Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Hvad hunde kan & ikke kan spise

Når det kommer til at spise de rigtige fødevarer og opnå en god balance, kan det være en kamp for os mennesker, så hvordan skal vi gøre det samme for vores hunde? Mens det kan synes overvældende at tænke på, hvad mad hunde kan spise og hvad de ikke kan, er det vigtigt, at du er opdateret på deres sundhed og velvære. Mens du simpelthen kan holde fast i en bestemt hundemad, er der masser af andre fødevarer til rådighed, der er fulde af næringsstoffer og kan have nogle store fordele for din hund. For at hjælpe dig med at forstå, hvad du kan og ikke kan give din hund, er der her en praktisk liste for at hjælpe dig!

Hvad kan hunde spise?

Folk stiller konstant spørgsmål til, om de skal give bestemte fødevarer til deres hunde - kan hunde spise æbler? Kan hunde spise bananer? Kan hunde spise jordbær? Kan hunde spise druer? Kan hunde spise yoghurt? For at gøre tingene lettere, så du kan stoppe med at stille spørgsmålstegn ved dig selv og bekymre dig om, om din hund ved et uheld spiser noget menneskeføde, er her de mest populære fødevarer, de kan spise og faktisk kan betragtes som sund mad til hunde og perfekt til at give sammen med deres vanlige hundemad.

Frugt og grøntsager

Ligesom for os, er frugt og grøntsager god mad til hunde og bør være en fast del af deres kost! Ikke alene er de fulde af fantastiske vitaminer og mineraler, der har flere fordele for din hunds sundhed og velvære, men de er også en naturlig kilde til andre aspekter af en kost, din hund har brug for. Dette omfatter fiber til deres fordøjelsessystem, protein til deres muskler og gode sukkerarter til deres energi. Pas på, da ikke alle frugter og grøntsager er gavnlige, så her er nogle af de bedste, som hunde kan spise. Mange spørger om frugt til hunde og hvilke grøntsager kan hunde spise, så her er nogle af de bedste!

Kød & Fisk

Hunde er naturligt kødspisere, så selvfølgelig kan de med glæde få en lang række kød og fisk. Den eneste begrænsning, de måtte have, er kødets kvalitet og at man sørger for at det er kogt ordentligt, men dette princip bør også anvendes på din egen mad, så det er ikke noget nyt. Men hvad er det bedste kød til hunde? En god diæt til hunde bør være høj i protein, så rødt kød og fjerkræ er gode til dette.

Kylling er ofte en favorit, da den er høj på mager protein og lavere i fedt sammenlignet med rødt kød, men oksekød er også populært, da det er en rig kilde til jern. Selv om fisk måske ikke er den mest hunds naturlige fødevare, kan de stadig være gavnlige for deres helbred, og det er mad, hunde kan spise. Ud over kød er fedtet fisk som laks, tun og makrel højt i essentielle fedtsyrer som Omega 3, som er kendt for at indeholde EPA og DHA, som kan have mange fordele for hundens overordnede sundhed fra deres hud og pels til deres hjerne og hjerte.

Andre fødevarer

Der er masser af andre fødevarer, som hunde kan spise, der ikke er frugt, grøntsager, kød eller fisk. Disse er ofte dem man stiller spørgsmål til og er de mest almindelige fødevarer, som kæledyrs forældre ikke er sikre på, når de fodrer deres hund. Disse har stadig en naturlig oprindelse, så det kan betragtes som sund mad til hunde og kan have deres egne unikke fordele. Generelt har de ofte en lavere næringsværdi end frugt eller grøntsager, der er fulde af vitaminer og mineraler, eller kød og fisk, der er fyldt med protein, men de kan stadig have deres egne fordele! De er gode til at udfylde et måltid, så sørg for at din hund ikke føler sig sulten og også en lækker godbid for at give dem som en belønning nu og her!

Hvad kan hunde ikke spise?

Vidste du, at mennesker og hunde omsætter fødevarer forskelligt? Det er derfor, vi kan spise bestemte fødevarer, som vores små venner ikke kan, og som følge heraf kan disse fødevarer være meget problematiske for vores pelsede hunde. Der er mange menneskelige fødevarer, hunde kan ikke spise som chokolade og koffein, og selvom disse fødevarer kan være ting, vi som mennesker ikke kan leve uden, indeholder de hver især forskellige stoffer, der er giftige for hunde og kan føre til opkast, vejrtrækningsproblemer, svaghed, dehydrering, diarré og værre. Symptomerne vil variere afhængigt af fødevaren og hvordan de påvirker din hund, men hvis du ser din hund spise nogen af disse, anbefales det at tage dem til dyrlægerne så hurtigt som muligt.

Det er derfor nok mere vigtigt, at du ved og forstår, hvad du ikke skal fodre hunde i modsætning til hvad du kan for deres helbreds skyld; mens de gode fødevarer kan fungere som en god tilsætning til deres kost og en ideel måde at give dem tilsat ernæring, kan disse dårlige fødevarer forårsage alvorlig skade for din hund, hvis de spiser nok. Så hvilke fødevarer kan hunde ikke spise? Her er nogle af de vigtigste fødevarer at passe på og undgå for enhver pris.

Fødevarer du skal være forsigtig med

Disse er menneskelige fødevarer, hunde kan spise, men du bør give dem det med forsigtighed. Disse fødevarer bør begrænses i din hunds kost og bør kun gives i små mængder, da for meget kan forårsage problemer og sygdom. Det betyder, at de i små mængder kan være perfekte til din hund og kan tilbyde dem fordele, men hvis din hund spiser for meget og ikke overvåges, kan de ende med at være fødevarer, der er dårlige for hunde.

Opsummering

Takket være denne liste, ved du nu, hvilken mad der er god og som er dårlig til hunde. Mens der er en million flere fødevarer derude, er disse de mest almindelige og de vigtigste at undgå for enhver pris. Når det kommer til din hunds kost, er nøglen at vide, hvad der er godt og dårligt for dem og for at opnå den rette balance. Mange mennesker vælger simpelthen at give deres små venner en færdiglavet hundefoder for nemhedens skyld, da maden allerede er forberedt og målt. Selvom dette ikke nødvendigvis er et problem, handler det om at vælge den bedste hundemad til din hund. Mange hunde fødevarer hævder at inkludere alt, hvad de har brug for, men gør de virkelig?

Den bedste måde at give din hund en komplet og afbalanceret kost er at give dem en række andre fødevarer. Disse kaldes almindeligvis "menneskelige" fødevarer, men frugt, grøntsager, kød og fisk er alle naturlige og helt okay for din hund. Faktisk er det det, de ville spise i naturen alligevel! Så længe du kender de fødevarer du skal undgå, kan din hund nyde godt af næringsstoffer, der findes i en række fødevaregrupper. Du kan også prøve at tilføje naturlige kosttilskud til deres kost, der hjælper med at give deres ernæring et løft, såsom et multivitamintilskud til hunde. Så nu ved du hvad din hund kan og ikke kan spise, prøv at ændre deres kost, så de kan høste fordelene ved et væld af fødevarer, bare sørg for at undgå dem, deres krop ikke kan klare!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med