Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Separationsangst hos hunde

Tygger din hund på dine sko, når du er væk, ødelægger møbler eller besørger indenfor? Bliv ikke sur for hurtigt, det kan nemlig betyde, at din hund lider af separationsangst. Der er mange tegn på separationsangst hos hunde, de gør måske for meget, ødelægger møbler og urinere eller laver afføring rundt omkring i huset. I nogle tilfælde kan de endda ende med at skade dem selv under flugtforsøg. Når du hjælper din hund med at komme igennem separationsangst, skal du også overveje, om de kun viser disse symptomer, når du forlader dem, eller når de er alene. Hvis det er tilfældet, at de kun er i de situationer, kan du udelukke andre mulige problemer, såsom inkontinens eller ungdoms ødelæggelse.

Hvad er separationsangst hos hunde?

Det er når en hund udstiller skræmmende, ulykkelig og ofte destruktiv adfærd forbundet med separation fra deres menneske forældre. Det kan stadig kvalificeret sig, hvis disse handlinger kun varer i få minutter. Mange af os ser fejlagtigt vores hunds separationsangst symptomer, som ulydighed eller ondskab, men de er blot betrængt og ulykkelig over deres ejers fravær. Tegn på angst hos hunde omfatter blandt andet at de producere for meget spyt, har udvidet pupiller, gisper tungt efter vejret, ryster eller vandre frem og tilbage. Adfærd tegn kan også omfatte at de ignorere mad, koprofagi, ødelæggelse af genstande i hjemmet, flugtforsøg fra et hundebur eller et værelse og vanvittigt velkomme deres ejer som om de ikke har set hinanden i flere år. Der er en lang række separationsangst løsninger du kan prøve, når det kommer til at hjælpe din hund, såsom beroligende produkter og bestemte træningsøvelser.

Årsager til hundes separationsangst

Separationsangst hos hunde kan være forårsaget af en del ting, men oftest er årsagen ubevidst deres ejere. Herunder er nogle af grundene til, at hunde kan udvikle separationsangst:

 1. Ændringer i deres menneske forældre

  Hunde har en tendens til at få en følelsesmæssig tilkobling til deres ejere. Det er endda blevet betragtet, at de fleste ikke bare ser os som deres ejere, men også som deres familie og flok. Så efter en lang periode af at skabe og opretholde en tæt bånd med os og så blive adskilt, kan et følelsesmæssigt sammenbrud opstå, hvilket leder til at hunden udvikler separationsangst.

 2. Forsømmelse

  Folk siger at ‘en hund ikke bare er til jul’, men det kan desværre stadig ske, at vores liv bliver travler, og vi har ikke længere har den tid, som vi plejede at havde til vores søde venner. I stedet for at ændre vores skemaer for at imødekomme vores hunds behov, ender de med ikke at kunne få nok tid med os.

 3. Ændringer i rutine

  En ændring i deres rutine kan også føre til en række angst symptomer hos hunden, da de bliver vant til hvordan tingene er, og hvad de skal gøre på bestemte tidspunkter af dagen. Hvis du for eksempel få et nyt job og arbejder længere, kan det være meget forvirrende for din hund, da de ikke forstår, hvorfor du ikke er hjemme endnu.

 4. Skældud eller straf

  Ængstelig opførsel er ikke et resultat af ulydighed eller ondskab. Det er en reaktion på stress. Din hund udviser ængstelig adfærd, når den er alene, fordi den er kede af det og prøver at klare en stor mængde stress. Hvis du straffer dem, kan de blive endnu mere kede af det, og problemet kan dermed blive meget værre. Dette kan resultere i varierende grader af angst hos hunde, og endda et slags hunde panikanfald.

Sådan hjælper du en hund med separationsangst

Har din hund separationsangst, men leder du kun efter en hurtig løsning i stedet for at finde grunden til problemet, så kan det være at det aldrig løses. Tag dig tiden til at forstå din hund, og så kan du måske finde kilden til problemet. Det kan være, at de er en adopteret hund, som har brug for lidt beroligelse og forsikring, de kan være bange for at blive efterladt med noget i huset eller de kan bare være for knyttet til dig. I nogle tilfælde kan problemet nemt løses ved at lave nogle små ændringer, men for det meste vil det kræve træning til hunde med separationsangst.

