Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Allergier

Hundeallergi er ikke kun når vi mennesker er allergiske overfor hunde. Ligesom vi kan være allergiske, kan hunde også være allergiske overfor en række forskellige ting, hvilket kan vise sig blandt andet ved at din hund klør og bider sig. Dette kan være frustrerende og ubehageligt for din hund, og derfor er det vigtigt at få undersøgt din hund for allergi, hvis den begynder at udvise tegn, og selvfølgelig sikre lindring for din hund! Hos Animigo har vi en række let anvendelige produkter, der er særligt udviklet til at hjælpe med at lindre allergiske reaktioner, så din hund kan slippe af med den ubehagelige kløe og irritation. Hjælp din hund til at føle sig bedre tilpas nu!
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Når folk tænker på hunde allergier, tænker en stor del på mennesker, som er allergiske overfor hunde. Men vidste du, at din hund også kan have allergier? Kæledyrs allergier er almindelige blandt alle dyrearter og kan forårsage en række problemer både internt og eksternt på samme måde som, når en person har en allergi.

Hvad er allergi hos hunde?

En allergi er en reaktion fra immunsystemet mod fremmede stoffer, der kommer i kontakt med kroppen. Din hund kan potentielt være allergisk over for en række forskellige ting, herunder madvarer, shampooer, lopper, pollen og støv. En allergisk reaktion opstår normalt på samme måde som en menneskelig allergi, såsom kløe, opkast eller rødme, men det afhænger af den specifikke hund. Mens der generelt ikke er nogen kur mod allergi hos hunde, er der nogle måder at hjælpe. Dette kan omfatte at undgå allergi kilden så meget som muligt, samt at give dem behandlinger og kosttilskud, som hjælper deres krop med at behandle det invaderende fremmedstof.

Hvilke hunde er tilbøjelige til allergier?

Allergi hos hunde kan udvikles i enhver race og på ethvert tidspunkt i deres liv, men bestemte racer er mere udsatte for dem end andre. Hudallergiske reaktioner er mere almindelige hos racer som Retrievere, Terrier og Settere, mens respiratoriske allergier, som kan påvirke vejrtrækningen, er mere almindelige hos fladskårne racer som Pugs, Bulldogs og Boston Terriers. Det betyder ikke, at din hunds ikke vil få en allergi blot fordi den ikke er af samme race som nævnt.

Hunde allergi symptomer

Mens symptomerne på hunde allergier varierer afhængigt af hunden, allergien og dens alvorlighed, er der nogle almindelige symptomer at passe på. Disse omfatter:

 • Kløe
 • Rød irriteret hud
 • Konstant slikken/kradsen
 • Bider huden
 • Diarré
 • Opkast
 • Undgåelse af bestemte fødevarer
 • Hævelse
 • Problemer med vejrtrækning
 • Tungt åndedræt
 • Gispen
 • Løbende næse
 • Løbende øjne
 • Nysen
 • Unormal snorken

Hvordan man identificerer hunde allergier

Du tror måske det er indlysende, at din hund har en allergi, da de vil vise symptomer. Men hvordan ved du, om det er allergi eller noget andet? Og hvordan ved du, hvad de er allergiske over for? Nogle hunde allergier er meget tydelige - hvis de kaster op lige efter at have spist noget bestemt mad, har det sikkert forårsaget et problem hos dem. Men hvis de begynder at gispe eller puste mere tungt, kan det være en allergi, men det kan også være et resultat af øget motion, varmt vejr eller åndedrætsproblemer. Hvis du er i tvivl om din hund har en allergi, er den bedste måde at blive sikker på, at besøge en dyrlæge. De kan hjælpe dig med at forstå, om symptomerne er af intolerance eller et andet helbredsproblem.

Når du er sikker på, at din hund er allergisk overfor noget, hvordan ved du så hvad det er? Dette er igen noget, der kan bestemmes af din dyrlæge, eller blot ved at lægge mærke til din hund derhjemme. Forskellige hunde allergier vil have forskellige tegn. Hvis det er noget som lopper, vil du kunne se dem. Hvis du har ændret deres shampoo eller bruger nye produkter i huset, kan det forårsage en allergisk reaktion hos din hund. Du vil muligvis også være i stand til at se det i sammenhæng med noget foder, ellers kan du prøve at bytte deres normale foder ud for at se om det giver et bedre resultat. Uanset hvad tager det tid og tålmodighed at identificere deres allergier, og det er bedst at følge en systematisk eliminations proces.

