Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hunde Diarré, Hvad Gør Man?

En af de mere almindelige, hvis ikke lidt pinlige problemer, som vi mennesker kan opleve, er et tilfælde af diarré. Dog er vores elskede hunde ikke sikre fra at få et tilfælde af det også. Hunde diarré er ikke overraskende blandt en art, der spiser næsten alt hvad du sætter foran deres ansigt! Og løs afføring kan være et problem, som din hund kunne pådrage sig på et hvilket som helst tidspunkt. Men det betyder ikke, at du skal bekymre dig eller være konstant opmærksom.

Hunde diarré behandling er tilgængelig i mange former, og hvis du spekulerer på, hvordan man kan kurere hunde diarré hurtigt, hvad man skal give en hund med diarré, og hvad man skal fodre en hund med diarré, vil vi forsøge at besvare disse spørgsmål for dig nedenfor. Men først kan hunde diarré være et mysterium for nogle ejere, så det logiske sted at starte er, hvad er diarré? Hvad gør den? Og hvad kan du gøre for at forebygge hunde diarré?

Hvad Er Hunde Diarré?

Meget som ved mennesker, er hundens diarré er ikke et problem i sig selv, men det er et svar på eksterne stimuli, det vil sige en viral bakteriel infektion eller en allergi for eksempel. Hunde diarré er præget af hyppige afføring, løbende afføring, og måske endda blod i afføringen. Når en hund har diarré, vil disse tegn typisk give den væk, sammen med et mere presserende behov for at komme af med afføring. Hundens afføring kan forventes, fordi det er et resultat af mad mv., Der føres før vandet og næringsstoffer kan udvindes fra det. Dette kan også være resultatet af fordøjelsessystemet, der producerer for meget væske.

Dette sker, fordi din hunds fordøjelsessystem opdager tilstedeværelsen af en fremmed agent, såsom bakterier, og reagerer ved at udstøde så meget gennem fordøjelseskanalen som muligt for at fjerne truslen. Hunde diarré bør typisk vare op til 3 dage, men akutte tilfælde kan vare op til 14. Kroniske tilfælde af hund diarré kan vare over en måned og bør behandles med mere bekymring, da de kan pege på mere alvorlige sundhedsmæssige problemer.

Hvad Forårsager Hunde Diarré?

Hunde diarré er dit kæledyrs reaktion på noget, de har indtaget. Meget som hos mennesker er det almindeligt forbundet med bakterier i mad, en viral infektion eller noget så trivielt som en allergi. En anden årsag til diarré er stress, så det betyder, at det er nødvendigt at sikre, at du ikke sætter din hund under unødigt pres, da dette kan resultere i et tarmproblem. At finde ud af, hvad der har forårsaget diarré til din hund, er en proces, der kan støttes ved at observere, hvor længe de har udvist symptomerne. Fødevareforgiftning og allergier fortæller mere at det er et kortere møde med diarré. Længere er mere almindelige som følge af en bakteriel eller virus infektion.

Hvad Er Symptomerne På Hunde Diarré?

Vi har allerede nævnt de symptomer der er mere lette at opdage ovenfor, men der er en bred vifte af specifikke symptomer på hundediarré. Sørg for at overveje fremkomsten af et af følgende symptomer, der alle kunne være vejledende for en komplikation relateret til diarré.

 • Løbende afføring
 • Kvalme
 • Mavesmerter
 • Mavekramper
 • Blod i afføring
 • Feber
 • En trang til at tømme tarmene
 • Oppustethed
 • Dehydrering

Skal Jeg Bekymre Mig Om Hundens Diarré?

