Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Angst & Opførsel

Familieforøgelse? Opskriften på en glad (adoptiv) hund

Bløder dit hjerte også, for alle de mange hunde, der ikke har en (fast) ejer? De stakkels hunde, der sidder i et bur på et internat, ikke bliver nusset, trænet, fodret godbidder og elsket hvert eneste minut af deres liv? Eller de hunde, der bor hos fosterfamilier, og nok ikke rigtigt ved, at de venter på et permanent hjem?

Der findes utallige hunde, som ikke har en fast ejer og enten bor på et dyreinternat eller midlertidigt hos en fosterfamilie, men uanset hvad, har alle disse hunde brug for et permanent hjem.

Og hvad vigtigere er, de fortjener alle et fast hjem, der giver dem kærlighed og opmærksomhed hver eneste dag (som selvfølgelig er en forlængelse af den kærlighed og omsorg de får fra fosterfamilierne og personalet i dyreinternaterne).

For hvad skal man egentlig overveje inden man adopterer en hund? Og hvordan forbereder man sig bedst på den hund, så det er en glad hund?

Vi giver dig her en oversigt over, hvad du bør overveje og gøre klar, før du henter hunden hjem - og hvordan du bedst hjælper din hund finde sig til rette og finde ro med naturlige kosttilskud og kærlighed, da det kan være en stressende omvæltning for en hund, først at blive efterladt og derefter adopteret.

tag dig god tid på dyreinternatet, til at finde din nye bedste ven

Hvordan vælger du en adoptiv hund?

Der findes desværre alt for mange hunde, der mangler et hjem og kærlighed. Alt for mange hunde der hvert år bliver afleveret på et internat, overladt til sig selv. Og størstedelen af disse hund er sunde, glade og vil trives i det rette hjem.

Udover oftest at være sunde, raske og allerede trænede, så vil de være vant til mennesker (oftest børnefamilier) allerede og derfor kan det tit være lettere at få sig en adoptivhund frem for en hundhvalp (der vil vække dig hver morgen).

Og skulle du mangle mere til at overtale dig, så får du her en hjerteskærende god grund: mange af de hunde, der ikke bliver adopteret, risikerer at blive aflivet på trods af at have mange gode år at give af.

Så, hvilke grunde er der ikke til at adoptere en hund? Du har helt ret - ingen. Der er kun gode grunde til at vælge en adoptiv hund.

Der er dog nogle ting, du bør gennemtænke, inden du tager, den første hund du ser med hjem - ting der er afgørende for at familieforøgelse bliver en succes for alle.

Inden du tager ud på dyreinternatet for at møde alle de skønne vapser, der er, bør du have svar klar til de nedenstående spørgsmål. Tag en god snak med personalet på dyreinternatet, da de vil kunne hjælpe dig med at finde netop den hund (eller de hunde), der vil have størst success for at trives med dig.

 • Hvordan set dit liv ud? Hvor meget tid, energi og kærlighed har du til en hund?

 • Har du haft en hund før, og hvordan var det? Hvilke udfordringer oplevede du, og hvornår havde I det bedst sammen?

 • Hvis ikke du har haft en hund før, har du så et netværk du kan lære af, eller mulighed for at øve dig lidt inden?

 • Hvad leder du efter i en hund? En stor eller lille hund? Hvalp, teenager, voksen hund? En rolig hund, en aktiv hund, en hund til træning? En hund, der kan leve med dine andre dyr, eller en hund der skal trives for sig selv?

tag dig god tid på dyreinternatet, til at finde din nye bedste ven

Alt du bør vide for at få en glad hund

Nu er du forhåbentligt blevet bekræftiget i at du skal adoptere en hund fra et internat. Men der er mere arbejde at gøre. Du har på nuværende tidspunkt et godt forhold til dyreinternatet og konsulteret grundigt med dem, for at du og din hund er det rette match.

Nu kan du begynde at forberede dig selv og dit hjem (og nok også den nærmeste dyrlæge, for at være på den helt sikre side!) på at tage imod hunden:

 • Undersøg hvad din hunds baggrund er.

  Når både hunden og du har valgt hinanden, bør du igen tage en grundig snak med personalet på dyreinternatet. For at bidrage til en glad hund og en sund hund, er det vigtigt at du kender til dens baggrund.

  Hvordan var dens tidligere hjem? Hvilken familie boede den med, og hvordan blev den behandlet? Har den haft ubehagelige episoder, der kan have haft konsekvenser for dens adfærd, og som kræver at du gør brug af beroligende til hunden? Og har personalet særlig viden, der kan hjælpe dig til at den hurtigere bliver tryg ved dig?

  Ligeledes bør du spørge ind til dens helbred - er den vaccineret? Hvornår var dens sidste helbredstjek, og hvornår bør den tjekkes igen? Har den allergier, madvarer den reagerer dårligt på, eller fysiske skavanker, du bør kende til?

 • Få fat i alt til hunden.

  Inden din hund flytter ind, er der en række basale ting du absolut må få fingrene i. Vi har her lavet en tjekliste, som du hurtigt kan printe og gøre brug af for at få alt til hunden.

 • Et miljø og tilskud der er beroligende til hunde

  Uanset om din nye følgesvend har særlige behov eller ej, så bør du være forberedt på at den godt kan være nervøs, sky og urolig i starten. Den har trods alt fået revet hele sit liv op før, og er nok bange for at blive efterladt igen (eller værre!).

  Det er derfor ideelt at du forbereder tryghed og områder, hvor din hund kan trække sig tilbage uden at du (eller andre) følger efter den.

  Så hvordan forbereder du dig bedst på at give den ro og tryghed?

  • Tålmodighed og kærlighed - hav masser af det, det er det vigtigste!

  • Hvis din nye hund virker urolig, kan du til fordel for både din hund og dig selv bruge et beroligende tilskud - ikke for at bedøve den (det er det sidste du bør gøre da dette kan tage dens egen idé om selvkontrol fra den og få den til at have mistro til dig). Nej, et berolige tilskud vil hjælpe den til at finde ro og føle sig bedre tilpas med hjælp fra naturlige ingredienser

  • En hule med puder og tæpper, hvor den kan gemme sig og føle sig tryg, hvis den trænger til at trække sig lidt væk. Dette kan være et bur, som du gør lækkert, bare den har et sted for sig selv

  • En rundvisning i huset med dig. Det lyder måske mærkeligt, men hvis du tager den med rundt i hele huset, vil den bedre forstå, at den må opholde sig overalt og føle sig tryg ved det.
 • Mental aktivering.

  Uanset om dette er hjemme træning eller hundetræning på et hold, så vil det være til gavn for både din hund og jeres forhold til hinanden, da det er kvalitetstid mellem jer og vil opbygge tillid og tryghed.

  Mental aktivering er derudover særligt vigtigt, for at din hund trives, da mental stimulering er afgørende for dens trivsel, velvære og for en sund adfærd. Det er sjovt for din hund, og noget der vil bringe den og dig enorm glæde!

Og husk så på, at intet kan garanteres når du adopterer en hund, så hav tålmodighed og masser af kærlighed klar. Der er dog ingen tvivl om, at en hund er den største gave og den største kærlighed du nogensinde vil opleve.

Asymmetriske bryster er ganske normalt og ikke noget du behøver at skamme dig over eller bekymre dig om - det rammer langt flere end du tror

Andre interessante artikler