Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvordan Renser Du Din Hunds Tænder?

Som en omsorgsfuld hundeejer er det godt, at din hunds velvære er tæt på dit hjerte, og hvis du vil have dem i topform, er en del af det at give dem omsorg dagligt. Der er flere faktorer, der sikrer, at din hund fører et sundt og godt liv, og en som ofte overses er hundens tænder. Rengøring af hunde tænder er afgørende for at hjælpe din hund på vej til et rent og klart sæt tænder og tandkød. Manglende udførelse af tandrensning kan føre til en opbygning af plak, som igen kan føre til andre orale komplikationer for din hund. Men et stort problem med rengøring af hundetænder er at udføre det i første omgang. Hunde kan være meget stædige dyr, og en modvilje mod rengøring af hundens tænder fra deres side kan gøre det utrolig vanskeligt at nå tandpleje for din hund. Så hvad er den bedste måde at rengøre hundetænder?

Risikoen Ved Tandproblemer Ved Hunde

Hvis du ignorerer tandpleje hos din hund fuldstændigt og kun efterlader din hunds tænder til dem selv, risikerer du mere end blot et sæt hvide perler i din hunds mund. Din hunds mund er det primære redskab, som de bruger til at udforske verden omkring dem, og forsømmelse af det kan have en dyb indvirkning på resten af kroppen.

De problemer, som din hunds mund kan have, er progressiv i deres natur. Hvis din hunds tænder ikke bliver rengjort, kommer der plak på tænderne. Plak er i det væsentlige en viskøs væske, der er dannet af spyt og fødepartikler, der er efterladt på tænderne efter at have spist. Bortset fra den dårlige duft er plak på hunde tænder faktisk ikke for stor en trussel mod din hunds helbred. Men det er det, plakken kan udvikle sig til, der giver bekymring.

Hvis plak får lov til at opbygges ukontrolleret, kan det hærde og danne tartar. Tartar sidder fast til din hunds tænder og er langt sværere at fjerne end plakken. Bortset fra den dårlige duft og udseende kan tartar svække tandkød og tænder og også beskadige gummerne. Det revet tandkød kan derefter give en vej, hvorigennem farlige bakterier kan komme ind i din hunds blod og rejse til resten af kroppen. Det vi begynder at forstå er, er at tandproblemer bliver værre over tid, og tandrensning er den bedste måde at stoppe at de nogensinde bliver til på. Her er nogle metoder, hvorigennem det kan udføres:

 1. Traditionel Rengøring af Hundetænder

  Hvis det ikke er ødelagt hvorfor fikse det, ikke sandt? Den traditionelle metode til rengøring af hunde tænder udføres næsten præcis, som du ville gøre det på dig selv som et menneske lige ned til børsten! Men hvordan ville du begynde at børste din hunds tænder på samme måde som du ville børste dine?

 2. Start Dem Unge

  Der er mening i udtrykket 'du kan ikke lære en gammel hund nye tricks', og det har en relevans, når du overvejer rengøring af hundetænder. Den bedste måde at rengøre hunde tænder på er at få dem startet fra en ung alder. Det samme gælder for enhver rutine, som du ønsker din hund at vedtage. Hvis de bliver introduceret som en hvalp, er de mere tilbøjelige til at være modtagelige over for det, og så vil det desensibilisere dem, da de bliver ældre. I sidste ende vil det at starte dem fra en ung alder, give en betydelig forskel i, hvordan de ser rengøring af hundetænder.

  Som en hvalp ser de det som en normal del af dagen eller ugen, men hvis du introducerer dem som en voksen, vil de se det som en sonderende hånd, der invaderer deres mund og vil behandle oplevelsen med fjendtligt instinkt. Den bedste måde at starte er ved simpelthen at sætte en hund-venlig tandpasta på en klud og derefter forsigtigt duppe den på deres tænder. Da de bliver ældre kan du introducere den samme tandpasta, men på en hundebørste, hvor en lignende rutine som set hos mennesker kan indføres.

 3. Stå Bag Dem

  Ja selvom, det er vigtigt at give din hund følelsesmæssig støtte, i dette tilfælde mener vi virkelig at komme bag dem! Ved at vænne din hund til børstning bagfra, virker det, som mindre tvang, og de vil blive mindre oprevede ved at gøre det. Dette betyder også, at du kan få bedre adgang til munden og gør det muligt for et scenario, hvor det er lettere at forsikre dem om dine positive intentioner.

 4. Beløn Dem

  Adfærdsmæssigt reagerer hunde meget på samme måde som os mennesker. Selv om der er hund tygge godbidder derude, kan du i dette tilfælde bare stole på regelmæssige godbidder. Dette skyldes, at hunde er kendt for at udvise positiv forstærkning. Hvad det betyder er at belønne en god opførsel med en godbid kan hjælpe med at sikre, at de gentager det. At starte når de er unge er den bedste ting at gøre, men hvis du forsøger at lære en ældre hund at børste deres hænder, kan et klap på ryggen, kalde dem en god hund og giver dem en godbid umiddelbart efter, at hundens tænder rengjorte, være er en stor måde at håndhæve positiv forstærkning på. Dette vil så betyde, at de vil etablere en positiv tilknytning til tandrensning og være mere lydige og modtagelige under fremtidig børstning.

 5. Brug De Rigtige Produkter

  Det er også vigtigt at sikre, at du kigger på, hvad du putter i din hunds mund. Vælg et naturligt fremstillet hundetandpasta-supplement, når du går i gang med tandrensning, og sørg også for at du ikke bruger en børste, der er så hård, at den skærer tandkødet. Der er endda masser af hunde tandpastaer, der kommer i specifikke kødfulde smag. Dette kan være godt for at danne en positiv association for hunden.

 6. Alternative Metoder

  Det gamle ordsprog kan dog ringe rigtigt for nogle, og hvis det er for vanskeligt at forsøge at få din hund til at engagere sig i rengøring af deres hundetænder, er der heldigvis alternativer til rådighed, som du kan vende dig til. Nemlig, ligesom hundens tandpasta, er der et væld af naturligt fremskaffede hunde tand kosttilskud og tygge godbidder til rådighed til at hjælpe med at levere hunde tandpleje. Disse, når de tages sammen med en tilstrækkelig kost, kan bidrage til at sikre sunde hunde gummer og tænder.

Forebyggende Tandpleje

Bortset fra rengøringsprodukter til hundetænder og de bedste børste teknikker er der også nogle forebyggende foranstaltninger, som du kan tage med din hund for at lette processen med at give dem ideel tandpleje. For det første er plak på hundetænder stærkt påvirket af sammensætningen af din hunds kost. Den rigtige kost kan gå langt for at hjælpe med at lette risikoen for tandproblemer. For eksempel kan en diæt, der er høj i sukker, være skadelig for din hunds tænder, ligesom det kan være højt i forarbejdede fødevarer. Kontroller altid etiketten for hvad der er i den mad, du giver din hund for at sikre, at den passer til at holde tænderne i og tandkød i tjek.

Du bør også gøre en indsats for at regulere, ikke kun hvad de spiser, men hvad går i deres mund generelt! Ofte kan hundens tandproblemer skyldes afskårne og knuste tænder som følge af at tygge på hårde genstande, pinde eller endda hårde overflader. Sørg for, at din hund har masser af legetøj, som de kan vende sig til at tygge på, da disse giver en sikrere mulighed for deres tænder. Det er også vigtigt at se på måder at introducere tandpleje til din hunds daglige liv. Den bedste slags er dem, der er naturligt fremskaffede, da de er mindre tilbøjelige til at bære potentielt skadelige kemikalier og tilføjelser.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med