Angst & Opførsel

Top 10 Rolige Hunderacer

Når man ser på at få en pelset tilføjelse til sin familie, kan det være svært at vide hvilken race der skal vælges. Der er så mange faktorer at overveje, som hvor store de er, hvor meget de spiser og hvor meget motion de har brug for, og en stor ting at se på er deres temperament. Egenskaber vedrørende angst og adfærd hos bestemte racer kan også spille en stor rolle i, hvis de passer til dig, så det er vigtigt, at du først foretager din forskning. Selvfølgelig er hver hund anderledes og speciel på sin egen måde, men hvis du har en ung familie eller søger at undgå enhver besvær, er rolige hunderacer vejen frem.

Hvad er rolige hunde?

Som navnet antyder, er rolige hunde, fredfyldte og er mindre tilbøjelige til at blive ophidset, ængstelig eller emotionel. Disse træk er gode for nogle kæledyrsforældre, men for mange, når de vælger racen, vil de have en der er mere rolig. Disse kan være specielt gode til ældre mennesker, der ikke kan løbe efter deres hund, travle dyreejere, der ikke har energi til at lege hele tiden og bare vil slappe af samt de med små børn, der forståeligt nok har brug for deres fire benet ven til at være mindre hyperaktiv end deres børn! Her er nogle af de mest rolige hunderacer, der kan blive dejlige søde ledsagere:

1. Pug

En lille bold af sødhed, er pugs fantastiske, når det kommer til dovne hundeacer. Som følge af deres maste ansigt er de tilbøjelige til at have problemer med at trække vejret, så det kræver kun minimal træning, hvilket gør dem ideelle til hunde. Udover dette er de i gennemsnit kun omkring 9 kilo, så de er gode til at sidde på dit skød og slappe af i sofaen, så når du leder efter dovne hunde til at ledsage din tilbagelænet livsstil, så kig ikke længere end en pug! De er også velkendte for at være ensartede, så det er et perfekt eksempel, når man ser på rolige hundeacer.

2. Grand Danois

En af de største hunde derude, kan grand danois være store i størrelse, men er blide giganter. Med et gennemsnit på omkring 27 kilo kan denne massive race virke skræmmende, men vil ikke skade en flue (medmindre de ved et uheld sidder på det!). Grand danois er temmelig kølige og vil ikke blive voldsomt ophidset, når du går ind ad døren eller ængstelig, når du forlader huset. De er generelt fredfyldte og rolige, hvilket gør dem til en af de bedste rolige hunderacer for dem der søger en stor hund!

3. Basset Hund

Selv om denne særlige race er kendt for deres lange ansigter, er de glade inden i og tilfredse! Så længe de får deres daglige vandreture, når de er inde i huset, er de typiske for dovne hunderacer. De elsker at slappe af og sove og er ikke tilbøjelige til at forårsage mange problemer. Dette gør dem gode til ældre kæledyrsforældre, da de vil være glade for at sidde med dig, i din hverdag! De kan også komme godt ud af det med andre dyr, så du behøver ikke bekymre dig om at bruge beroligende produkter med dem, hvis du introducerer et nyt familiemedlem!

4. Shih Tzu

Selvom de kræver masser af pleje med jævne mellemrum, kan en Shih Tzu være den bedste tilføjelse til enhver kæledyrsholdende familie! Selvom de har lidt omdømme som en "yappy" race, med korrekt træning og pleje kan de være et godt eksempel når det kommer til rolige hunde. Takket være deres lille størrelse kræver de ikke for meget tid på at træne udendørs, hvilket gør dem til perfekte indendørs kammerater. Mens de måske ikke betragtes som en af de mest dovne hunderacer, da de stadig kræver leg og opmærksomhed, kan de stadig være gode for dem, der leder efter en lille pelset ven.

5. Cavalier King Charles Spaniel

En meget intelligent race, kan Cavalier King Charles Spaniels let trænes, hvilket gør dem perfekte, når de søger rolige hunde. Dette betyder også, at de er gode følgesvend, der gør adfærdstræning til en brise. I modsætning til mange små hunde er en cavalier ikke særlig høj, så det er en god stille hunderace. På grund af deres lille statur kræver de heller ikke en overdreven mængde motion og er mere end glade for bare at slappe af i sofaen, hvilket er fantastisk til en familie, der kan lide deres fred og ro!

