Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvordan Man Håndterer Bændelorm i Hunde

Bekymret, at din hund kan have en bændelorm? Bændelorm i hunde er ikke et behageligt problem, men desværre er det meget populært blandt hunde i alle aldre. Dette skyldes, at en enkelt voksen bændelorm kan producere omkring 1.000-2.000 proglottider (dele af en bændelorm med deres egne reproduktions systemer) med et massivt 100.000 æg! Som følge heraf er det vigtigt at du ved, hvordan hunde kan få disse parasitter, tegn på bændelorm i hunde samt de bedste måder at hjælpe med at slippe af med.

Hvad er en bændelorm?

Bændelorm, en type parasit, og en af de mest almindelige tarmorme, hunde kan have. Heldigvis er disse ikke de mest farlige for hunde, og mange vil ikke engang udvise mærkbare symptomer, før man ser det i deres fæces. Hovedproblemet med bændelorm er dog, at de kan overføres til mennesker, hvor de kan forårsage os problemer. Der er mange forskellige typer bændelorm, der hver kommer fra deres egen vært, hvilket betyder, at der er masser af måder for dig eller din hund at få dem. Som følge heraf er bændelorm i hvalpe og voksne hunde meget almindelige, så det er vigtigt, at du ved så meget om dem som muligt.

Typer af Bændelorme

Officielt navn Mellemliggende vært Kan mennesker få dem?
Dipylidium Caninum Lopper Ja - Fra en smittet loppe
Taenia Hydatigena eller Taenia Multiceps Grise, får, og geder Ja - Fra kontakt med en hund der har ormen
Taenia Pisiformis eller Taenia Serialis Kaniner og gnavere Ja - Fra inficeret oksekød
Echinococcus Dyr og husdyr (f.eks. kvæg og får) Ja - Fra kontakt med en hund der har ormen
Diphyllobothrium Dyr og rå/under bagt fisk Ja - Fra rå eller under bagt fisk

Hvordan ser bændelorme ud?

En fuldt voksen bændelorm ser flad ud, lang (omkring 10-20 centimeter) og består af mange små segmenter. Da de kun vokser fuldt ud, når de lever i din hunds tarme, er du ikke meget tilbøjelig til at se en komplet bændelorm. I stedet vil du mest almindeligt se segmenter af bændelorm i afføring eller omkring hundens anus, ofte sammenlignet med korn af ris eller små frø. Dette skyldes, at bændelorm har proglottider, som er sektioner af deres krop med deres egne reproduktions systemer og fulde af bændelorms æg, der kan bryde af. Hvis de netop er kommet ud, kan du se disse bændelorms segmenter som hvide og endda lidt bevægelige. Hvis de har været løsnet i et stykke tid, kan de se tørre ud og fremstå som hårde, krystalagtige pletter.

Hvordan får hunde bændelorme?

Bændelorm er en meget almindelig tarmorm, og som følge heraf kan de være ganske lette for din hund at få. Bændelorm bliver sendt gennem en mellemvært. Dette betyder, at deres larver udvikler sig i en mindre vært, før de gives til en hund, hvor den derefter kan modnes (eller et andet større dyr som katte eller mennesker). Det skyldes, at en hund ikke kan smittes blot ved ægget, men bændelormen er nødt til at forbruge den mellemliggende vært, hvilket gør dens livscyklus hos hunde lidt anderledes end for andre tarmorme.

Der er mange forskellige mellemværter, som hver type bændelorm trives i. Den mest almindelige er lopper, da disse allerede er et stort parasit problem for hunde, men der er mange andre. Dette omfatter kaniner, gnavere, fugle, vildt, kvæg, husdyr og også råt eller underbagt fisk. Dette betyder ikke, at du bør være bange for at din hund går tæt på områder, hvor disse dyr kan leve, eller at du bør undgå at give dem kød og fisk; din hund kan kun få bændelorm fra disse, hvis de er blevet smittet. Hvis du tager fornuftige forholdsregler, som f.eks. Ikke tillader din hund nær døde dyr og sørger for at du laver kød og fisk grundigt, før du giver det til din hund, så kan risikoen reduceres drastisk.

