Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*
Vi giver dig gode råd til pelspleje til hunde, der fælder meget

Hunde

Min hund fælder meget - hvad gør jeg? Alt om pelspleje til hunde

Min hund fælder meget - hvad gør jeg? Alt om pelspleje til hunde

De fleste hunde fælder, og nogle hunde fælder meget - det er ikke nødvendigvis farligt eller unormalt. Men selvom det er normalt, er det ret irriterende, at man som ejer ligner den behårede snemand, efter man har leget eller kælet med hunden.

Men med den rette pelspleje til hund er der heldigvis hjælp at hente. Så læs videre, hvis du har problemer med, at din hund fælder meget, da vi her nedenfor giver dig håndgribelige tips til, hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet.

Hvad gør man ved en hund, der fælder meget?

Nogle hunderacer fælder mere end andre, og uanset hvor praktisk det måtte være, kan man desværre ikke få sin hund til at stoppe med at fælde. Der er dog nogle gode råd, som du kan bruge til at begrænse omfanget af hundehår i hjemmet.

1. Regelmæssig bad med hundeshampoo

Noget af det vigtigste, når det kommer til pelspleje til hund, er at vaske sin hunds pels. Det hjælper ikke kun med at holde pelsen skinnende ren, det reducerer også fældning og skæl.

Så hvis din hund fælder meget, bør du vaske dens pels regelmæssigt. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at den anbefalede pelspleje varierer meget fra hunderace til hunderace, og det kan være meget forskelligt, hvor ofte ens hund har brug for at få vasket pelsen. Hunde med lang pels har blandt andet brug for at blive vasket oftere end hunde med kort pels.

Derfor bør du vaske din hund, når du mener, at den har behov for det. Nogle vasker en gang om ugen, andre en gang om måneden, og nogle hunde har kun behov for at få et bad et par gange om året.

Uanset hvor ofte du vasker din hund, er det vigtigt, at du køber en decideret hundeshampoo, der er beregnet til hunde, og som indeholder plejende ingredienser til hud og pels. Undgå at bruge en shampoo beregnet til mennesker, da de ofte indeholder parfume og har en høj pH-værdi, der ikke er skadeligt for mennesker, men som kan være skadeligt for din hunds sensitive hud.

Et andet godt tip, når det kommer til pelspleje til hunde, der fælder meget, er at bruge en hundebalsam sammen med en shampoo, da det hjælper med at blødgøre pelsen. Netop det er ret genialt, da det gør det nemmere at fjerne løse hår, når du børster den efter et bad, hvilket reducerer antallet af hundehår, der sætter sig overalt i hjemmet. Køb hundebalsam specielt formuleret til sensitiv hud her.

Med den rigtige pelspleje til hund kan du reducere fældning betragteligt.

2. Børstning er effektivt, hvis din hund fælder meget

Børstning er essentielt, når det kommer til pelspleje til hunde, og kan hjælpe med at reducere fældning drastisk. Hvor ofte du bør børste din hunds pels, afhænger af din hunds race og pels.

Hunde med meget pels, der er stor og fyldig, kræver ofte mere pleje sammenlignet med korthårede hunderacer. Det betyder også, at man bør børste hunde med meget pels oftere for at undgå, at pelsen filtrer og at der opstår knuder.

Generelt er det en rigtig god ide at børste din hunds pels igennem ofte. Særligt i dens fældningsperiode er det både for din og din hunds skyld godt at give pelsen en ekstra omgang.

Uanset om din hund er korthåret eller har meget pels, kan du reducere fældningsperioden og mængden af tabte hundehår ved at børste og pleje din hunds pels regelmæssigt.

Til det anbefaler vi, at du køber en rigtig god hundebørste, som effektivt fanger hundehårene, inden de falder af. Giv din hund en god omgang med hundebørsten efter hvert bad, eller når der er behov for det.

Det er ikke kun effektivt til at reducere alle de hundehår, der sætter sig fast på dit gulvtæppe eller bukser, hvis din hund fælder meget, det skaber også bedre blodcirkulation, som er gavnligt for både pels og hund. Køb hundebørste, der reducerer fældning med op til 90%.

Brug en hundebørste regelmæssigt, hvis din hund fælder meget.

3. Giv din hund fiskeolie

Pelspleje til hund handler ikke kun om at bruge den rigtige hundeshampoo og hundebørste, det er mindst lige så vigtigt, at du giver din firbenede ven de rigtige næringsstoffer.

Hvis din hund fælder meget, kan du overveje at give den et dagligt tilskud fiskeolie. Fiskeolie har nemlig et højt indhold af de sunde omega3-fedtsyrer, som giver dem en smuk og glansfuld pels, mens det reducerer fældning.

En af de bedste fiskeolier til hunde er lakseolie, som har en perfekt fedtsyresammensætning til hunde, og som hjælper med at pleje led, hjerte, pels og immunforsvar. Køb lakseolie til hund her.

4. Vælg det rigtige hundefoder

Hundefoder med sunde og nærende ingredienser og en god sammensætning af vitaminer og mineraler kan være en anden god løsning, hvis din hund fælder meget. Når du skal vælge det rigtige hundefoder, er det vigtigt, at du vælger noget, der har en perfekt kombination af vitaminer, aminosyrer og mineraler, der hjælper med at opbygge væv og plejer hundens pels og hud.

Hvor længe fælder en hund?

Generelt stopper din hund med at fælde, når den ikke længere har brug for pelsen. Det vil ofte ske to gange om året, hvor hunden skifter fra sommer- til vinterpels.

Derfor kan du hvert år i foråret og efteråret se frem til, at din hund skifter pels, hvilket resulterer i meget fældning. Denne periode løber i cirka to til seks uger hvert halve år, og i disse perioder er det heller ikke unormalt, at din hund fælder ekstra meget.

Med andre ord fælder din hund ekstra meget i foråret lige før sommeren og om efteråret, når vinteren står på spring.

Som hundeejer har du nok oplevet, at din hund også kan fælde i løbet af sommeren og om vinteren, altså uden for den normale fældningssæson. Det er der nødvendigvis ikke noget galt med.

Selvom fældning kan være et symptom på sygdom eller fejlernæring, er det faktisk helt normalt for hunde også at fælde om vinteren og sommeren, især hvis vi har haft en varm vinter eller en kold sommer. Det kan nemlig føre til en forskudt fældningsperiode.

Derudover er der også nogle hunderacer og hunde, der fra naturens side fælder en lille smule hele året, hvilket ikke nødvendigvis er unormalt eller et tegn på sygdom.

Det er helt normalt, at en hund fælder meget, og det sker primært om foråret og efteråret.

Kontakt dyrlæge ved unormal fældning

En god pelspleje til hund bestående af regelmæssig børstning, brug af hundebalsam og hundeshampoo samt lakseolie i foderet kan gøre underværker for din hunds pels og hud, især hvis den har en tendens til at fælde meget.

Men hvis din hunds pels er mat og kedelig, og den fælder meget, er det en god idé at få det undersøgt nærmere hos dyrlægen. For selvom fældning er helt normalt, kan overdreven fældning være et symptom på sygdom, stress eller en anden tilstand, som skal behandles.

Andre interessante artikler