Når det kommer til at behandle separationsangst hos hunde, er målet at finde frem til deres underliggende følelser ved at lære dem at nyde, eller i hvert fald tolerere, at være alene hjemme. Dette kan gøres ved at lade dem være alene, men på en måde der ikke får dem til at være bange eller vente på din tilbagekomst. Der er et par ting, du kan prøve at gøre for at hjælpe din hund gennem denne hårde tid.

Hvordan beroliger man en stresset hund?

 1. Træn din hund til at være alene, når du er i huset

  Bed dem om at blive alene i et værelse, mens du går til en anden del af huset. Hvis din hund har alvorlig separationsangst, kan du starte med korte 5-10 sekunders intervaller og arbejde dig op til 20-30 minutter i løbet af nogle uger.

 2. Sørg for at de motionere, før du tager afsted

  Giv din hund mindst 30 minutters motion (fx en gåtur, løbetur eller lidt svømning), før du skal lade dem være alene. Dette kan gør din hund træt og udmatte dem og kan derved hjælpe dem med at slappe af og hvile, mens du er væk, derfor kan det være en god måde at lære din hund at være alene hjemme, hvis den har separationsangst.

 3. Nedtone farvel og hilsen

  Hunde er kloge dyr, så hvis du bliver over følelsesladet, når du siger farvel, kan de fornemme det, og tro at der er noget galt. I stedet skal du bare sige et farvel, når du tager afsted, og hej når du vender tilbage, så de kan blive forsikret om, at det ikke er så stor slemt eller vigtigt, at du ikke er hjemme.

 4. Hundebur træning

  Det kan være nyttigt for nogle hunde, hvis de lærer, at hundeburet er deres sikre sted at være, når de er alene hjemme. For andre hunde kan et bur imidlertid forårsage ekstra stress og angst. For at kunne bestemme, hvorvidt eller ej, bør du bruge et hundebur, skal du overvåge din hunds adfærd under træning, og når de er i buret, mens du er hjemme. Hvis de viser tegn på stress (tunge gisp, overdrevet spytdannelse, hektiske flytningsforsøg, vedholdende hylende eller gøen), er hundeburet sandsynligvis ikke det bedste valg. I stedet for at bruge et bur, kan du prøve at begrænse din hund til et bestemt værelse for eksempel med et dør- og trappe sikkerhedsgitter (normalt brugt til små børn).

 5. Efterlad trøste genstande og baggrundsmusik

  Genstande der har din duft, såsom snavsede vasketøj, kan hjælpe din hund med at slappe af og huske, at du vil komme tilbage. Fjern stressfaktorer såsom halsbånd og kæder, hvis de ikke kan lide dem og gemme godbidder rundt omkring i huset, så de kan gå på jagt efter dem, mens du er væk. Du kan også prøve at tænde for radioen eller spille nogle beroligende natur lyde for at hjælpe din hund med ikke at føle sig så alene.

 6. Beroligende produkter til hunde

  Hvis du leder efter løsninger til separationsangst hos hunde, kan det være en fantastisk mulighed at prøve et beroligende produkt til hunde. Disse indeholder ofte ingredienser såsom kamille og lavendel, som kan hjælpe med at berolige din hund og få dem til at føle sig glad, når du er væk. Disse kan komme i form af en hunde angst behandling såsom et naturligt tilskud eller som lækre Calming Care til hunde.

  Hvis du leder efter løsninger til separationsangst hos hunde, kan det være en fantastisk mulighed at prøve et beroligende produkt til hunde. Disse indeholder ofte ingredienser såsom kamille og lavendel, som kan hjælpe med at berolige din hund og få dem til at føle sig glad, når du er væk. Disse kan komme i form af en hunde angst behandling såsom et naturligt tilskud eller som lækre Calming Care til hunde.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med