6. Bull Mastiff

Selv om disse hunde almindeligvis anvendes som vagthunde takket være deres enorme størrelse og vægt, hvis der ikke sker noget, kan de være en af de mest dovne hundeacer! Disse naturligt rolige, afslappede og dovne hunde er mere end glade for at bruge deres tid på at sove eller slappe af i sofaen, og da de ikke kræver for meget daglig motion, på trods af deres størrelse, er denne store hund for dem, der søger en roligere race . De har imidlertid en tendens til at savle meget, så det er ikke så godt for dem, der ønsker at holde deres hjem rene!

7. Greyhound

Kendt for deres fart på løbebanen og over en græsplæne, er greyhounds kendt som 'verdens hurtigste sofa kartoffel'! Mens de er ude på en tur, kan de lide at løbe rundt og være nysgerrige, derhjemme er de det perfekte eksempel når det kommer til rolige hunderacer, da de kan være stille og med et behageligt temperament. De er også ivrige efter at behage, hvilket gør dem til meget loyale hundefæller og kan være lidt beskedne, så de lever bedst sammen med andre rolige hunde. De går især med rolige racer, der er mindre hoppende og snappy. Hvis du også undrer dig over deres kontinentale nabo, den italienske greyhound, deler de generelt deres temperament, bare ikke deres størrelse!

8. Bulldogs

En meget populær race, er bulldogs store familie kæledyr. Dette omfatter alle former for racen, herunder den engelske bulldog og franske bulldog. Selv om de ser ud til at være hårde og stærke på ydersiden, er de bløde og rolige på indersiden. Det er uden tvivl en af de mest dovne hundeacer, og er mere tilbøjelige til at blive siddende i sofaen end at blive ængstelig efter meget larm eller hvis du forlader huset. Dette gør disse rolige hunde enormt pålidelige og ligetil med, hvad man kan forvente af dem. De er også venlige mod andre hunde, mennesker og fremmede.

9. Chow Chow

Afstammende fra Kina, er denne race en standout med sin store bygning og masser af pels. De startede som arbejdshunde, hvilket betyder at de er nemme at træne og er loyale overfor deres ejere. I dag er de mere ofte show hunde eller venlige ledsagere, og en god tilføjelse til enhver familie på udkig efter en større, men mere rolig, hund. De er meget populære store dovne hunde, der også er følsomme for varme, hvilket betyder, at de foretrækker et koldere indendørs end at løbe skørt rundt udenfor.

10. Newfoundland

En anden blid kæmpe, er denne race der er kendt for deres rolige og kærlige natur. Selv om de har brug for en god mængde af motion, er de mindre tilbøjelige til at vandre væk. I hjemmet er de meget velmodige og har meget tålmodighed, hvilket gør dem perfekte omkring unge børn, der gerne vil kaste og lege. Takket være deres søde og fredfyldte natur er de en af de bedste rolige hunde, du finder, men kun hvis du ikke har noget imod størrelsen eller savlen!

Hvilken af disse rolige hunderacer er for mig?

Når det kommer til at vælge mellem de forskellige rolige hunderacer, er der et par ting, du skal overveje. Hvorfor vil du have en hund? Hvilken størrelse hund kan passe ind i din livsstil? Har du tid til daglige vandreture? Hvilke andre træk søger du? Ud over at finde ud af, hvilken slags hund der passer til dine behov, skal du også overveje dem som individ.

Du kan møde en af de rolige hundeacer på denne liste, men det betyder ingenting, hvis de ikke er blevet opdraget korrekt eller trænet godt. Plus, uanset hvilken race der er altid metoder til at hjælpe din hund med at føle sig afslappet. Dette inkluderer at spille afslappende musik, give dem tygge legetøj til at fokusere på eller give dem naturlige beroligende kosttilskud til hunde. Alt i alt, uanset hvilken race du vælger til din livsstil, skal du sørge for at give dem den kærlighed og omsorg, de fortjener, og de vil gøre dit liv lidt lykkeligere.

Andre interessante artikler