Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Grooming

Giv din kat en spa-dag - pelspleje og massage til at forebygge skader

Den 14. februar er det igen vanen tro Valentinsdag, som står i kærlighedens navn. Mange par pakker i den anledning derfor taskerne for at tage på et luksusophold på et hotel eller kro, hvor den står på spaophold, lækker mad og selvforkælelse. Netop det er tiltrængt i en travl og hektisk hverdag, men selvom vi skal huske at passe på os selv, er det også vigtigt at forkæle din kat.

Så selvom din kat (selvfølgelig!) får masser af kærlighed til dagligt, er det også vigtigt at vise din elskede firbenede ven, at den er elsket og har brug for at blive forkælet. Med det i tankerne giver vi dig her nedenfor en guide til, hvorfor det er vigtigt at forkæle din kat med en spadag med massage og pelspleje i fokus. Og vi kan allerede afsløre, at en velplejet pels og massage ikke kun er for at vise, at du elsker din kat, det kan også bidrage til at forebygge skader.

Er pelspleje vigtigt for katte?

I modsætning til hunde klarer katte stort set deres pelspleje selv. Men det betyder selvfølgelig ikke, at de ikke kan få gavn af, at du børster din kat engang imellem, især hvis du har en langhåret katterace. For med en velplejet pels, der bliver kæmmet, børstet og vasket ofte, kan du løsne døde hår fra huden og forhindre, at pelsen bliver filtret.

En anden fordel ved at børste din kat engang imellem er, at du masserer din kats hud, hvilket bidrager til at vedligeholde en normal blodcirkulation. Dertil kommer, at du på denne måde kan tjekke din elskede kat for lopper og flåter, og er med til at styrke dit forhold til din firbende ven, da en god børstning kan fungere som kvalitetstid mellem dig og din kat.

Og selvom din kat ikke skal vaskes så tit - det anbefales, at du giver din kat et bad cirka 3-4 gange om året - da katte klarer deres pelspleje selv, er det en god idé at købe en blid shampoo og balsam beregnet til katte, når din kat har brug for et bad. Brug ikke produkter udviklet til mennesker, da det ellers kan føre til fedtet og ødelagt pels, der giver grobund for bakterier og svampe med kløe og lugt til følge.

Selvom katte rengør sig selv, kan de have brug for, at du giver dem et bad med shampoo og balsam.

Sådan giver du din kat den perfekte ‘spadag’

Valentinsdag venter forude, og med det i tankerne tænkte vi, at vi ville give dig en guide til, hvordan du giver din kat den perfekte spadag. Det er ikke kun med selvforkælelse og kvalitetstid i fokus, men din kats velvære og helbred kan også have godt af et bad og generel pleje. Og selvom din kat ofte tager sig af sin pelspleje selv, kan det være nødvendigt at give din firbenede ven et bad.

1) Skab en hyggelig og afslappende stemning:

Tænd for lidt afslappende musik og sæt lidt kunstige stearinlys op på badeværelset for at skabe den perfekte spa-stemning.

2) Vask med en shampoo til katte:

Vask din kat med en allergivenlig katteshampoo lavet af naturlige ingredienser for at vaske snavs og lugte ud af kattens pels. Animigos katteshampoo er derudover perfekt til at lindre tør, kløende hud og fugtgiver samt renser pelsen i dybden.

3) Blødgør pelsen med balsam til katte:

Efter du har vasket din kats pels, er det tid til at forkæle pelsen ekstra meget med en balsam. Her er et godt alternativ Animigos kattebalsam, der er perfekt til at lindre kløende, irriteret og tør hud samt give din kat en smuk, blød og glansende pels.

4) Tørring:

Tør nu katten med et ekstra blødt håndklæde, så du på den måde er klar til næste trin i den perfekte spadag til din kat.

5) Fugtgivning af snude og poter:

Din kats poter og snude kan godt blive tør, hvilket kan være meget smertefuldt for din firbenede ven. Så sørg for at bruge en god snude- og potesalve fra Animigo - enten for at forebygge tør snude eller poter, eller for at lindre og fugte, hvis skaden allerede er sket.

6) Mani/pedi:

En spadag er ikke komplet uden en mani/pedi, og hvis din kat har brug for det, er det en god idé at klippe dens kløer, da de har en tendens til at knække eller forårsage smerter, hvis de bliver for lange.

7) Afslappende massage:

Slut hele spaoplevelsen af med en lækker massage, der ikke kun er godt for blodcirkulationen, men også kan være med til at forebygge skader. Og bare rolig, her nedenfor kan du læse en guide til, hvordan du kan give din kat massage.

Derfor bør du give din kat massage - og sådan gør du det

Det kan lyde mærkeligt, men der er faktisk flere fordele ved at give din kat massage. For kattemassage kan nemlig være med til at øge blodcirkulationen, afslapper musklerne, og kan bidrage til at forebygge skader og stivhed. Dog er det en rigtig god idé at få gode råd fra en fysioterapeut med speciale i kæledyr, før du begynder at behandle muskulaturen i dybden. Dog kan du selv udføre almindelige, enkle massageøvelser, hvor du bare stryger katten eller arbejder i cirkler, og her nedenfor giver vi dig inspiration til et par simple massageøvelser.

Massageøvelse #1: Potemassage

Din kat bruger sin poter hele tiden, og kan have stor fordel af at blive masseret. Denne massageøvelse er simpel. Sørg for, at katten er afslappet. Brug din tommelfinger til at massere din kats pote i 30 sekunder - og gå videre til de tre andre poter.

Massage til katte kan have en god effekt på kattens muskler, stivhed og spændinger.

Massageøvelse #2: Hoved/ansigtsmassage

Start med at kæle din kat med let pres i hovedet/ansigt. Gør dette i et par minutter og gå videre til ørene. Sæt herefter dine tommelfingre lige over din kats øjne og de andre fingre over din kats øre og masser i cirkulære/blide bevægelser. Det vil uden tvivl få din kat til at spinde af vellyst. Gør dette i et par minutter.

Massageøvelse #3: Skuldermassage

Kattens skuldre kan blive meget spændte efter en lang dag, hvor den løber og er på eventyr. Start langsomt med at massere din kats skuldre i bløde cirkulære bevægelser. Placer herefter dine hænder på hver side af kattens krop (lige ved skuldrene) og masser lidt mere fast i cirkulære bevægelser.

Hav tålmodighed - pelspleje og massage kræver tilvænning

Som katteejer er du helt sikker klar over, at alle katte ikke er lige så begejstrede for hverken vand eller berøring. Derfor er det vigtigt at huske på, at både massage og pelspleje kan kræve tilvænning. Så sørg for at kende din kats grænser og skrid forsigtigt frem, og sørg altid for at se godt efter din kats kropssprog og stop med massage og pelspleje, hvis din firbenede ven siger klart fra. Efter den førte tilvænningsproces kan det dog blive til nogle dejlige hyggestunder, som du kan tilbringe med din kat på en afslappende og behagelig måde.

Andre interessante artikler