Hunde

Tandpleje til din hund - gør din hund lykkelig

Hvis du smiler til verden, så smiler verden også til dig! Det er et godt gammelt ordsprog, og der er derfor altid en god grund til at smile stort. Selvfølgelig er et strålende og stort smil også ofte afgørende for et godt førstehåndsindtryk, og noget de fleste af os går op i at have – men det er ikke det eneste en god tandhygiejne er til for, det er også essentielt for, at du kan tygge din mad uden besvær eller smerter, og dermed sikre din krop de næringsstoffer, den har brug for. Dette betyder med andre ord, at du ikke må gå kompromis med en god mundhygiejne og tandpleje, så dine tænder er rene, sunde og stærke, så du både kan smile stort og spise de rigtige madvarer.

Det samme gælder for din hund og dens tandsæt, også selvom din hund ikke har brug for et stort og skinnende smil. Dog har den brug for sunde og stærke tænder til at tygge sin mad, trække i tov, lege med bolde og være i stand til at beskytte sig selv, hvis det skulle blive nødvendigt. Med andre ord er en glad og sund hund en hund uden tandproblemer, der ikke har problemer med paradentose, tandkødsbetændelse eller lignende, og som kan spise og lege, som den har lyst til.

Din hunds tænder er vigtige at pleje, da de både er vigtige for at din hund kan spise og lege, og om nødvendigt beskytte sig selv

Børst din hunds tænder - det er vigtigt for dens helbred

Din hund er dybt afhængig af dig, når det kommer til at sikre sundhed og velvære. Dette gælder alt fra næringsstoffer og mad, til gåture og mental stimulering – og faktisk er de fleste af disse ting afhængige af at din hund, har gode og stærke tænder. Hvis din hund har tandpine, kan den få problemer med at spise (og dermed problemer med at få næringsstoffer) og have svært ved at lege og derved blive stimuleret (da tandpine vil forhindre den i at tygge ben, samle pinde op og lege med andre hunde).

Tandpleje til hunden er derfor noget, du bør fokusere på og investere din tid i for at sørge for, at du ikke blot får en sund hund, men også en hund, der er glad og velernæret og stimuleret. Det behøver hverken være svært, dyrt eller tidskrævende for dig at sikre, at din hund har en god mundhygiejne. Her hos Animigo finder du alt til hunden, så du let og på bedste vis kan passe på din bedste ven og dens tænder. Prøv for eksempel vores tandpleje sæt til hunde, så du kan pleje din hunds tænder på bedste vis med en spiselig tandpasta og to forskellige tandbørster, så du simpelt og problemfrit kan børste din hunds tænder.

Tandpleje for hunde kan både indebære tandbørstning eller brug af diverse tyggepinde eller legetøj, der kan bidrage til at rense tænder og stimulere tandkød

Ændret adfærd kan være et tegn på tandproblemer hos hunde

Der findes dog utallige andre måder, hvorpå du kan pleje din hunds tænder, som ikke betyder, at du skal børste tænderne selv! Blandt andet ved at sikre, at din hund får de rette næringsstoffer og vitaminer, så tænderne er stærke og vedligeholdt indefra, enten ved at vælge den rette fodertype eller ved at give din hund et ekstra kosttilskud. Ligeledes kan du lade din hund tygge i tyggepinde eller gulerødder, da disse kan hjælpe med at rense tænderne og stimulere gummerne på naturlig vis, så tandkødet er sundt, og der ikke er samlet snavs mellem tænderne.

Derudover bør bør du være særlig opmærksom på, om din hund pludselig begynder at tygge overdrevent i genstande eller helt stopper med at tygge sin mad eller legetøj – disse forandringer i adfærd kan være tegn på tandproblemer, og er et råb fra din hund om, at den har brug for din hjælp. Så find alt til hunden hos os og sørg for at pleje din hunds tænder med de rette næringsstoffer til at styrke tænderne, med tyggetøj til at stimulerer tandkødet og med tandbørster til at holde dem rene. Gå på opdagelse i vores store sortiment af naturlige produkter til tandpleje til din hund og tag din firbenede vens tandpleje til et helt nyt niveau!

Andre interessante artikler