Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvordan slipper din kat af med flåter?

Hvad er flåter?

Har din kat en flåt? Flåter på katte er desværre meget almindelige og kan nemt findes på huden og pelsen af vores yndlings katte. Men hvad er flåter? Flåter er små insektlignende væsener, de er parasitter, som er del af arachnid familien og relateret til edderkopper takket være deres 8 ben. At være parasitter betyder, at de lever af deres vært ved at fodre små mængder af deres blod. Mængden af blod de tager er så lille, at værten sandsynligvis ikke engang vil kunne føle det. Problemet med flåter er ikke, hvordan de fodrer, men at de kan videregive infektioner og sygdomme på værten, hvilket gør dem, til noget du og din kat skal undgå!

Hvordan ser flåter ud?

Generelt er flåter ganske lette at indentidicere i forhold til andre insekter og parasitter såsom lopper. De er ægformede og kan variere fra en beskidt cremefarve til mørke brun eller grå. De kan være mellem 1 mm og 1 cm i længden, afhængigt af hvor meget de har fodret, når de ikke har fodret, er de på størrelse af et sesamfrø, men når de er fulde af deres værts blod, kan de blive størrelsen af en kaffebønne. Heldigvis er flåter på katte ret mærkbare takket være deres størrelse og mangel på bevægelse; de vil virke som små buler på din kats hud, som du kan se, når du forsigtigt flytter noget af pels ud af vejen.

Hvordan får katte flåter?

Flåter kan findes skjult i græsklædte områder og skovområder, det er altså let for katte at få flåter i disse områder. Flåter anbringer sig på ting såsom et højt græs blad, så de enten kan falde eller klatre på en kat eller enhver anden potentiel vært og sætte sig fast, når de går forbi. Som et resultat vil du typisk finde en flåt på din kats ører, hoved, nakke og fødder. Din kat kan også få en flåt, hvis de er omkring andre dyr eller kæledyr, der har haft dem tidligere, da flåter, når de er mætte, hopper fra sin oprindelige vært videre til den næste. Derfor er det især vigtigt at slippe af med flåter på din kat, hvis du har andre kæledyr i husstanden.

Symptomer på flåter på katte

Det første tegn på flåter på katte er, når du ser dem. Flåter er store nok til at kunne ses i deres pels, du vil derfor være sikker på om din kat har flåter, hvis du ser en der sidder på deres hud. Der er også andre symptomer på, at din kat har flåter, som du kan holde øje med. Et flåtbid kan forårsage irritation og rødme i området, og hvis din kat har en flåt allergi, kan dette forværres. Andre symptomer på en alvorlig reaktion grundet en flåt allergi omfatter vægttab, feber, appetitændring, sløvhed og depression. Derudover, da flåter potentielt kan bære og sprede sygdomme, er der en række individuelle symptomer at holde øje med, som kan indikere, om det bare er en simpel flåtbid eller et mere alvorligt problem.

Flåt sygdomme hos katte

Lyme sygdom er den mest almindelige sygdom, som flåter kan overføre til katte, andre dyr og mennesker. Den er forårsaget af bakterier og påvirker nerveceller og muskler. Tegn på Lyme sygdom hos katte omfatter appetitab, smertefulde led, følelsesløshed (hvor de ikke kan stå ordentligt eller bevæge deres lemme), en cirkel af udslæt omkring biddet, sløvhed og hævede lymfekirtler.

Lyme sygdom er den mest almindelige sygdom, som flåter kan overføre til deres værter, men der er også andre mere sjældne problemer. Disse omfatter babesiose, en sygdom, som påvirker de røde blodlegemer. Symptomerne minder om dem til Lyme-sygdommen, men kan også forårsage gullig udseende hud, et hævet underliv og blegt tandkød.

Sådan fjerner du en flåt fra en kat

Hvis du finder en flåt på din kat, skal du først og fremmest ikke gå i panik! Det er vigtigt, at du ikke prøver at hive flåten ud, hvilket bare vil gøre tingene værre og belaste din kat. Start i stedet med at roligt at kontroller resten af din kats krop for at se om der er flere og for at sikre, at det faktisk er en flåt. For at fjerne en flåt, må du ALDRIG trække den ud med med magt; det kan medføre, at den synlige krop fjernes, men du kan efterlade hovedet begravet i huden, hvilket kan føre til en række infektioner og problemer. Find I stedet en alternativ metode til at fjerne flåten.

