Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Grooming

Sådan rengører du katteører

Når det kommer til sundhed og velvære hos din kat, er der mange områder, der kan synes små, men kan gøre en stor forskel. Øren rengøring er en af disse vigtige ting og bør være en regelmæssig del af din kats plejerutine. Katteører er en kompleks ting og kræver vedligeholdelse ligesom vores gør for at holde dem sunde. For at hjælpe dig med at rengøre beskidte katteører og forhindre eventuelle problemer, der kan opstår, er der her nogle nyttige tips til, hvordan du rengører katteører.

Hvorfor bør jeg rense min kats ører?

Har du nogensinde haft en opbygning af voks i øret, og det har påvirket din hørelse? Det kan også ske for din kat! Voks, snavs og skidt kan let opbygge og blokere deres øregang, hvilket medfører problemer med at høre og andre irritationer. Generelt er katte ret gode til at holde sig rene og velplejede, og deres ører har deres egne naturlige rengørings mekanismer. Der er imidlertid mange gange, hvor problemer med katteører kan opstå, hvor de ikke kan håndtere det selv som mider, infektioner og blærer. For at hjælpe med at håndtere disse, når de opstår, og for at mindske risikoen for at det sker, bør regelmæssig ørerensning gøres til en del af din plejeplan.

Forstå din kats ører

Før du begynder blindt at prikke rundt og forårsage skade, når du forsøger at rengøre din kattens ører, skal du lære om deres anatomi. For det første er der det ydre øre, der er opdelt i to dele - pinna og øregangen. Pinna er den synlige ydre del af øret, der er dækket af pels og kanalen er den følsomme 'tunnel' til det indre øre. Inde i katteører er der lignende dele til mennesker, som trommehinden og det indre øre, hvor de behandler lyde og holder balancen. Denne del er ekstremt vigtig, da det ikke kun er, hvor de hører lyde, men også det der giver dem mulighed for at hoppe til store højder! Når du renser deres ører, skal du derfor sørge for at respektere deres kompleksitet og rense enhver voks, snavs og skidt for at holde dem sunde.

Kontrol af katteører

Det første skridt når det kommer til rengøring af katteører er at kigge. Dette kan virke simpelt, men ved at gøre dette kan du se om der er problemer du skal passe på. Start med at se på ydersiden af deres øre for synlig snavs, udskæringer, hævelse eller skaldede områder. Udvendige øreproblemer kan simpelthen være en ridse, der vil helbrede sig selv, men noget som hævelse kan være et symptom på et større problem, som måske har brug for en dyrlæge. At finde parasitter, især øremider, kan ikke fjernes ved simpel rengøring og vil have brug for et specifikt produkt til at dræbe parasitter, for at hjælpe med at slippe af med dem. Efter dette skal du se inde i deres øre for opbygning af ørevoks og eventuelle ændringer i øre konstruktionen eller eventuelle dårlige lugte, der kan tyde på en bakteriel infektion. Enhver vigtig sag vil have brug for særskilt opmærksomhed og betyder, at du skal tage ekstra forsigtighed før rengøring.

Sådan renser du katteører

Hvis du ikke ser nogen medicinske problemer og kun et par beskidte katteører, så kan du begynde at rengøre! Begynd ved at samle alle værktøjer og produkter, du måtte have brug for. Dette kan omfatte godbidder, servietter og vat. For at gøre rengøring af ører nemmere, skal du også bruge din bedste ven - en naturlig ørerenser specielt til kæledyr! Så kan du begynde:

  • Sørg for, at din kat føler sig rolig og afslappet, og hvis de specielt ikke kan lide at deres ører bliver renset, kan du få brug for en anden til forsigtigt at holde dem.
  • Hvis der er noget på ydersiden af deres ører, brug varmt vand og en vatkugle til forsigtigt at tørre det væk fra deres pels.
  • Indvendigt skal du placere et par dråber (eller som instrueret af produktet) af ørerenseren direkte ind i deres øre. Masser forsigtigt bunden af deres øre for at fjerne enhver voks eller snavs.
  • Fjern snavs med lidt vat og lad dem ryste deres hoved om nødvendigt for at slippe af med noget, du ikke sikkert kan nå.
  • Tør forsigtigt ydersiden og indersiden af deres øre for at fjerne eventuelt rester, snavs eller opløsning ved hjælp af en serviet.
  • Glem ikke at afslutte rengøringen ved at belønne dem med ros, strøg og lækre godbidder!

Hvorfor bruge en ørerens til kæledyr?

