Fri fragt over 499kr til pakkeshop*
Hunde og nytår er ikke altid den bedste kombination.

Hunde

Hund, nytår og fyrværkeri: 10 gode råd til at berolige din hund nytårsaften

Året går på hæld, og vi skal snart fejre det forgangne år med et brag af en fest, hvor vi skal nyde lækker mad, god vin og feste i gode venners lag. Men som hundeejer ved man, at en hund, nytår og fyrværkeri ikke er den bedste kombination.

Mange hunde er nemlig bange og ængstelige for de mange høje lyde, som desværre hører nytårsaften til. Derfor kan nytår med hund udvikle sig til et rent helvede for både hund og ejer.

Men bare rolig, du kan som hundeejer selv gøre meget for at berolige din hund nytåraften, så dit nytår med hund forhåbentlig kan blive en lidt mere positiv oplevelse for alle parter.

Hvordan, du kan berolige din hund nytårsaften, giver vi dig 10 gode råd til i denne artikel, hvor vi blandt andet kommer ind på, hvordan du kan træne din hund til nytår, lave hjemmelavede høreværn eller bruge beroligende kosttilskud til hunde. Køb Calming Aid, der virker beroligende på hunde nytårsaften.

1. Gør hunden træt med leg og en lang gåtur

Gå en rigtig lang tur med din hund om eftermiddagen 31. december, før folk for alvor begynder at skyde fyrværkeri af. En lang gåtur kombineret med lidt leg virker nemlig beroligende for hunde nytårsaften, da du holder de faste vaner og gør hunden træt. Og selvom det kan virke fristende helt at undgå lufteturen, er det ikke noget, som hverken dyrlæger eller hundeeksperter anbefaler, da det blot kan gøre din hund ekstra bange og mere ængstelig at holde den indenfor hele dagen.

2. Sæt hundens kurv et roligt sted

Efter en lang beroligende gåtur er det en god idé at sætte din hunds kurv et sted i hjemmet, der er helt roligt. På den måde har din hund altid et hele, den kan finde tilbage til, hvis fyrværkeriet og larmen bliver for meget, og den har brug for at være alene.

Alternativt kan du overveje at lave en lille hule med tæpper, der virker lydisolerende, hvor du kan sætte hundekurven eller sengen. Det kan også hjælpe med at berolige din hund, når nytåret for alvor skal skydes ind.

3. Kosttilskud, der virker beroligende til hunde nytårsaften

Selvom man kan gøre meget for at planlægge sin nytårsaften på en måde, så ens elskede hund forhåbentlig ikke skal være rædselsslagen, er det desværre ikke altid nok. Derfor kan en god idé være at købe noget beroligende til hunde nytårsaften, som kan tage toppen af angsten. Og her kan vi især anbefale Calming Aid til hunde og Calming Drops, som er to naturmidler, der virker beroligende på hunde.

Begge naturmidler er lavet af naturlige ingredienser, der er kendt for at have en beroligende effekt, og er specielt formuleret til at berolige ængstelige, stressede og bange hunde, hvilket er ideelt til nytårsaften. Køb beroligende kosttilskud til hunde her.

4. Lad ikke hunden være udenfor om aftenen

Selvom det er en del af din hunds faste rutine at blive lukket ud om aftenen for at tisse, er det ikke noget, du bør gøre nytårsaften. Efter mørkets frembrud kan man nemlig forvente mere larm og uventede lyde, der kan skræmme hunden unødigt. Derfor er det en god idé at få tisset af og få overstået lufteturen, inden Dronning Margrethe toner frem på skærmen for at holde sin nytårstale.

5. Afled hundens fokus med mad og legetøj

Hunden skal også mærke, at nytårsaften er en helt speciel dag. Så sørg for at forkæle din firbenede ven med en masse lækker mad, godbidder og muligvis nyt legetøj. Det kan nemlig virke beroligende på hunde nytårsaften, hvis din hund får sine yndlingsgodbidder, livret eller sit foretrukne legetøj at lege med, da det kan hjælpe med at distrahere dem fra at bemærke de mange fremmede og høje lyde fra fyrværkeriet.

6. Lad ikke hunden være alene

Du bør ikke lade hunden være alene hjemme, hvis du selv skal til fest hos familie eller venner. Som hundeejer er det dit ansvar, at din hund har det godt nytårsaften. Derfor bør du ikke lade hunden være alene den aften på året, hvor den har brug for ekstra tryghed. Så tag enten hunden med i byen, bliv hjemme eller aflever den på en hundepension ude på landet, hvor du ved, at der er fred og ro.

7. Husk snoren, hvis I skal ud

Generelt anbefales det ikke, at man går en tur efter mørkets frembrud nytårsaften, da hund, nytår og fyrværkeri ikke er den bedste kombination og øger risikoen for, at den kan flygte. For uventede lyde fra fyrværkeri kan nemlig skræmme din hund og få din firbenede ven til at løbe væk.

Men hvis du er nødt til at gå en tur den 31. december om aftenen, bør du sørge for at holde din hund i snor. Og hav også et navneskilt med telefonnummer i halsbåndet, så din hund kan identificeres, hvis uheldet er ude.

8. Lad være med at ynke om hunden

Du skal selvfølgelig være der, hvis din hund er bange for fyrværkeri. Men lad være med at ynke eller trøste hunden, hvis den er bange eller utryg ved de fremmede lyde, da det blot forstærker effekten.

Vær til stede, hvis din hund har brug for dig og giv godbidder, når din hund udviser rolig adfærd. Det kan nemlig træne din hund til at forstå, at fyrværkeri er ufarligt, og at man ikke behøver at være bange for det. At belønne rolig adfærd er også en god metode til at træne din hund til nytår, og kan potentielt hjælpe med, at næste nytår med hund bliver mere rolig.

9. Lav hjemmelavede høreværn

Du behøver ikke at tage i Silvan eller Bauhaus for at købe høreværn, som du kan bruge for at beskytte din hund mod de mange fremmede og skræmmende lyde nytårsaften. Det er ikke nødvendigt, og det er også skræmmende for hunden at have tunge høreværn på.

I stedet kan du overveje at bruge en form for hjemmelavet pandebånd lavet af strømmer eller andet, du har i hjemmet, som kan blokere hundens ører. Det kan hjælpe med at dæmpe de høje lyde og virke beroligende til hunde nytårsaften.

10. Overvej hundehotel eller hundepension

Flere hoteller i Danmark er begyndt at tilbyde specielle værelser, hvor man som hundeejer kan tjekke ind med sin hund og nyde en dejlig afslappende nytårsaften på et lydisoleret hotelværelse.

Alternativt kan du overveje at lade din hund overnatte i en hundepension ude på landet, hvor den får fred og ro. Det kræver selvfølgelig, at du finder et sted, du har tillid til, og som kan tage hunde ind, da der ofte er lange ventelister på de gode hundepensioner.

Uanset om du vælger at tjekke ind på et hotel eller lader hunden overnatte på et hundepensionat, kan den også have gavn af et få et beroligende kosttilskud, da den trods alt skal være i uvante og nye omgivelser. Og her kan vi anbefale vores Calming Drops, der er et naturligt kosttilskud lavet af naturlige ingredienser med en beroligende effekt, og som er det perfekte beroligende kosttilskud til hunde nytårsaften. Køb Calming Drops til en roligere hund nytårsaften.

Andre interessante artikler