Typer af allergier hos hunde

Allergier hos hunde kan generelt opdeles i tre grupper - hud, mad og miljø. Disse kan dække en række forskellige intolerancer, men har normalt lignende symptomer.

Hudallergi

Ligesom hos mennesker kan hunde også have allergier overfor bestemte fødevarer. Dette vil være forskelligt fra hund til hund, og det er ikke noget, du kan generalisere eller antage fra visse racer eller hundetyper. De fleste af disse allergier vil være fra deres mad, hvor de mest almindelige er oksekød, kylling, majs, æg, hvede, soja og mælk. De kan også findes i godbider og i fødevarer, du giver dem sammen med deres sædvanlige måltider. Når en hund har en fødevareallergi, er de mest almindelige symptomer opkast og diarré samt ansigts hævelse.

Hundefoder allergi

Ligesom hos mennesker kan hunde også have allergier overfor bestemte fødevarer. Dette vil være forskelligt fra hund til hund, og det er ikke noget, du kan generalisere eller antage fra visse racer eller hundetyper. De fleste af disse allergier vil være fra deres mad, hvor de mest almindelige er oksekød, kylling, majs, æg, hvede, soja og mælk. De kan også findes i godbider og i fødevarer, du giver dem sammen med deres sædvanlige måltider. Når en hund har en fødevareallergi, er de mest almindelige symptomer opkast og diarré samt ansigts hævelse.

Hunde miljøallergier

Vidste du, at hunde også kan være allergiske over for ting som pollen? Mange tror, at miljøallergier som pollen, støv og skimmel kun forekommer hos mennesker, men de kan også påvirke din hund. Nogle af disse, som for eksempel skimmel, kan undgås ved at holde huset og de områder, de lever i rene, men allergier som pollen kan påvirke din hund i flere måneder og er sædvanligvis sæsonbestemt. Disse miljøallergier kan forårsage irritation omkring deres poter og ører, men kan opstå på andre dele af deres krop. De kan også forårsage vejrtrækningsproblemer og føre til nysen og hoste.

Håndteringen af allergi hos hunde

Hvis din hund har en allergi, er den bedste måde at klare det på at begrænse deres eksponering for allergenet. Hvis der er specifikke fødevarer, de ikke kan klare, så tag dem ud af deres kost. Det er også vigtigt at håndtere mange allergier, at du sørger for, at deres levevilkår holdes rene og ryddelige. For dem, der ikke kan undgås, kan den bedste mulighed være at finde en passende hund allergi medicin, hvis det er alvorligt. Når man leder efter en allergimedicin til hunde, er det bedst at spørge din dyrlæge eller en professionel til rådgivning i stedet for at gætte.

If your dog has an allergy, the best way to deal with it is to limit their exposure to the allergen. If there are specific foods they can’t handle then take them out of their diet. It is also important for dealing with many allergies that you make sure their living conditions are kept clean and tidy. For those that can’t be avoided though, the best option may be to find an appropriate canine allergy medication if it is serious. When looking for an allergy medication for dogs, it is best to ask your vet or a professional for advice instead of guessing.

If you don’t want to resort to medications though, a great choice is to try to a natural dog allergy treatment that uses plant-based ingredients to boost the immune system and help them tackle the allergen from within. Foods that contain things like vitamins, minerals and fatty acids can be great for the body overall, and useful for the immune system; foods and plants such as echinacea, pumpkin seeds and glucosamine are all beneficial. It is also said that coconut oil is a great natural dog skin allergy treatment as it can help to soothe and calm irritation and redness.

Derudover er der også en lang række hundefoder til hunde med allergier. Disse undgår almindelige allergener som hvede, æg og mælk og bruger naturlige, men stadig mættende og nærende, erstatninger i stedet. Du kan også få skræddersyet hundemad til hudallergier, der undgår potentielle allergener samt bidrage til at øge deres immunforsvar til en afrundet hundallergi. Alt i alt, selvom du måske finder din hund, har en vis allergi, der skal håndtere, er der masser af ting, du kan gøre for at hjælpe dem, så de kan leve lykkeligt og sundt!

In addition to this, there is also a wide range of dog food for dogs with allergies. These avoid commonallergens such as wheat, eggs and milk and use natural, but still filling and nutritious, substitutes instead. You can also get tailored dog food for skin allergies, that avoid potential allergens as well as help to boost their immune system for a rounded dog allergy aid. Overall, although you may find your dog has a certain allergy that needs to deal with, there are plenty of things you can do to help them so they can live happily and healthily!

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.