Allergier

Allergitest til hunde

Vi ønsker alle det bedste for vores firbenede venner. Men ligesom mennesker kan hunde lide af allergier. Selvom de fleste allergier oftest kun forårsager ubehag, kan nogle allergier lede til vejrtrækningsbesvær, hvis de ikke bliver behandlet i en længere periode. Hvis du er bekymret for din hund, så har du heldet med dig her. Allergitest til hund findes! Men før du går helt i panik, så bør du vide hvad du skal kigge efter, hvilke forskellige tests der er til rådighed og hvordan du selv kan lindre symptomerne for din hund. Læs videre for at få al den information du behøver, om allergitest til hunde.

Symptomer på allergi

Hvis du er bekymret for din hund, er der tegn du kan holde øje med, der kan pege på en allergisk reaktion. Disse er:

  • Irriteret hud og tab af pels i specifikke områder
  • Nysen og hvæsen
  • Overdreven kløen eller gnubben op ad møbler
  • At den regelmæssigt tygger på den samme kropsdel
  • Hvis den ikke kan stoppe med at slikke dens egen næse

I hundens første leveår kommer den i kontakt med mange allergener. Nysgerrige små hvalpe elsker at opdage og tage på eventyr. Når de runder 1 år er deres immunforsvar begyndt at angribe disse allergener, hvilket kan føre til kløen. Selvom de fleste allergier er forårsaget af eksponering til den eksterne verden, kan nogle allergier forårsages af mad eller partikler der indåndes. De fleste hunde, der lider af allergiske reaktioner, er særligt udsatte ift at have flere allergier. Disse kan forandre sig afhængigt af det miljø, din hund er i. At flytte til et nyt område eller et nyt land kan forårsage nye problemer for din hunds allergier.

Det er derfor, du bør bestille en tid hos dyrlægen, så snart din hund begynder at udvise symptomer på allergier. Det har to fordele at diagnosticere din hunds allergier i dens unge år. Først og fremmest er det mere sandsynligt, at behandlingen virker. For det andet, og på baggrund af den første fordel, kan det betyde færre ture til dyrlægen. Dyrlæger er ikke billige, så det kan hurtigt rende op at se dem jævnligt!

Allergitest for Hunde

Når dyrlægen tilser din firbenede ven, er det første, de tjekker, om der er lopper, mider eller andre parasitter, der irriterer huden. Hvis der er, kan I diskutere den rette behandling. Men hvis dyrlægen ikke mener, at parasitter er problemet, og der ingen parasitter er fundet, kan de teste for specifikke allergier.

Disse falder typisk i fire overordnede grupper:

  • Madallergi
  • Inhalerings allergier
  • Loppeallergi
  • Kontaktallergi (græs, planter, husstøvmider, osv.)

Kontaktallergier er de mest udbredte blandt hunde. Disse forårsager irritation, der får hunden til at klø i det påvirkede område.

Der er to test til rådighed, som dyrlægen kan tage. Den første er en blodtest, kendt som RAST eller radioallergosobent test. Denne er relativt simpel og kræver ikke bedøvelse af dit kæledyr, eller at noget af pelsen skal fjernes. Når først blodprøven er taget, bliver den analyseret, og eventuelle allergen-specifikke reaktioner kan blive opdaget. Herfra vil dyrlægen diskutere behandlingsmulighederne med dig for at finde frem til, hvordan I sikrer, at din hund har det bedst.

Den anden test er en intradermal hudtest, som kun kan foretages af dyrlæger med speciale i dermatologi. For at lave denne test skal en del af hundens pels barbares af, hvilket betyder at din firbenede ven skal beroliges. Herfra bliver flere indsprøjtninger lavet på den eksponerede hud. Dette hjælper dyrlægen med at finde frem til hvilke allergener, der forårsager irritationen, og behandlingen kan efterfølgende påbegyndes.

Hvordan kan jeg hjælpe med min hunds bedring?

Når først din hund er behandlet kan du være sikker på, at det vil lede til et godt og sundt liv fri fra allergiproblemer. De kan dog efterlade sig et mærke, men der er heldigvis flere måder, hvorpå du kan hjælpe din hund til at komme sig helt og have det bedre igen.

Først kan du prøve noget, der hjælper mod kløen. Itch Relief kan gøre tricket! Det indeholder Huang Qin, Ginkgo, Øjentrøst og Brændenælde, som er kendt for at have lindrende og beskyttende egenskaber. Og bedst af alt, dette helt naturlige flydende tilskud kan let tilføjes deres mad, så du ikke skal bekymre dig om, om din hund er kræsen eller ej.

Ellers kan du prøve Hørfrøolie. Det er ikke kun fyldt med Omega 3 og Kalcium, som hjælper til at styrke knogler og led, det indeholder også vitaminer, der bidrager til den naturlige vedligeholdelse af deres immunforsvar. Disse bløde kapsler er nemme at sluge og kan tilføjes deres daglige måltid.

Ligesom for mennesker kan allergier få din hunds øjne til at løbe i vand. Men i modsætning til mennesketårer, indeholder hundetårer et affaldsstof, der kan efterlade mørke pletter i deres pels. Giv dem Tårepletfjerner, som kan hjælpe med at håndtere årsagen til tårerne og efterlade deres pels sund og frisk.

Og det er alt, hvad du behøver at vide om allergitest for hunde. Jo før du får dem tjekket for allergier, jo før kan I begge leve et godt og sundt liv!

Andre interessante artikler