Fri fragt over 499kr til pakkeshop*

Kan hunde og katte allergi smitte?

Ligegyldigt hvilken tid på året det er, kan vi mennesker opleve allergiske reaktioner til ting omkring os. Det samme gælder dit kæledyr! Faktisk, er de lige så modtagelige over for allergiske reaktioner, som vi er. Disse allergiske reaktioner kan opstå på baggrund af flere forskellige kilder og af forskellige årsager. Men hvorfor oplever kæledyr allergiske reaktioner? Og hvad mere vigtigt er, kan hunde og katte allergi smitte? Her er alt, du behøver at vide.

Hvad er kæledyrsallergier?

Vores verden er fuld af potentielle allergener. De kan findes i den mad, vi spiser, den luft vi indånder, og i flora og fauna som vi kommer i kontakt med dagligt. Det er meget det samme for vores kæledyr: vi ved alle hvor nysgerrige vores kæledyr kan være, om det så er indekatte eller hunde der undersøger hver krog i blomsterbedet. Det er derfor uundgåeligt, at de kommer i kontakt med mange af de dvælende allergener.

Selvfølgelig er det ikke alle kæledyr, der har en allergisk reaktion til allergener. Faktisk, vil flere kæledyr overhovedet ikke have opleve allergi! Det er dog uundgåeligt, at nogen kæledyr vil opleve allergi, og derfor er det vigtigt at opdage tegnene tidligt. Her er hvad, du skal holde øje med:

  • Overdreven nysen
  • Vedvarende kløen eller gnubben op ad møbler
  • Irriteret hud eller pelstab
  • Hvis dit kæledyr regelmæssigt tygger på en specifik kropsdel/område
  • Hoste og hvæsen
  • Rysten på hovedet, opkast, diarre eller oppustethed, især hos katte

Selvom allergier sjældent er fatale, så kan de lede til langvarige åndedrætsproblemer eller andre bekymrende problemer. Det er derfor vigtigt at tage dit kæledyr til dyrlægen, så snart de begynder at vise tegn på allergiske reaktioner. På denne måde kan du afgøre hvad der forårsager problemer, behandle dem tidligt og sikre at de lever så godt et liv som muligt.

Hvad forårsager allergiske reaktioner hos kæledyr?

Kæledyr lider ofte af allergiske reaktioner, der er lignende deres ejers. Disse er typisk forårsaget af følgende:

  • Kontakt med græs, husstøvmider, planter og andre miljø allergener
  • Lopper
  • Mad
  • Allergener der inhaleres, som eksempelvis pollen

Der er et par tests, som din dyrlæge højst sandsynligt vil anbefale, for at finde frem til hvilken af disse der er skyldneren. Den første er en blodtest. RAST, eller radioallergosorbent test, virker ved at analysere en blodprøve fra dit kæledyr, og derigennem finde frem til hvilke allergener der forårsager problemerne. Dernæst en hudtest, intradermal test, som involverer at barbere et område af din hund eller kats pels af, og bruge forskellige indsprøjtninger til at bestemme hvilke allergener der er årsag til den allergiske reaktion.

Hver af disse tests har deres fordele og ulemper. Derfor er det en god idé at tale dem igennem med dyrlægen for at finde frem til den bedste test for dit kæledyr. Selvom en blodprøve er forholdsvis smertefri og ikke kræver bedøvelse, er intradermal testen i høj grad betragtet som den bedste test på markedet. Denne kræver dog en dyrlæge med speciale i dermatologi at foretage, og at dit kæledyr bliver bedøvet.

Kan hunde og katte allergi smitte?

Så, nu ved du, hvad der forårsager allergierne og hvilke mulige test, der er til at finde frem til dem. Nu vil du måske gerne vide, om allergier kan smitte? Den gode nyhed er nej! Allergier kan ikke smitte, hverken fra menneske til dyr eller fra dyr til menneske. Hvorfor er det så, at både vi og være kæledyr nyser og hoster, når vi får en forkølelse? Det er på grund af vores immunforsvar.

Når allergener kommer ind i vores krop kan vores immunforsvar forveksle dem til at være angribere, såsom bakterier og vira, som immunsystemet netop er designet til at stoppe. Vores krop frigiver histaminer, et naturligt forekommende stof i kroppen, der er får os til at nyse, hoste eller giver stoppet næse. Disse reaktioner er designet til at forebygge potentielle skadelige stoffer fra at trænge ind i vores krop, alt imens immunforsvaret håndterer de bakterier og vira, der er inde i kroppen.

Og det er så det! Der er ingen grund til at bekymre dig om at få en allergi fra dit kæledyr. Det er dog vigtigt, at du tager dit kæledyr til lægen så snart de begynder at udvise symptomer. Ikke kun på baggrund af de nævnte grunde, men også fordi det, der forårsager den allergiske reaktion, kan have en effekt på dig uden at du ved det.

Lopper og andre parasitter

Ja, nogle symptomerne der er synonymer med allergiske reaktioner kan også skyldes lopper, flåter eller andre parasitter. Disse irriterende små dyr bygger rede i dit kæledyrs pels, og lever af deres blod, ligesom små forfærdelige vampyrer. Og selvom hunde- og kattelopper ikke bryder sig om menneskeblod, vil de med glæde give dig et fælt bid, hvis de får mulighed for det. For at slippe af med dem vil en dyrlæge højst sandsynligt anbefale en pudder eller shampoo.

Hvis dette er tilfældet, hvorfor så ikke prøve Loppe og Flåt Pulver eller Loppe og Flåt Shampoo? Begge anvender naturligt udvundne ingredienser, der hjælper med at slippe af med lopper og at beskytte dit kæledyr fra fremtidige angreb - uden brug af skadelige kemikalier!

Så, kan allergier smitte? Nej. Nu ved du lidt mere om allergener, og hvordan du kan spotte, om dit kæledyr lider, og du bør føle dig bedre forberedt på at hjælpe dit kæledyr, hvis det skulle blive nødvendigt.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med