Fri fragt på alle ordrer over 499kr

10 Tegn På Din Hund Kunne Være Stresset

Ingen kærlig kæledyrsejer ønsker at deres loyale, pelsede ven skal være stresset eller nervøs, men hvordan kan du se det? For mange mennesker kan det være svært at se nogle af de vigtigste tegn på stress hos hunde, og mange kan let forveksles med andre følelser. Desværre kan vores hunde ikke direkte tale til os, så for at vide, hvordan de føler, skal du se på deres kropssprog og handlinger. For at hjælpe dig med at passe på din nervøse hund, er der her 10 tegn, på at din hund er stresset, så du bedre kan forstå din hunds angst og adfærd.

Hvad forårsager stress hos hunde?

Stress og angst hos hunde kan skyldes en række årsager. Generelt er der nogle normale udløsere, der kan føre til en nervøs hund. Dette omfatter separationsangst, høje lyde, flytning, rejse, gå til dyrlægerne og møde nye mennesker eller kæledyr. Når det kommer til hunde i nød, er det vigtigt at huske, at hver hund er anderledes. Hver hund er unik og speciel i sig selv, så hvad der kan være en stress udløsere for en, er måske ikke for en anden. Desuden kan det, der kan forårsage en lille mængde angst hos en hund, enormt hæve stressniveauet i en anden.

Normale årsager til stress hos hunde

Separation
Rejsen
Fyrværkeri & Høje Lyde
Besøg Hos Dyrlægen
Flytte Hud
Nye Mennesker eller Dyr

Tegn på stress ved hunde

Så nu kender du årsagerne, der kan få din hund til at føle sig stresset og bekymret, men hvad er tegnene? Mens der er en række typiske (og ikke så typiske) hunde stress symptomer, er der ti tegn, der er de mest almindelige. Hvis din hund føler sig ængstelig, vil de normalt udvise et eller flere af disse symptomer i varierende grad.

1. Gøen

Overdreven gøen og også hylen, hvinen og piben kan alle være tydelige tegn på en stresset hund. Selvfølgelig gør hunde af en række grunde, herunder når de er glade, så hvis de gør i reaktion på en af årsagerne ovenfor eller sammen med et andet af disse symptomer, så føler de højst sandsynligt frygt og stress.

2. Går uroligt rundt

Man ser ofte folk, der går uroligt frem og tilbage, når de føler sig nervøse, og det samme gælder for hunde. Gåen uroligt rundt og ikke at være i stand til at sidde stille eller slappe af er et stort tegn på, at noget er i deres tanker og ikke er rigtigt med din hund. Urolige bevægelser vil også normalt være ledsaget af andre symptomer som klynken eller gispen.

3. Holder ørene tilbage

Mens hunde ørerne varierer afhængigt af race, kan de alle have synlige tegn, der signalerer en nervøs hund. Når man føler frygt eller stress, vil de fleste hundeører se ud, så de ligger fladt eller trukket tilbage. At kende din hund godt vil fortælle dig, hvordan deres ører ser ud, når de er glade, triste eller ængstelige.

4. Halen mellem benene

Et kendt tegn på en ulykkelig eller frygtsom hund er for dem at have deres hale mellem deres ben. En hunds hale er en stor indikator på deres humør; en glad hund vil have deres hale op højt, så så snart den falder kan du se, at der er et problem. Halen ved en nervøs hund kan også hænge lige ned eller bare vige langsomt på spidsen.

5. Gispen

Hunde gisper som en måde at køle sig ned, når det er varmt eller efter træning, men hvis det ikke synes at være en åbenlys grund, så er det højst sandsynligt et svar på frygt. Dette skyldes, at når de føler angst, stiger deres hjertefrekvens og deres vejrtrækning bliver hurtigere. Gispen på grund af stress kaldes ofte ‘adfærdsmæssig gispen'.

6. Rysten

Rystelse og skælven er et normalt tegn på frygt og angst hos både hunde og mennesker, så det er ret nemt at få øje på. Så længe det ikke kunne være en anden grund, som forkølelse, hvis din hund begynder at ryste som reaktion på en trigger, føler de sig sandsynligvis nervøse. Rysten vil normalt ikke være det eneste tegn, men det er normalt forbundet med andre.

7. Destruktiv opførsel

Selv om destruktiv adfærd også kan være tegn på en uopdragen hund eller en larmende hund, det kan også være et tegn på en stresset hund. Dette skyldes, at de føler sig nødt til at tygge på ting for at lette spændingen. Destruktiv adfærd sker normalt som følge af, at hunde er alene (separationsangst) eller møde nye kæledyr eller mennesker.

8. Tab af appetit

Når en hund undgår deres mad, er der normalt noget galt. I modsætning til os spiser vores pelsede venner stort set alt, når de føler sig glade og ubekymrede. Som følge heraf er det vigtigt at undgå stressede situationer, hvis det kan få dit kæledyr til at holde op med at spise.

9. Fordøjelsesproblemer

Gastrointestinale problemer, herunder forstoppelse og diarré, såvel som opkast, kan i vid udstrækning bringes som følge af stress. Hvis din hund føler sig ængstelig, især i lang tid, kan det føre til forstyrret mave. Det er derfor mange beroligende midler der indeholder ingredienser som ingefær eller kamille for at hjælpe deres humør og maver!

10. Fældning

Fældning og andre problemer med en hunds hud og pels kan være et langsigtet symptom på angst. Mange siger, at stress forårsager, at deres hår falder ud, og det kan også være det samme for vores nervøse hunde. Overdreven fældning er normalt ikke et svar på pludselige stress som en høj lyd, men en konstant stressende situation som bevægelse.

Other dog stress symptoms

Der kan også være andre tegn på stress hos hunde, der betragtes som mindre almindelige eller mere specifikke for visse situationer. Dette omfatter undgåelse eller isolation, slikke deres mund eller næse, gaben, kløe, ridser, overdreven savlen og aggression. Der kan også være andre, der er specifikke for din hund, så den bedste måde at kende symptomerne på er at se dem og forstå dem!

Sådan hjælper du en stresset hund

Hvis din hund viser et af disse tegn, og du tror, at de måske føler sig stresset, er der nogle måder at hjælpe!

  • Regelmæssig motion - At gå en tur eller lege med en bold er en god måde at give lidt stress lettelse til hunden. At udøve motion før en stressende begivenhed kan også være en fantastisk måde at få dem til at føle sig mere afslappet og mindre hyperaktiv.
  • Få dem til at føle sig trygge - Uanset årsagen til stresset, skab et område, som de føler sig afslappet i, såsom deres sengeområde. Hvis det er muligt, kan du også prøve at blive hos dem i de angstfulde tider (f.eks. Under højt fyrværkeri).
  • Kost - Hvad de spiser synes måske ikke at være relateret, men det kan faktisk have en effekt. Hvis din hund ikke får nok af noget eller mangler vigtige næringsstoffer, kan det påvirke hele deres humør og velvære.
  • Kæledyrs Stress Supplementer - At give din hund et naturligt supplement designet til at hjælpe med stress støtte kan hjælpe med at holde dem rolige og tilfredse. Disse indeholder normalt beroligende ingredienser, herunder kamille og B-vitaminer.
  • Distraktion - At holde din hund distraheret er en fantastisk måde at holde en nervøs hund, glad. Dette kan omfatte legende trøstende musik for at blokere enhver støj og efterlade dem med sjovt legetøj, der kan engagere deres hjerner og holde deres tanker på noget andet.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med