Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hud & Pels

10 almindelige hudproblemer hos hunde

Hvis du tænker, 'min hund bliver ved med at rive og slikke på deres hud', eller hvis du bemærker noget andet om deres pels, kan det være den lider af et hudproblem. Din hunds hud og pels spiller en stor rolle i deres sundhed og trivsel og kan, for dig, være det første sted at lægge mærke til, om noget er forkert. Der er mange forskellige tegn og symptomer på en hudsygdom, der ofte kan forveksles med en simpel hudkløe, så hvordan ved du, om de har et problem?

Hvad er hudproblemer hos hunde?

Hunde vil altid få den tilfældige kløe, kilden og ridse på deres hud; de er aktive dyr og elsker at løbe og lege! Men når den lille kløe bliver til at din hund konstant kradser, eller hvis du mærker tegn som skaldede pletter, parasitter og tør flad hud, så lider de sandsynligvis af en slags hudsygdom. Her er 10 af de mest almindelige problemer ved hundens hud samt deres symptomer og årsager:

1. Allergier

Hvis din hund bliver ved med at klø på bestemte områder af deres hud eller det ser rødt ud og irriteret, så kan de have en form for allergi. Generelt er der 3 typer af allergier hos hunde: hud, mad og miljø. Du kan normalt fortælle om din hund er allergisk over for noget, hvis de har en reaktion lige efter at være i kontakt med det, og enhver form for allergi har potentialet til at forårsage en reaktion på deres hud, selv hundemad. Hvis du er usikker på, hvad allergenet kan være, skal du overveje at gå til din dyrlæge og finde ud af en overordnet behandling af hundens hud allergier. Du kan også prøve at øge deres interne immunsystem og give dem naturlige supplementer til allergi hos hunde.

2. Eksem

Eksem hos hunde er ikke nødvendigvis en hud forstyrrelse, infektion eller sygdom, men en betændelse i deres hud, der kan skyldes en række årsager. Dette omfatter at være i kontakt med udløsende stoffer (såsom kemikalier eller støv), svampe- eller hudinfektioner med bakterier, tørt vejr, loppe og parasit bid og endog dårlig ernæring. Den bedste måde at hjælpe med at håndtere hudirritationer hos hunde er ved at bruge en specifik hunde eksembehandling. Du kan også forsøge at holde irritationen væk, for at forhindre opblussen, ved at bruge naturlige produkter på deres hud, såsom shampoo og vaske, og hold dem væk fra mulige udløsere.

3. Tør hud

Ligesom hos mennesker er tør hud på hunde meget almindelig. Du vil bemærke tør hud på din hund, hvis du ser flakket eller skællede områder over deres krop. Som et sekundært resultat af tør hud vil du sandsynligvis også mærke kedelig og glansløs pels. Tør hud kan også forårsage irritation, så det kan desuden føre til, at din hund klør på områder af deres krop. Der kan være mange årsager til tør hud, herunder miljøet, vejret, dehydrering og visse allergier. Heldigvis er tør hud en af de lettere hudproblemer hos hunde at håndtere; du kan prøve at ændre deres kost til at indeholde vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer enten gennem deres hundemad eller kosttilskud. Du kan også bruge plejeprodukter såsom en specifik hundeshampoo til kløende hud.

4. Dermatitis

Også kendt som atopisk dermatitis hos hunde, er denne hudsygdom betinget af deres immunsystem, som overreagerer overfor visse allergener. Symptomer på dermatitis hos hunde omfatter konstant kløe og ridser samt rød og betændt hud. Dermatitis kan forekomme over hele kroppen, men er mest almindeligt omkring deres ører, ansigt, poter, fødder og lyske. Der findes en række hunde dermatitis behandlinger, der kan hjælpe enten symptomerne, såsom beskyttende og svampedræbende shampoo, eller årsagen, såsom allergi supplementer til hundens hud. Desværre kan du ikke 'helbrede' en allergi hos hunde, men du kan træffe foranstaltninger for at styrke deres indre immunsystem og hjælpe deres krop med at behandle allergenet.

5. Lopper & flåter

Irriterende parasitter som lopper og flåter er ekstremt almindelige blandt hunde og er en stor årsag til en række andre forhold hos huden ved hunde, som følge af den irritation, de forårsager. Da lopper og flåter er parasitter betyder det, at de lever af en vært. Tegn på lopper og flåter på din hund omfatter kløen, rysten, slikken på huden og rødmen. I de fleste tilfælde vil du også kunne se loppen eller flåten på din hunds hud eller i deres pels, så det er et let hudproblem at identificere. Heldigvis, da det er et ganske almindeligt problem, er der mange produkter derude, der hjælper med at behandle loppe og flåt dræbere, forebyggende spray og beskyttende shampoo.