Rengøringsmidler til katteører er din frelser, når det kommer til at rense katteører sikkert! Mange mennesker tror, at de ikke behøver at bøvle med det, og at er okay bare at rense med vand - de tager fejl! Vand sidder i øret og skaber den perfekte betingelse for, at svamp vokser, hvilket vil føre til en ubehagelig øreinfektion. Korrekte rengøringsmidler til ørene er omhyggeligt formuleret for at rense noget snavs og voks i dine katters ører, men så hurtigt tørre, så de bliver rene og sunde. Så hvordan ved du hvilken man skal vælge? Når du vælger din ørerens, er der et par ting at passe på.

Det vigtigste ved valg af ørerens er at sørge for at se på ingredienserne! Kemiske rensemidler kan hurtigt tørre, men kan forårsage irritation og skade din stakkels, pelsede ven. I stedet vælger forsøg at vælg en naturlig ørerens, der bruger en omhyggelig kombination af botaniske ingredienser, der ikke er irriterende og ikke-giftige. Nogle gode naturlige ingredienser, du vil finde, omfatter dem, der vil beskytte mod bakterier, og som er svampe som tetræolie og witch hazel, de der beskytter deres naturlige immunitet som echinacea og dem, der kan være blide og beroligende som aloe vera. Ud over at kigge efter naturlige ingredienser, bør du også sørge for at det er specifikt for kæledyr. Der er masser af menneskelige øre dråber tilgængelige på markedet, men disse vil have forskellige formuleringer og anvendelser, så det er bedst at vælge en, der er specielt for dyr.

Kan jeg rense min killings øre?

Ja! En killings ører kan være mindre og mere sarte, men kan stadig blive beskidte! De kræver dog lidt mere tid og opmærksomhed på grund af svagheder i forhold til voksne katte ører. Når du beskæftiger dig med en killing, skal du sørge for kun at bruge en mild ørerens, og at du tager din tid for ikke at skræmme dem eller forårsage skade. En voksen kat kan også være vant til øre rengøring, så det kan tage mere tålmodighed, når det kommer til killinger. Hvis du kan beherske denne del af pleje i en ung alder, kan det dog gøre det langt lettere at rengøre deres ører i hele deres liv, da de vil føle sig mere afslappede og vide, hvad de skal gøre.

Hvor ofte burde jeg rense min kats ører?

Ligesom resten af din regelmæssige pleje rutine, bør du kontrollere din kats ører for eventuelle problemer eller abnormiteter med jævne mellemrum. Dette bør normalt være på ugentlig basis og involverer blot at have et hurtigt kig på ydersiden og indersiden af deres ører. Når du rent faktisk skal rense din kattens ører, afhænger det dog virkelig af din kat og deres behov. Det meste af tiden kan øret rense sig selv, men du kan altid hjælpe en gang imellem for at forhindre eventuelle potentielle problemer med din kats ører. Hvis du bemærker nogen form for problem, især en infektion, efter at have konsulteret en dyrlæge, vil det normalt kræve daglig rengøring for at hjælpe med at slippe af med problemet eller infektionen.

Katte ørerensningstips

Når det kommer til at rengøre beskidte katteører, kræver det virkelig praksis og regelmæssig brug for at få teknikken og metoden til rette for dig. Her er et par praktiske tips, der kan hjælpe, og kan være særligt nyttige, hvis det er første gang du forsøger eller stadig forsøger at finde ud af den bedste øre rensningsteknik:

Tæppe metoden

Hvis din kat har tendens til at rykke og vride sig rundt, når du renser deres ører, skal du prøve at pakke et tæppe omkring dem. Dette kan ikke kun hjælpe dem med at holde sig stille, men kan også hjælpe dem med at føle sig trygge og sikre. Bare sørg for, at det ikke er for stramt, og at det ikke gør dem ondt!

Få hjælp

Hvis du ikke vil bruge et tæppe, kan det være nyttigt at have en anden person til at holde din kat stadig, så du kan fokusere på at få deres ører renset og ikke forårsager skade ved multitasking.

Brug aldrig en vatpind!

Ved rengøring af indersiden af ørerne (kun den ydre øreflap) som dette kan skubbe snavs endnu længere ned og kan forårsage usynlig skade på deres sarte øregang.

Sørg for at have godbidder klar!

Sørg for, at du altid har masser af godbidder ved hånden ved rens. For nogle katte kan de have brug for en smule mere opmuntring til at være stille, så at give dem godbidder hen ad vejen kan være stor motivation.

Tålmodighed er nøglen

Endelig skal du have tålmodighed! Katte forstår ikke, at du bare forsøger at hjælpe, så vær ikke sur, hvis de forsøger at komme væk eller ikke vil holde sig stille. Prøv at bruge beroligende ord, give en godbid og være så mild som muligt for at gøre det så nemt som muligt for både dig og din katteven!

Andre interessante artikler