Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Separationsangst hos Katte

Mange mennesker tænker på katte som ensomme væsener; dyr, der gerne vil være alene og ladt alene. Som følge heraf er enhver angst og adfærd, der er forbundet med det, ofte overset eller endnu værre, ikke engang bemærket. Så kan katte få separationsangst? Ja! Ligesom hunde og andre husdyr, kan de lide selskab og danner stærke bånd med deres menneskelige familie. At have denne tætte forbindelse er fantastisk til at lege med dem og nyde dem i vores liv, men kan forårsage problemer, når du ikke er der i form af separationsangst.

Hvad er katte separationsangst?

Som navnet antyder, er separationsangst hos katte, når din katteven føler sig stresset eller nervøs, når du ikke er med dem. Dette kan være hvor som helst fra, når du forlader huset, eller når du simpelthen forlader lokalet og resulterer i en række uønskede adfærd, som ikke kun kan forårsage et rod, men kan potentielt skade din pelsede ven. Som et resultat er det altafgørende, at du som en kærlig katteejer enten lærer din killing fra en ung alder, hvordan man skal klare sig uden dig, når du er væk, eller hvis din kat allerede er forbi det stadium, så prøv nogle katte beroligende teknikker. Men før du kan hjælpe, skal du kende årsagerne til katte angst og hvad der kan få dem til at føle sig sådan i første omgang.

Årsager til separationsangst hos katte

Generelt kan kat angst forekomme på grund af en række årsager. Dette omfatter høje lyde som tordenvejr, rejser og møder nye mennesker. En af de største årsager til angst hos katte på lang sigt skyldes dog adskillelse. Dette kan være af en række årsager og betyder normalt, at de er blevet for knyttet til dig og som følge heraf kan klare dig, at du ikke er der, og at de er alene. Her er nogle af hovedårsagerne til separationsangst hos katte, selvom man skal huske på, at alle katte er forskellige, og det kan skyldes noget mere specifikt!

 1. Nye kæledyrs forældre

  Uanset om det er tidligt eller sent i deres levetid, og uanset årsagen til, at en kat kan få nye kæledyrs forældre, kan det naturligvis give dem lidt nød. Denne form for forandring er også normalt ledsaget af et nyt hjem og leveforhold. Dette kan få dem til at føle sig nervøse generelt, men på toppen af deres usikkerhed er der så en nervøsitet om, hvorvidt du faktisk kommer hjem igen, hvilket kan gøre dem lidt klamrende.

 2. Ikke nok tid med os

  At være en katteejer betyder, at du har forpligtet dig til at passe på din elskede kattefamilie, men for nogle kan det være mere udfordrende end forventet. Katte er mindre trængende end hunde, som kæledyr, men har stadig brug for kærlighed og opmærksomhed. Hvis de ikke får nok tid til at bruge kvalitetstid sammen med os, vil de ikke have os til at tage afsted, hvilket kan medføre separationsangst.

 3. Ændring i rutinen

  Har du nogensinde fået et nyt job og skulle tage tid til at tilpasse dig din nye tidsplan? Denne følelse kan opstå hos vores katte. Uanset om det er længere arbejdstid eller et nyt familiemedlem, kan det resultere i mindre opmærksomhed for dem, der kan føre til katte angst. Det kan også gøre dem fulde af usikkerhed, da rutine hjælper dem med at vide, hvad der sker og være rolig.

 4. Fravænning for tidligt eller for sent

  Kattunger begynder sædvanligvis at afvænne fra deres mødre, når de når 4 uger og derefter fortsætter det, indtil de er omkring 7 uger, men hvis dette ikke er gjort korrekt eller hvis det er gjort for tidligt eller sent, kan det forårsage angst for både moderen og killinger. Ikke alene kan det resultere i en række sundhedsproblemer, det kan resultere i aggressiv eller genert adfærd, der kan komme ud, når de er alene.

 5. Ikke at vide, hvordan man er alene

  Katte har brug for opmærksomhed, men de skal også forstå, hvordan man skal være alene. Hvis det eneste, din kat ved, er at du er ved deres side,, vil de føle sig fortabte og ivrige, så snart du tager afsted. Hvis de lærer, at det er okay for dem at være alene og ved at de kan sove, lege eller spise uden at du behøver være der, kan det være en god måde at forhindre katte separationsangst på.