For sikkert at fjerne hele flåten, kan du prøve en specifik "flåttang" eller nogle steriliserede sløve pincetter for omhyggeligt at tage fat i flåten og derefter vride den ud af huden. Når du gør dette, skal du sørge for ikke at klemme kroppen, da det kan dræbe den og efterlade hovedet i huden. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du sikkert trække flåten ud eller hvordan du fjerner den selv, kan du altid gå til din dyrlæge og få professionel hjælp.

Loppe og flåt behandling til katte

Parasitbehandlinger til flåter og andre skadedyr dræber, kontrollerer eller forebygger. Der er en række forskellige valg, for at matche dig og din kats behov, disse inkludere:

  • Spot-on behandlinger - Denne flydende behandling skal placeres på bestemte steder på din kat, herunder nakken og ryggen. Væsken trænger så uskadeligt ind i din kats hud og dræber flåten eller parasitten uden at skade katten.
  • Flåt pulver - Det er et aktuelt produkt, som bruger aktive ingredienser, der dræber flåten eller parasitten og kan bruges på din kats pels. Produktet kan også bruges andre steder såsom på sengetøj som en forebyggende foranstaltning.
  • Flåt tabletter til katte - Disse virker ved at lade de flåt frastødende ingredienser blive absorberet i blodbanen, hvilket så dræber flåten, når den fodrer på sin vært, uden at skade katten på nogen måde.
  • Flåthalsbånd - Et specielt halsbånd til kæledyr, det virker ved enten at udstøde en speciel flåt frastødende gas, der afviser flåter eller ved at bruge aktive ingredienser, som dræber flåterne ved kontakt.
  • Loppe og flåt sprays - Du kan få to typer af disse sprays, en til at forhindre flåter og andre parasitter i at komme i nærheden din kats pels og en som dræber dem.
  • Beskyttende shampooer - De indeholder en række antibakterielle ingredienser, som hjælper med at beskytte din kat, når du vasker, og lindrer irritation forårsaget af flåt bittet.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilket flåtmiddel til katte du skal bruge, er der et par spørgsmål, du kan stille dig selv for at hjælpe med beslutningen.

  • For det første, hvad skal virkningen af midlet være? Er det til at behandle en allerede eksisterende flåt eller for at forhindre dem? Dette vil hjælpe dig med at vælge mellem en flåt dræber og et frastødende middel mod flåter til katte.
  • Hvor er loppen placeret? Hvis det er tæt på et følsomt sted, for eksempel omkring øjnene, ville du ikke sprøjte noget direkte over området, men i stedet bruge en mere mild tilgang.
  • Drejer det sig kun om en flåt eller er der også andre parasitter? Du kan fjerne en flåt fra din kats hud med en flåttang til katte, men hvis din kat også har andre parasitter såsom lopper, kan en mere universal spray være mere effektiv.
  • Til sidst skal du checke, om din kat har symptomer på en flåt sygdom. Hvis den har det, er det vigtigt, at du reagere hurtigt og tager dem til dyrlægen for at få hjælp.

Flåt forebyggelse til katte

Selvom dette er nemmere sagt end gjort, er flåt forebyggelse den bedste måde at håndtere irriterende parasitter på.

Der er nogle enkle trin, du kan tage for at hjælpe dig med at forhindre lopper på din kat. For det første, hvis det er muligt, prøv at undgå områder, hvor flåterne kan være. Dette kan være svært for mange katte, da de kan lide at vandre af sig selv, men du kan altid styre dit haveområde ved at skære langt græs. Du kan også bruge beskyttelsesprodukter, der virker som krydsafstødningsmidler til katte, herunder sprøjter, shampooer og andre typer produkter, der passer til dine behov. Når du vælger en af disse dog, gå efter noget, der er naturligt, som vil hjælpe med afstødende parasitter uden at forårsage irritation.

Although this may be easier said than done, tick prevention is the best way to tackle pesky parasites. There are some simple steps you can take to help you prevent fleas on your cat. Firstly, if possible, try to avoid any areas the ticks might be. This can be hard with many cats as they like to wander off by themselves, but you can always manage your garden area by cutting back long grass. You can also use protective products that act as tick repellents for cats, including sprays, shampoos and other types of products to suit your needs. When choosing one of these though, go for something that is natural that will help with repelling parasites without causing irritation.

So what is the best way to get rid of ticks on cats?

The downside is, cats and ticks are going to have to coexist, but the good side is that there are steps you can take to help. There are a number of different products and techniques out there to deal with ticks, but which is the best tick treatment for cats? Well, this really depends on you and your cat! Some people prefer to use a tick repellent for cats on a regular basis, while others prefer to intervene when their cat already has a tick. However you want to deal with these pesky parasites, you should now have some background knowledge and handy tips on how to get rid of ticks on cats for good!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med