Bændelorms symptomer hos hunde

Når det kommer til tegn på bændelorm hos hunde, er de heldigvis en af de få intestinale parasitter, der kan ses synligt i afføringen. Bændelorm i hundeafføring virker ofte som små korn af ris og kan også findes omkring deres anus eller på deres sengetøj. Hvis de sidder fast i håret omkring deres anus, kan det få din hund til at trække deres bagende på tværs af gulvet eller slikke og bide i området som følge af irritationen. Hvis du ser din hund gøre dette, kig på området selv og se om det kunne være problemet, før du antager, at det er noget andet eller skælder dem ud.

Bændelorme forårsager ikke interne problemer, og som andre tarmorme, er deres ikke synlige symptomer ikke helt så indlysende og kan ofte forveksles med andre problemer eller sygdomme. Et alvorligt bændelorm angreb kan dog vise nogen tegn bortset fra de synlige orme segmenter i afføringen. Dette indbefatter vægttab, på trods af at den spiser de samme mængder og også opkast, hvis ormene gør deres vej til din hunds mave.

Behandlinger for bændelorm i hunde

Hvis du tror, at din hund har bændelorm, er der måder, du kan forsøge at hjælpe. For det første, hvis du er usikker eller tror det kunne være alvorligt, tag din hund til dyrlægen for en grundig diagnose. De kan kræve, at du tager en afførings test med, så de kan kontrollere din hunds fæces for eventuelle synlige tegn på ormen. De kan derefter hjælpe dig med en passende bændelorme behandling for hunde, der dræber bændelormen, så den kan passeres igennem i afføringen. Du kan også bede om en bændelormsbehandling til hvalpe, hvis du tror, at en mor måske har givet den til deres kuld. Din dyrlæge vil også sandsynligvis foreslå fremtidige forebyggende metoder til at modhjælpe ormen kommer tilbage, hvilket kan findes gennem dine dyrlæger eller også gennem naturlige produkter online.

Forebyggende metoder til bændelorm i hunde

  • Brug en forebyggende hunde orme fjerner
  • Hold lopper væk
  • Undgå potentielle mellemværter
  • Hold deres opholds områder rene
  • Vask dine hænder, når du bruger tid udendørs

Den bedste måde at håndtere bændelorm på hos hunde er ikke at vente, til du mærker tegnene og derefter gøre noget, men at tage forebyggende tiltag for at mindske risikoen for, at de får orme i første omgang. For det første er der masser af forebyggende bændelorm tabletter til hunde tilgængelige på markedet, at når de bruges regelmæssigt kan de hjælpe med disse irriterende parasitter. Du kan også få overordnede hunde orme fjernere, der kan hjælpe med at forebygge en række tarm orme, herunder bændelorme.

En anden måde at forhindre din hund på at få bændelorm er ved at bruge loppe kontrol, da de er en af de mest almindelige mellemværter for bændelorm larver. Dette kan enten være ved hjælp af en loppe dræber eller ved at undgå områder, der vides at have lopper eller andre dyr med loppeangreb. På samme måde bør du også sørge for, at din hund undgår nogle af de andre mellemværter, herunder gnavere og vilde dyr, og sørg for at de ikke spiser rå eller ikke bagt kød.

Andre metoder til at reducere risikoen for bændelorm hos hunde, eller for at stoppe dem, fra at vende tilbage, er at holde deres boligarealer rene og ryddelige. Dette indebærer regelmæssigt at vaske deres sengetøj, samle deres fæces op og holde deres udendørs miljø rent. Hvis du har børn, der regelmæssigt leger udenfor eller har været i kontakt med et dyr, der måske har bændelorm, skal du også sørge for at de vasker deres hænder grundigt for at forhindre spredningen.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med