opstår, fordi det kan medføre nogle komplikationer. En opbygning af fæces i din hund kan føre til stadig mere ubehagelig belastning, når den skal passere afføring og selv opkast. Men den største bekymring er, at det kan få din hund til at nedsætte appetitten. Efterhånden som deres krop begynder at forbinde spise med processen med at spænde, når de skal af med afføring, vil de vende deres næse væk fra måltider for at undgå ubehag. Det er nok, til at behandling af forstoppelse ved en hund bør ske for både din hunds komfort og deres helbred. Så hvad skal man gøre, når din hund er forstoppet?

Behandling Af Forstoppelse Ved En Hund

Du vil være glad for at vide, at værktøjerne til at hjælpe med at forhindre hunde forstoppelse er ret nemme at anvende. Dette fælles problem kommer med nogle fælles løsninger, der ville udgøre eksempler på hjemme tiltag for at hjælpe med hunde forstoppelse. Ved at tage disse nødvendige skridt og foretage disse nødvendige ændringer kan det få en dyb indvirkning på at give lettelse til din hund.

Kostændring

En af de mest almindelige årsager til hunde forstoppelse er en dårlig kost. At spise de forkerte ting kan have nogle dybtgående virkninger på hvordan din hunds fordøjelse reagerer, for eksempel at give din hund for meget stærkt forarbejdede fødevarer kan forstyrre deres fordøjelse og føre til forstoppelse. Det samme gælder når man giver dem menneskelig mad, som af natur ikke er beregnet til hunde. Med det sagt skal du også se på, hvor meget de spiser, fordi fedme, såvel som at være forbundet med en lang række andre problemer, er en primær årsag. Den bedste måde at hjælpe på er at sikre, at de spiser en afbalanceret kost, med masser af fiber og protein, og for at sikre, at mængden denne diæt kommer i, svarer til hvad de har brug for.

Motion mod forstoppelse

Kostens partner in crime, motion, er også en vigtig ting at tage med i overvejelserne, når man søger midler i hjemme der kan hjælpe med hundens forstoppelse. Som tidligere nævnt er fedme en primær årsag til forstoppelse i hunden, og motion kan være en god måde at hjælpe med at tabe lidt vægt. Endvidere er motion i det væsentlige den olie, der smører hjulene i din hunds naturlige metabolisme. Med lidt fart på din hunds metabolisme, er de mindre tilbøjelige til at opleve en back-up i form af forstoppelse.

Pleje af pels

En mere niche ændring til at gøre, men måske har din hund brug for en tur til frisøren alligevel! Når du børster og klipper din hunds hår, skal du sørge for, at du ikke forsømmer anus og området omkring det. Klipning af dette område er en hurtig og nem måde at stoppe håret fra at filtre sammen på, hvilket ellers kan medføre, at hundens anus blokeres og hjælpe forstoppelse med at komme til.

Hunde Forstoppelse Supplementer

Sidst, og ikke mindst, i den række af løsninger, du kan vælge, når det kommer til at besvare spørgsmålet om hvad man skal gøre, hvis din hund er forstoppet, er tilskud. Hjemme midler til hunde forstoppelse kan komme i form af et væld af hundevenlige kosttilskud. Afførings blødgørere er strålende at tage, da de virker ved at ændre sammensætningen af din hunds fæces, hvilket gør det lettere at passere i tilfælde af forstoppelse hos hunden. Hunde fordøjelses støtte supplementer er den perfekte måde at supplere en afbalanceret kost og motion som en måde at både forebygge og give hunden behandling mod forstoppelse. Det er også vigtigt, når du giver din hund supplementer, at vælge de, der er naturlige i deres kilde. Naturlige midler til hundens forstoppelse er ikke kun mere stærkt koncentreret i de aktive stoffer, der er nødvendige for at behandle hundens forstoppelse, men de mangler også de tilsatte kemikalier og tilføjelser, der potentielt kan forårsage større komplikationer.

Andre interessante artikler