6. Mange

Der er to forskellige typer af mange, sarkoptiske og demodektiske, som begge er forårsaget af mider. Dette er en anden type parasit, der lever på din hunds hud og kan forårsage infektioner. Sarkoptisk mange er også kendt som "hunde scabies" og kan let spredes fra hund til hund. Denne type kan forårsage alvorlig irritation såvel som betændelse, skaldede områder, sår, skorper og endda en slags hudeksem. Demodectic mange, derimod, er langt mindre smitsom og selvom det har lignende symptomer, kan det forårsage mindre hudirritation. Den bedste måde at slippe af med kvaler er at bruge en bestemt midebehandling til hunde og holde dit kæledyr og deres levende miljø så rent som muligt.

7. Ringorm

Vidste du, at ringorm er forårsaget af en svamp, ikke en egentlig orm? Det får navnet fra de karakteristiske ring lignende læsioner, som svampen forårsager på huden. Ved siden af de runde røde områder forårsager ringorm også irritation, betændelse og skaldede områder. Som følge heraf vil du ofte finde din hund klør på det berørte område, hvilket kan gøre det værre. Ringorm svampen kan nemt overføres fra hund til hund gennem tæt kontakt, så det er almindeligt hos hvalpe og i situationer hvor hunde bruger meget tid tæt på hinanden. Den bedste måde at hjælpe svampen på er at bruge en svampebekæmpende hundeshampoo eller behandling.

8. Svampeinfektioner

Dette er en meget almindelig type hudinfektioner hos hunde, og som navnet antyder, skyldes det unormal svampevækst, der normalt opstår omkring ørerne eller poterne. Symptomer på hudinfektion omfatter irritation, skraben eller tygning på området, misfarvet eller fedtet hud og en dårlig lugt. Mens enhver hund potentielt kan få en svampeinfektion, er de mest almindelige hos visse racer som Westies og Cocker Spaniels. Hvis du finder din hund har en svampeinfektion, kan du tage dig af det med specifikke behandlinger og produkter som beskyttende rensemidler.

9. Seborrhea

Seborrhea kan dukke op overalt på kroppen, og er en hudtilstand, der resulterer i fedtet hud og skæl. Den mest almindelige årsag til seboré er gennem genetik, så det kan ofte vare hele deres levetid. Hunde kan også få tilstanden gennem allergier eller hormonelle problemer, hvilket betyder, at det generelt kan være meget svært at permanent slippe af med din hunds flagede hud, når de har det. Du kan dog træffe foranstaltninger for at hjælpe symptomerne på seboré, herunder regelmæssig vask og pleje af din hunds hud og pels samt brug af specifikke rensende hunde shampoo.

10. Hot spots

Også kendt som fugtig dermatitis er hot spots områder af betændt og rød hud, der kan føle sig varme at røre ved. De kan forekomme hvor som helst på din hunds krop, men findes normalt omkring hovedet, hofterne eller brystet. Årsagerne til hot spots hos hunde kan variere, men er almindeligvis af loppebid, infektioner eller overdreven tygning eller slikning på det pågældende hudområde. Det kan også forårsage problemer hvis din hund skraber i området med hot spots og det kan gøre dem værre. Der er en række måder at hjælpe denne specifikke hudtilstand, herunder naturlige hot spot spray og regelmæssig badning og pleje.

Sådan plejer du din hunds hud

Så hvad er den bedste måde at passe på din hunds hud? Uanset om det er at forsøge at forhindre en potentiel hudsygdom eller at håndtere et aktuelt problem, er den bedste måde at hjælpe, med regelmæssig pleje. At være opdateret på deres pleje samt at lave konstante checks giver dig mulighed for at få øje på eventuelle små problemer, før de bliver større. Brug af visse produkter, der er designet til at rense og beskytte din hunds hud og pels, er også en positiv måde at hjælpe mange hunds hud forhold. Du kan også skaffe en række hjælpemidler hjemme til kløen. Hvis du finder irritation, er det ikke det største problem for din hund, da nogle hjemme midler til kløen hos en hund indeholder naturlige ingredienser, der kan bidrage til at holde irritation, rødme og betændelse i bugt.

Andre interessante artikler