Bortset fra bekymringen om at skulle rydde op i rod som en stakkels hundeejer er diarré almindelig og forholdsvis godartet. Det, du bør holde øje med, er hvor længe det varer. Hvis din hund har diarré i længere tid, så kan dette være et signal om et mere alvorligt problem ved hånden. Der er også tre ting, der absolut er værd at tænke på, når det kommer til at hjælpe hunde med diarré:

 1. Vand

  Som forklaret ovenfor er det primære symptom, som du ser hos hunden når den har diarré, løbende afføring. Hvad gør afføringen så løbende er det vand, der bliver spolet ud af din hunds krop sammen med det fordøjede mad. Tabet af vand, især over længere tid, kan føre til, at din hund bliver dehydreret. Dehydrering kan gøre din hund træt og forvirret; vand er væsken, der bruges til alle de store kemiske reaktioner i din hunds krop, og en langvarig mangel på det kan have katastrofale konsekvenser for deres helbred.

 2. Elektrolytter

  Hvad mange mennesker ikke forstår er, at vand ikke er det eneste, som din hunds krop har brug for at være sund. Vandbalancen i din hunds krop er reguleret af tilstedeværelsen af en masse mineraler, der kollektivt kaldes elektrolytter. Disse frit strømmende mineraler hjælper ikke kun med at regulere, hvor meget vand din hunds krop kan absorbere, de bruges også til mange funktioner i kroppen, såsom muskelkontraktioner. Du har muligvis bemærket, at diarrépiller til mennesker typisk indeholder meget natrium eller glucose. Det skyldes for eksempel, at disse ingredienser udgør, hvad kroppen behøver for at bevare vandbalancen, når både elektrolytter og vand spoles ud af diarré.

 3. Blod

  Endelig kan blod også gå tabt i hundens bløde afføring som følge af overdreven diarré. Du bør kontrollere din hunds fæces for blod, når de har diarré. Hvis blodtabet bliver for meget kan få alvorlige konsekvenser, og hvis dette sker, skal der straks søges lægehjælp.

Hunde Diarré Behandling

Heldigvis er der nogle trin, som du kan tage som en hundeejer for at hjælpe med at helbrede diarré hurtigt. Hvorvidt det drejer sig om, hvad man skal give en hund, der har diarré, hvad man skal fodre en hund, der har diarré, og alt andet. Dette omfatter:

 1. Hvad Skal Du Fodre En Hund Med Diarré

  Fordøjelsessystemet i din hund under diarré er et meget skrøbeligt sted, og du vil ikke forværre det mere. At fodre din hund en sund og afbalanceret rå kost er en god måde at at forhindre det. Det er overflødigt at sige, at menneskelig mad er ude af billedet, da det ikke er naturligt egnet til din hund på dette tidspunkt og at fodre din hund, det kan bare gøre sagen værre. Du må heller ikke fodre din hund noget der er stærkt behandlet. Bare hold dig til det, du ved, er sundt for din hund, og også vitaminer og mineraler er også gode. Ikke mindst fordi de hjælper med at genopbygge værdifulde elektrolytter.

 2. Hvad Skal Du Give En Hund Med Diarré

  Der er også masser af kosttilskud på markedet, der er tilgængelige, og kan hjælpe med at støtte din hund, mens de har diarré. Disse kosttilskud arbejder ofte for at berolige smerter og kramper, udskylle systemet, hærde afføring og erstatte de dyrebare elektrolytter. Naturligt supplement, når det kombineres med en sund hunde diæt, kan hjælpe med at helbrede en hunds diarré hurtigt, og sørge for, at din hunds fordøjelse kommer på sporet uden problemer. Nogle af de bedste naturlige ingredienser at passe på i diarrékontroltilskud til hunde omfatter vitaminer, mineraler og absorberende ler.

Konklusioner Over Hunde Diarré

Hvis din hund lider af diarré, skal du sørge for at den får nok vand og elektrolytter, og også at den ikke mister noget blod i deres fæces. Du kan også hjælpe deres genopretning af symptomerne på diarré ved at give dem et supplement, men sørg for at du vælger en, der er lavet ved hjælp af naturlige ingredienser og ikke hårde kemikalier, der kan ødelægge deres mave endnu mere. Derudover bør du generelt holde øje med, hvad de spiser, så du bedre kan forstå, hvorfor de har diarré i første omgang. Hvis din hund får det hyppigt, skal du kontrollere deres kost, fordi de kunne være allergiske eller uenige med en bestemt type mad!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med