Hud & Pels

Remedier til katteskæl du bør kende til

Katte har mere til fælles med mennesker, end du tror - ikke kun fordi de også er ualmindeligt besatte med laser pointere, men også fordi de oplever skæl. Hvis du foretrækker at sneen falder fra himlen og ikke fra din kats pels, så er du det helt rette sted. Her finder du alt, du behøver at vide om katteskæl: hvad der forårsager det og remedier.

Hvad er katteskæl?

Ligesom for mennesker er en kats skæl blot flager af tør hud, der falder af kroppen. Du behøver ikke være bekymret: katte kan have skæl ofte. Det er ikke livstruende, men de der kender til skæl kan skrive under på, hvor meget kløe det kan medføre, og hvor ubehageligt det kan være. Din kat vil dog ikke opleve det samme stigma, som mange mennesker lider under, når de har synlige skælproblemer. Men det kan stadig være lige så ubehageligt for dem, som det er for dig. Det er også værd at huske på, at skæl kan være et tegn på langt værre problemer, og du bør derfor være opmærksom på det.

Afhængigt af farven på pelsen, kan det være let eller svært at spotte de hvide skæl. Hvis din kat har en lysere pels, kan det være værd at tjekke deres soveplads. Og hvis de har mørk pels og mørk soveplads, skulle du måske overveje at stoppe denne påtvungne goth fase? Spøg til side - så helt seriøst, så er du nødt til bare at se bedre efter.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på om det er skæl, eller om det er den naturlige udskiftning af hudceller, da de godt kan ligne hinanden. Disse naturlige skæl, som ikke er et problem, er mindre, faktisk så små at du ofte ikke er i stand til at se dem. Det er denne form for katteskæl, der også typisk leder til allergiske reaktioner hos mennesker. Så hvis du har venner eller familie der er allergisk, kan du gøre det lettere for dem. Eller i hvert fald fjerne de problemmæssige skæl - de naturlige vil desværre stadig påvirke dem.

Hvad forårsager skæl?

En af de største årsager til katteskæl er parasitter. Lopper, lus og midebid kan alle forårsage allergiske reaktioner i din kats hud, hvilket resulterer i at den flager. En anden årsag kan være din kats kost. En ubalanceret kost kan føre til flere forskellige problemer såsom skæl. Endda tørt klima kan forårsage dermatitis.

Andre årsager inkluderer:

  • Allergier
  • Solbrændthed
  • Angst
  • Aldring
  • Infektioner

For effektiv at slippe af med skæl bør du isolere årsagen til dem. Alternativt, hvis det er svært at fastslå årsagen, kan du prøve nogle af de foreslåede remedier herunder, og finde frem til et der virker!

Remedier til Katteskæl

Shampoo

Denne forklarer sig selv ret godt. Ligesom for mennesker, kan en god shampoo hjælpe med at fugte det ramte område og hjælpe med at stoppe udviklingen af skæl. Animigos Skin & Coat Shampoo gør jobbet. Den helt naturlige formular er mild mod huden og hjælper med at rense og beskytte pelsen. Selvom katte ikke behøver bad så ofte, som vi gør, kan et bad af og til og brug af denne shampoo gøre en forskel i bekæmpelsen af skæl.

Parasit dræber

Hvis parasitter er problemet, er du nødt til at investere i en behandling. Du kan forebygge mod parasitter, før de er et problem med Loppe & Flåt Pulver. Designet til at afskrække lopper og andre små kryb fra at slå sig ned i dit kæledyrs pels, kan dette forebygge problemet helt. Hvis dit kæledyr allerede har parasitter, kan du investere i Loppe & Flåt Shampoo til at dræbe dem.

Tilskud

Hvis du er bekymret om hvorvidt din kats kost giver dem nok godt, kan du supplere med et tilskud. Hørfrøolie har vist sig at være gavnligt, da det er målrettet specifikke områder der inkluderer hud og pels. Det er rigt på Omega-3 og fyldt med vitaminer og mineraler, der er vitale for enhver kat, og kan derfor hjælpe med at holde deres hud i form, så de ikke lider af problemer med skæl.

Fugt

Da varmt og tørt vejr kan lede til skæl, bør du overveje at tilføje fugt til luften. En luftfugter kan hjælpe din kats hud med at absorbere mere vand, hvilket stopper tørhed og kan mindske risikoen for, at der opstår skæl.

Hydrer

Dehydrering kan også forårsage tør hud og skæl. Sørg derfor for at dit kæledyr altid har adgang til frisk og rent vand. Fyld deres vandskål op regelmæssigt og hold øje med dem. Hvis de ikke drikker, kan det være tegn på et større underliggende problem. I så fald, opsøg din dyrlæge med det samme.

Skygge

Da solskoldning kan forårsage skæl hos katte, kan det være en god ide at sikre dem skygge! Hvis deres pels er tynd eller lys i farven, har de mindre beskyttelse mod UV stråling. Tag dem indenfor når solen er på sit højeste på varme dage eller hold dem indendørs i perioder, hvor det er enormt varmt og solrigt for at undgå skade.

Nu hvor du ved alt om skæl hos katte, hvad der kan forårsage det og nogle remedier til at forebygge og bekæmpe det, kan du forhåbentligt holde din kat fri fra skæl! Men, hvis du oplever at din kats skæl er vedholdende, så tag dem til en dyrlæge og hør hvad de anbefaler.

Andre interessante artikler