 6. Lærer klæbende adfærd

  Hvis din kat er vant til at være klamrende eller være omkring dig hele tiden, så når du forlader den, vil denne adfærd ikke komme til at ændre sig magisk. Derfor kan det være rart at give dem en godbid og belønne dem, når de kommer til at sidde på dit skød, men det styrker klamrende adfærd senere. Så når du forlader huset for at gå på arbejde, forstår de ikke, hvorfor du ikke er der.

Separationsangst hos katte tegn og symptomer

Så nu kender du årsagerne, hvad er nogle symptomer på separationsangst hos katte? Dette vil selvfølgelig variere fra kat til kat og er afhængig af årsagen til deres stress, men her er nogle af de mest almindelige katte angst symptomer og tegn at passe på:

 • Overdræven miaven
 • Pacing
 • Bruger ikke kattebakken
 • Afføring på ejers ejendele
 • Overdreven selvpleje
 • Spiser for hurtigt, eller slet ikke
 • Opkast
 • Diarre

Hvordan beroliger man en kat med angst?

Hvis din kat føler sig ængstelig, er der nogle ting, du kan gøre for at hjælpe uden at skulle gå direkte til seriøse og dyre katte angstmedicin. Før du søger efter katte angst behandlinger, skal du sørge for at vide, om det er problemet. Kat angst symptomer kan overlappe med en række andre problemer, så du skal bekræfte problemet skyldes adskillelse og ikke noget mere alvorligt.

I de fleste tilfælde er dette ret ligetil; hvis de kun udviser symptomerne, når du forlader lokalet eller når du henter dine nøgler eller begynder at tage dine sko på, klar til at tage væk, så er det højst sandsynligt katte separationsangst. Hvis de viser angstfuld opførsel hele tiden, kan det dog være en anden årsag eller et andet problem. Når du er sikker på, at det er i situationer hvor den er adskilt fra dig, kan du derefter handle for at hjælpe dem med at håndtere den alene tid på en sikker og glad måde. Nogle gode skridt at tage omfatter:

 1. Træning

  At lære din kat at være alene fra en ung alder er en af de bedste måder at forebygge katte separationsangst, da de bliver ældre. For at gøre dette skal du begynde med at forlade rummet i et par minutter og derefter belønne dem, når du vender tilbage. Fortsæt med at gøre dette ved hver gang at forlænge den periode, de er tilbage alene. Sørg for, at når du tager afsted, at de har legetøj og ting at lave!

 2. Kost og motion

  Når det kommer til katte angst, kan deres kost og motion rutine spille en stor rolle. Sørg for, at de får en afbalanceret kost med masser af protein, fiber, vitaminer og mineraler. Du kan også inkludere naturlige beroligende ingredienser i deres morgenmad eller vælge beroligende kattefoder. Derudover skal de kunne træne for at holde deres stress og angst væk.

 3. Beroligende supplementer

  En anden god tilføjelse til din kats kost enten dagligt eller efter behov er katte beroligende kosttilskud. Du kan finde disse i flere former afhængigt af præference, herunder tabletter og beroligende dråber til katte. Nogle af de bedste naturlige ingredienser at holde øje med i disse er beroligende kamille og passion blomst, plus ingefær til en urolig mave.

 4. Distraktion

  Når din kat føler sig urolig, er en god måde at hjælpe dem med ved distraktion. Katte angst sker, når alt de kan tænke på, er at du ikke der, men hvis deres tanker er på noget andet, kan det hjælpe dem med at føle sig lykkeligere. Prøv at give dem sjove legetøj, efterlade godbidder rundt i huset de kan finde eller sætte radioen på for lidt baggrundsstøj.

Konklusion på katte separationsangst

Selv om katte angst ikke er en behagelig ting for både dig og din pelsede ven, er der mange ting, du kan gøre for at hjælpe dem gennem de stressede tider uden at skulle ty til anti-angst medicin til katte. For det første kan du lære dem, at det er okay for dem at være uden dig, men at du vender tilbage er afgørende for deres forståelse. Der er også så mange katte angst behandlinger, du kan prøve fra komforten i dit eget hjem, herunder at prøve nye fødevarer, hvilket giver dem kosttilskud, der er designet som et beroligende hjælpemiddel til katte og endda beroligende godbidder! Du kan endda prøve nogle katte hjælpemidler i hjemmet til angst og se, hvordan de går. Alt i alt er det dog op til dig og din kat og hvad der virker for den.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med